12 Kasım 2009, Perşembe 07:34:32

İlk uçuşu Giresun Valisi yaptı...

Karadeniz Havacılık Kulübü üyelerinin Karadeniz'de havacılığı geliştirmek ve diğer bölgelerdeki kulüpleri buraya toplamak için ilk uçuşu Giresun Valisi'ne yaptırdılar...
  • Yıl 2010 oluyor. Sahillerimizde uçak yok. Hoş yelkenli de yok. Bir Pazar sabahı örneğin Antalya Körfezinin yelkenliden görülmemesi gerekir. Bir tane bile göremezsiniz. Sahillerimiz deniz uçakları ile dolu olmalı. Tüm kıyı kentlerimize deniz uçakları ile ulaşbilmeliyiz. Tüm Türkiye'de 10 tane deniz uçağı var mıdır, bilemiyoruz. yazıklar olsun. Sahillerimiz havadan güzelmiş, yok ya iyi ki fark ettiniz.

İstanbul'da Hazerfen Çelebi Havaalanı'nda 15-20 uçak olarak konuşlandıklarını belirten Karadeniz Sivil Havacılık 2. Başkanı Necip Güney, "Ben şahsen Giresunluyum. İşimiz gereği Türkiye'nin çeşitli yerlerine seyahat yapıyorum. Bizim için çok zor olan hava alanlarının bulunmayışı olanlarının da uçuş saatleri bize uymadığı için zorlanıyoruz. Ünye'de Türk Hava Kurumu'na ait olan bu havaalanı tam bizim aradığımız bir tarzda ve Hazerfen Havaalanı'ndan da daha büyük bir pisti var. Bize buranın güvenliğini sağladığınız takdirde bizler 7-8 uçakla hafta sonlarında buraya iniş yaparız ve vatandaşlarımızı havacılığa özendirebiliriz" dedi.

Daha sona Giresun Valisi Mustafa Yaman, dört kişilik tek motorlu uçağa binerek Ünye'den havalandı ve Giresun'a gidip geldi. Geziyi değerlendiren Vali Yaman, "Karadeniz sahil şeridini yerden gidip gelirken devamlı görme imkanımız vardı, ancak havadan görmek başka bir duygu oldu. Giresun'u bir de havadan görme imkanım oldu. Tabi bu bambaşka bir duygu. Ülkemizin her karış toprağı başka bir güzel, ancak havadan Karadeniz sahili, Giresun ve Ünye başka bir güzel olduğunu gördüm. Havacılık kulüplerine desteğimiz bundan sonra daha da iyi olacak" diye konuştu.

Ünye Kaymakamı Dr. Osman Günaydın, Belediye Başkan Vekili Bekir Şimşek ve İlçe Tarım Müdürü Yetkin Esen de uçağa bindi ve Ünye'yi akşam üstü havadan görme imkanı buldu. Belediye Başkan Vekili Bekir Şimşek, "Ünye'mizin güzelliğini hep söyleriz ama havadan bakıp gözlemlemek ve o ışıkların gökyüzündeki görüntüsü buraya başka bir şehir havası verdiğini gözlemledim" şeklinde konuştu.

"Adeta cennette yaşıyoruz" diyen Kaymakam Dr. Osman Günaydın, "Ünye'nin Karadeniz'in incisi olduğunu birde havadan görme imkanım oldu" açıklamasında bulundu.

İlk uçuşu Giresun Valisi yaptı...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Yıl 2010 oluyor. Sahillerimizde uçak yok. Hoş yelkenli de yok. Bir Pazar sabahı örneğin Antalya Körfezinin yelkenliden görülmemesi gerekir. Bir tane bile göremezsiniz. Sahillerimiz deniz uçakları ile dolu olmalı. Tüm kıyı kentlerimize deniz uçakları ile ulaşbilmeliyiz. Tüm Türkiye'de 10 tane deniz uçağı var mıdır, bilemiyoruz. yazıklar olsun. Sahillerimiz havadan güzelmiş, yok ya iyi ki fark ettiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000