30 Kasım 2009, Pazartesi 08:03:32

Kapadokya 'Balon Turizmi'yle havalandı

Balonculuk Kapadokya'ya 12 milyon euro kazandırdı 1996 yılında Türk Hava Kurumu'nun öncülük ettiği sıcak hava balon turları, 13 yıllık süreçte bölgenin turizm alanında hedeflediği ekonomik getirinin artmasına ve istihdamın gelişmesine de önemli katkı sağladı.
  • Çok güzel ancak kontrol yok. Umarım ileride birşeyler olduğunda çok geç olmaz. Elimizdeki bu nimete iyi bakalım. Ve denetimsiz bırakmayalaım.
  • 1996 yılında inanç ayas THK genel başkanı olamaz çünkü yıllar önce hastalıktan ölmüştü,birde devlet ve bürokrasi engel çıkartmaz sektöre destek olur bazı cinliklerede müsamaha göstermeden sağlıklı ve emniyetli bir ortam sağlarsa ülkemiz ve insanımız için çok hayırlı bir iş yapmış olur,saygı ve sevgilerimle.

Kapadokya bölgesinde sıcak hava balonlarıyla yapılan turlarla yılsonuna kadar 12 milyon euro gelir elde edilmesi bekleniyor. 1996 yılında Türk Hava Kurumu'nun öncülük ettiği sıcak hava balon turları, 13 yıllık süreçte bölgenin turizm alanında hedeflediği ekonomik getirinin artmasına ve istihdamın gelişmesine de önemli katkı sağladı.

Hava şartları sayesinde dünyanın en iyi sıcak hava balonu uçuşu yapılabilecek ender merkezleri arasında olan Kapadokya bölgesinde, sıcak hava balon turları 1996 yılında Türk Hava Kurumu'nun öncülüğünde deneme amaçlı başlatıldı. O dönem Türk Hava Kurumu'nun gayretleriyle yapılan Uluslararası Balon Festivali ile gelişim sürecine giren balonculuk sektörü, 13 yılın sonunda Kapadokya turizminin önemli ayağı haline geldi. Geçen yıl 50 bini aşkın yerli ve yabancı turistin katıldığı balon turlarına katılan turist sayısının bu yılsonuna kadar 80 bine ulaşması bekleniyor.

Bölgede sıcak hava balonu ile bölge turu yapan turist sayısına orantılı olarak bu sektörde elde edilen döviz miktarının da bu yılsonuna kadar 12 Milyon Euro'ya ulaşması bekleniyor. 2-36 arasında değişen hava sıcaklığı ile sıcak hava balonculuğuna en elverişli bölge olan Kapadokya'da, her gün sıcak hava balon turları düzenlenebiliyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren önceden rezervasyon yaptıran yerli ve yabancı turistlerin otellerinden alınmasıyla başlayan uçuşlar, günün ilk ışıklarının belirmesiyle başlıyor. İsteğe göre 45 dakika ile 2,5 saat arasında değişen balon turlarına katılan turistler 150-230 Euro arasında kişi başına ücret ödüyor.

Toplam 9 balonculuk firmasında yaklaşık 500'ü aşkın kişinin istihdam edildiği balonculuk sektöründe, yağışlı olmayan her gün düzenli bir şekilde 30'u aşan sıcak hava balonu ile Kapadokya semaları, balonların keşfine imkan sağlıyor.

Kapadokya 'Balon Turizmi'yle havalandı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Çok güzel ancak kontrol yok. Umarım ileride birşeyler olduğunda çok geç olmaz. Elimizdeki bu nimete iyi bakalım. Ve denetimsiz bırakmayalaım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1996 yılında inanç ayas THK genel başkanı olamaz çünkü yıllar önce hastalıktan ölmüştü,birde devlet ve bürokrasi engel çıkartmaz sektöre destek olur bazı cinliklerede müsamaha göstermeden sağlıklı ve emniyetli bir ortam sağlarsa ülkemiz ve insanımız için çok hayırlı bir iş yapmış olur,saygı ve sevgilerimle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000