01 Mart 2012, Perşembe 15:55:43

KAZA DAVASI SONUÇLANDI...

Yolcusunu yere düşürdüğü iddiası ile tutuklanıp yargılanmakta olan yamaç paraşütü pilotu Murat Yeşilbacar'a 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı çıktı...
  • Situation awareness: Durumun farkinda olmak! Insan tasiyorsun, bunu bir parasutle yapiyorsun. Oyle dolmus gibi gunde 5 defa ucus yapmaya calisirsan hata ihtimalin yukseliyor. Patron ve bu isten beslenen idareciler pilotun kanini daha iyi emmek icin daha az paraya daha cok calistiriyor zira bu isin denetimi yok. Hal boyle olunca risk yukseliyor. Gencecik bir kizin ve iki ailenin hayati mahvoldu. Asli suclu pilot degildir. Sirketin sahibidir ve orada bu isi koordine eden denetleyen yerel yonetimdir. Onlara hicbirsey olmaz! bu gariban hapis yatacak. Bu pilot bir canavar mi? HAYIR! Sadece kandirilmis bir emekci. Bir YP pilotun gunde 1 ticari ucustan fazla ucmamasi gerek. Dikkat, TICARI diyorum. Kendine 100 defada ucabilir.
  • Bu dava 6 ayda sonuçlandı...kayıp 1 kişi...!!! sakaryada hızlı tren raydan çıktı..kayıp 41 kişi.....dava zaman aşımına uğradı...!! işte adalet..!
  • türkiye de dönme dolaba binmem...
  • Üzücü bir kaza. Paraşütçünün kasıtlı olarak yapmadığından eminim ama daha dikkatli ve sorumlu olmalıydı. İnsanlar size güvenip para vererek hayatlarını size teslim ediyorlar. Herşeyi 5 defa kontrol etmeniz lazım. Ortada yapılan bir yanlış/hata/ihmal var ve bunun sorumlusu paraşürçü ne yazık ki. Bu tip cezaları trafikte hata yapanlar,insanları yaralayanlar/öldürenler için de görmek istiyorum. İnsanlar yaptıkları hatalardan sorumlu tutulmalılar ki o hataları yapmamak/daha tedbirli olmak için bir caydırıcılık unsuru olsun.
Fethiye Ölüdeniz beldesi Babadağ'da 1 Eylül 2011 tarihinde yamaç paraşütü ile uçurduğu müşterisi Caner Güler'i havalandıktan sonra yere düşürdüğü iddiası ile tutuklanıp Fethiye 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmakta olan yamaç paraşütü pilotu Murat Yeşilbacar'a 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. 

Fethiye 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan Pilot Murat Yeşilbacar için karar duruşması yapıldı. Karar duruşmasına maktul Caner Güler'in eşi Miray Beğendi Güler, maktulün babası Celal Güler, annesi Sadiye Güler ve kız kardeşi Neşe Güler de katılıp izlediler. 
 
Maktül Caner Güler'in eşi Miray Beğendi Güler'in avukatı Gürdeniz Meriç, "Bilirkişiden gelen son raporda da belirtildiği gibi olaydan sonra kaza sırasında kullanılan Harnes'den başka bir Harnes'in görevlilere teslim edilerek delillerin karartılmaya çalışıldığı da sabittir. Biz olayın olası kast ile işlendiğini düşünüyoruz. Bu kabul görmezse, bilinçli taksir hükümlerinin uygulanarak sabit olan suçtan sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi. 
 
Sanık müdafi Avukat Taner Aktop, "Amacımız davayı uzatmak değildir. Rapor düzenleyen THK Temsilcisi ve talimat yoluyla rapor düzenleyen kurulun yine THK'nin okulunda görevli olmaları nedeniyle yaşanan olaydan dolayı THK görevlilerinin de denetim yönüyle ihmallerinin olabilme ihtimali gözetildiğinde Rapora kuşku ile bakılması gerekir" dedi. 
 
Sanık Murat Yeşilbacar ise kazadan sonra büyük şok yaşadığını, iniş yaptıktan sonra Jandarmaya gittiğini kaza sırasında kullandığı kendisinin ve yolcunun oturduğu Harnes ile Paraşütü Jandarmaya kendisinin teslim etmediğini, Jandarmaya geldikten sonra Jandarmanın talebi üzerine bu eşyaların Jandarmaya teslim edilmiş olduğunu Karakolda kendisine pek çok evrak imzalatıldığını, yaşadığı şoktan dolayı bu evrakları okumadan imzaladığını, bu evrakların arasında Harnes ve paraşüt ile ilgili muhafaza altına alma tutanağının olup olmadığını bilemediğini, kesinlikle delil karartma gibi niyetinin olmadığını belirtti. 
 
Fethiye 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Sanık Murat Yeşilbacar'ın taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak suçundan 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, bilinçli taksirin koşulları oluşmadığından sanığın Mahkemeye karşı saygılı tutumu nedeniyle cezayı 4 yıl 2 ay hapis cezasına indirdi. 

KAZA DAVASI SONUÇLANDI...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Situation awareness: Durumun farkinda olmak! Insan tasiyorsun, bunu bir parasutle yapiyorsun. Oyle dolmus gibi gunde 5 defa ucus yapmaya calisirsan hata ihtimalin yukseliyor. Patron ve bu isten beslenen idareciler pilotun kanini daha iyi emmek icin daha az paraya daha cok calistiriyor zira bu isin denetimi yok. Hal boyle olunca risk yukseliyor. Gencecik bir kizin ve iki ailenin hayati mahvoldu. Asli suclu pilot degildir. Sirketin sahibidir ve orada bu isi koordine eden denetleyen yerel yonetimdir. Onlara hicbirsey olmaz! bu gariban hapis yatacak. Bu pilot bir canavar mi? HAYIR! Sadece kandirilmis bir emekci. Bir YP pilotun gunde 1 ticari ucustan fazla ucmamasi gerek. Dikkat, TICARI diyorum. Kendine 100 defada ucabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu dava 6 ayda sonuçlandı...kayıp 1 kişi...!!! sakaryada hızlı tren raydan çıktı..kayıp 41 kişi.....dava zaman aşımına uğradı...!! işte adalet..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
türkiye de dönme dolaba binmem...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Üzücü bir kaza. Paraşütçünün kasıtlı olarak yapmadığından eminim ama daha dikkatli ve sorumlu olmalıydı. İnsanlar size güvenip para vererek hayatlarını size teslim ediyorlar. Herşeyi 5 defa kontrol etmeniz lazım. Ortada yapılan bir yanlış/hata/ihmal var ve bunun sorumlusu paraşürçü ne yazık ki. Bu tip cezaları trafikte hata yapanlar,insanları yaralayanlar/öldürenler için de görmek istiyorum. İnsanlar yaptıkları hatalardan sorumlu tutulmalılar ki o hataları yapmamak/daha tedbirli olmak için bir caydırıcılık unsuru olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000