15 Ekim 2009, Perşembe 07:31:14

Mardin halkı ilk kez şehir semalarında dolaştı

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı Mardin Şubesi koordinatörlüğünde, paraşütle atlama ve ücretsiz halk uçuşu yapıldı.

Mardin Havaalanı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ücretsiz uçak uçuşu ve paraşütle atlama etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ankara'dan Mardin'e gelen 11 kişilik uçuş ekibinin 2 gün serecek etkinliğin ilk gününde serbest paraşüt uçuşunun ardından vatandaşlara 8 sortilik ücretsiz uçuş yaptırıldı. THK Mardin Şube Müdürü Musa Öztürk, Mardin'deki etkinliklerinin amaçlarının kurum faaliyetlerini halka anlatmak ve gençlerde havacılık bilinci oluşturmak olduğunu söyledi.

Öztürk, "Etkinliğimizin tüm finansmanı Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığımız tarafından karşılanmıştır. Ayrıca halkımızın izleme yerine gidip gelmeleri amacıyla Valiliğimiz tarafından bir adet otobüs ve uçuş ekibini taşımak için ise Belediye Başkanlığımızca bir adet minibüs tahsis edildi" dedi.

Halkın gösterilerle çok ilgilendiğini belirterek duyduğu memnuniyeti dile getiren THK yetkilisi Levent Unutmaz, 8 kişilik uçaklarla şehir üzerinde gezdirdiklerini belirterek, "Güneydoğu Anadolu Bölgemizde sürdürdüğümüz etkinliklerimiz halkımız tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Aralarında şehit ve gazi yakınları olmak üzere 112 kişiyi Mardin'de uçakla gezdireceğiz. Havaalanında 4 kişilik paraşüt ekibimiz nefes kesen atlayışlar yaptılar. İki okulumuzda toplantılar düzenleyerek öğrencilerimize Türk Hava Kurumu'nu tanıtmaya, bu kuruma yapılan desteklerin nerelerde harcandığını göstermeye çalıştık. Halkımız tarafından büyük ilgi gören bu etkinlikleri önümüzdeki yıllarda da yapmayı planlıyoruz. Kurum olarak halkımızın maddi destekleri ile havacılığımızı geliştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Mardin Havaalanı'na Valilik ile belediyenin sağladığı ücretsiz araçlarla taşınan vatandaşlar, uçağa ilk kez binmenin büyük heyecanını yaşadı. 17 kişilik gazi ailesinin de çocukları ile katıldığı etkinliklere Mardin Valivekili Ferhat Özen, Belediye Başkan yardımcıları Zeynel Abidin Bakırcı, Murtaza Varlık, 200'den fazla davetli vatandaş topluluğu katıldı.

Mardin halkı ilk kez şehir semalarında dolaştı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000