03 Kasım 2009, Salı 07:23:44

Isparta'da yamaç paraşüt kursu...

Yamaç paraşütü için bilimsel çalışmaların yapıldığı Isparta'da kurs düzenlendi...
  • daga çıkmak için yamaç paraşütçülerinden ne kadar bir miktar para isteyeceksiniz.bizde bu tür şeylerden öncelikli olarak para istenilir.oysa avrupada halkın olan dagından para alınmıyor
  • Bu açıklamayı yapan yetkililer acaba ne kadar zamandır Isparta'da yaşıyorlar yada acaba temsil ettikleri memleketi ne kadar tanıyorlar??? Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Havacılık Topluluğu 1999 yılından beri aktif faaliyet gösteriyor ve yüzlerce başarılı sporcu yetiştirmiş bir kulüptür. Senirce ve Eğridir'de yamaç paraşütü eğitim faaliyetlerini başlatan bu gruptur. Başlarında eski ODTÜ'lü eğitmen Kenan Oğuzhan Oruç hoca vardı. Onun sayesinde bu klüp sıfırdan Türkiye'nin en iyi ilk üç klübünden birisi haline gelmiş Türkiye yamaç Paraşütü Federasyonu kurucu üyesidir. Bu klüpten yetişen sporcular önemli bir kısmı halen eğitmen yada Tandem pilotu olarak uçuş hayatlarını sürdürmektedir. Cahil Bürokrat takımının bilgilerine arz eder

Davraz Dağı'nda verilen kursta 25 saat teorik eğitim alan kursiyerler, 110 metre yüksekliğindeki tepeden 10'ar adet sorti uçuş yaptı.

Vali Ali Haydar Öner, Türk Hava Kurumu (THK) Isparta Şubesi'nin destekleriyle açılan yamaç paraşütü kursunu başarıyla bitiren 18 kursiyere düzenlenen törenle sertifikalarını verdi.

Vali Öner, Isparta'da yamaç paraşütü başlatılması için gerekli alt yapının yakın bir zamanda tamamlanacağını söyledi.

Isparta'da yamaç paraşütü imkanı olduğunun bilindiğini ifade eden Öner, "Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de bu konuda söz sahibi olan Tahsin Tekin hocamızla Davraz'da bir inceleme yaptık. Zirveye kadar tırmanarak burada keşif yaptık. Yakın bir zamanda hava destekli görsel veriler ışığında bilimsel çalışmalarımız tamamlanacak. Isparta'ya gelenlere kayaktan sonra alternatif bir spor dalı olan yamaç paraşütünü de sunmuş olacağız." dedi.

Öner, Davraz'ın ileri araştırmalarla ne ölçüde uçuşa elverişli olduğunun saptanacağını kaydetti.

Yamaç paraşütü olarak Senirce'nin başlangıç bakımından, Eğirdir'in de geliştirme bakımından ileri derecede imkânlar verdiğine değinen Öner, "Adrenalini yüksek olanlarda ileriki günlerde Davraz'dan paraşütle uçuşlar yapabilirler. Yamaç paraşütü sadece bir spor dalı değil, topografyamızı keşfetmeye yarayan, ruhsal gelişimi arttıran, stresten arındıran bir spor dalı olmaktadır." diye konuştu.

Isparta'nın Türkiye'nin en yaşanılabilir 7. ili seçildiğine dikkat çeken Öner, bir ilin gelişmişliğinin kimliği, topografyası, faunası ve florasıyla değil, yetişmiş insan kalitesiyle ve onların değişik alanlardaki yeteneklerinin gelişmesiyle de ölçülebileceğini kaydetti.

Yamaç paraşütü başlangıç kursunun 10 gün sürdüğünü anlatan öğretmen Faruk Bozkurt da kursun ilk 2 gününde 25 saatlik teorik eğitim verildiğini geriye kalan 8 günde de her kursiyere 10'ar sorti uçuş yaptırıldığını kaydetti.

Bozkurt, uçuşların Senirce'de yamaç paraşütüne uygun olan 110 metre yükseklikteki tepeden yaptıklarını, bu kurs neticesinde 18 kişiyi daha yamaç paraşütüne kazandırdıklarını dile getirdi.

Bozkurt, "Kurs süresince benimle birlikte 4 öğretmen arkadaş görev yaptı. Kursumuzda herhangi bir olay olmaması, emniyetli bir şekilde bitirilmesi bizleri memnun etmiştir." şeklinde konuştu.

Amaçlarının havacılığı gençlere sevdirmek olduğunun altını çizen THK Isparta Şube Başkanı Zafer Çağlar ise kursu bitiren gençleri tebrik etti.

Çağlar, ilk defa açtıkları yamaç paraşütü kursuna gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

Isparta'da yamaç paraşüt kursu...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
daga çıkmak için yamaç paraşütçülerinden ne kadar bir miktar para isteyeceksiniz.bizde bu tür şeylerden öncelikli olarak para istenilir.oysa avrupada halkın olan dagından para alınmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu açıklamayı yapan yetkililer acaba ne kadar zamandır Isparta'da yaşıyorlar yada acaba temsil ettikleri memleketi ne kadar tanıyorlar??? Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Havacılık Topluluğu 1999 yılından beri aktif faaliyet gösteriyor ve yüzlerce başarılı sporcu yetiştirmiş bir kulüptür. Senirce ve Eğridir'de yamaç paraşütü eğitim faaliyetlerini başlatan bu gruptur. Başlarında eski ODTÜ'lü eğitmen Kenan Oğuzhan Oruç hoca vardı. Onun sayesinde bu klüp sıfırdan Türkiye'nin en iyi ilk üç klübünden birisi haline gelmiş Türkiye yamaç Paraşütü Federasyonu kurucu üyesidir. Bu klüpten yetişen sporcular önemli bir kısmı halen eğitmen yada Tandem pilotu olarak uçuş hayatlarını sürdürmektedir. Cahil Bürokrat takımının bilgilerine arz eder

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000