02 Ekim 2012, Salı 08:07:43

GÖREV TAMAMLANDI EFES'TEN AYRILDILAR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Türk Hava Kurumu'ndan (THK) kiraladığı 3 yangın söndürme uçağı, bu yılki görevlerini tamamlayarak Efes Havaalanından ayrıldı.
  • noldu sözleşmenmi bitiyor yoksa? aferim sana
  • Bu yılda kazasız,belasız ve ilk müdahale uçakları ile az (yangın hasarlı ) orman yangın görevleri bitmiştir.Ateş kuşlarına müteşekkürüz ! Onlar yangın çıkartan degil sadece söndürmek için varlardır vede varlıklarıda sürecektir. Bu işilerin sadece maddi karşılığının olmadığı ayrıca manevi karşılıgınında olduğunun ( 1 ağaç bile kurtarılsa ) bilinmesinde yarar vardır,dolayısı ile hepinizden (Allah Razı Olsun ) Ayrıca Yangın katagorileri vardır, ilk ,orta ve ağır olmak üzere ,bunlarında km /kare olarak mesafeleri vardır ,M18 uçakları ilk müdahale yani (ACİL ) Yangınlara seri halde kalkar ve vurur.Yangının yayılmasını vede kontrolden çıkmasını engeller.Eğer yangın büyürse diger katogorideki uçaklarında katılmasıyla yangın (meterolojik etkenlerin tesiri ile ) önlenmeye çalışılır artı yer ekibi desteğiyle ! Ulemaya duyrulur.
  • THK deyince nerde ucak fabrikasi? Test ucuslari baslamis olmasi lazim. Buraya yorum yazan ucucu arkadaslar vardi, hani soyle derlerdi "sizin gibiler zamaninda devrim arabalarinada inanmamisti!" "icimizdeki Irlandalilar" zart zurt. Bir civata imal etselerdi bari. Nerde ucaklar? Nerede yorumcular? Tik cikmiyor bakiyorum.
  • harbiden yangın söndürmüşler yaa..her yer yandı gitti..osmanout ve ekibi bu hurdalarla ancak bol bol rant sağlarlar

2 Haziran 2012 tarihinde Selçuk Efes Havaalanı'nda konuşlandırılmaya başlanan THK’na ait M-18 Drom Mader tipi 3 adet yangın söndürme uçağı ve bir adet C-206 tipi yangın keşif uçağı, bu yılki görevini tamamladı.

Bu yıl 6 pilot, 6 teknisyen olmak üzere toplam 12 yangın söndürme ekibiyle birlikte görev aldıklarını kaydeden THK Yangın Söndürme Ekip Şefi Pilot Himmet İlemin, 2012 yılı itibariyle toplam 51 orman yangınlarına müdahale edildiğini, 391 sorti, 291 saat de uçuş yaptıklarını kaydetti. Başarılı bir sezon geçirdiklerini ifade eden İlemin, çıkan tüm yangınlara ekip arkadaşlarıyla birlikte çok hızlı müdahale ettiklerini ve bu sayede çok az bir alanın zarar gördüğünü belirtti. Bu yıl bölgede toplam bin 570 adet yangın meydana geldiğini, bunlardan 238’inin orman yangını olduğunu, bu yangınlardan 51’ine kendilerinin müdahale ettiğini hatırlatan Yangın Söndürme Ekip Şefi Pilot Himmet İlemin, bu yangınlarda 400 hektar civarında bir alanın zarar gördüğünü, bu rakamı da büyük başarı olarak değerlendirdi.

Birlikte görev aldığı yangın pilotlarından Halit Yıldırım, Vahdet çam, Hakan Bakır, Yılmaz İnanoğulları ve Mert Yakal ile diğer teknisyen arkadaşlarına bu sezonda gösterdikleri üstün çabalarından dolayı teşekkür ettiğini belirten Yangın Söndürme Ekip Şefi Pilot Himmet İlemin, havaalanından ayrılan 3 yangın söndürme uçağının Kasım ayında yapılacak olan havadan ilaçlama çalışmaları için yeniden Efes Havaalanı'na geleceğini, uçakların 1 Haziran 2013 tarihinde yangın sezonu için geleceğini söyledi. İlemin, yangın söndürme uçaklarıyla birlikte konuşlandırılan C-206 tipi yangın keşif uçağının ise Efes Havaalanı'nda konuşlandırılmasına devam edileceğini kaydetti.

Yangın söndürme uçaklarının Selçuk’tan ayrılmadan önce tüm ekibi tebrik etmek için Efes Havaalanı'na gelen Selçuk Orman İşletme Şefi Orman Mühendisi Bülent Koyuncu, başarılı bir sezon geçirdiklerini sözlerine ekledi.

GÖREV TAMAMLANDI EFES'TEN AYRILDILAR

Yorumlar

Viziter yazana ~ 12 yıl önce
noldu sözleşmenmi bitiyor yoksa? aferim sana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Viziter ~ 12 yıl önce
Bu yılda kazasız,belasız ve ilk müdahale uçakları ile az (yangın hasarlı ) orman yangın görevleri bitmiştir.Ateş kuşlarına müteşekkürüz ! Onlar yangın çıkartan degil sadece söndürmek için varlardır vede varlıklarıda sürecektir. Bu işilerin sadece maddi karşılığının olmadığı ayrıca manevi karşılıgınında olduğunun ( 1 ağaç bile kurtarılsa ) bilinmesinde yarar vardır,dolayısı ile hepinizden (Allah Razı Olsun ) Ayrıca Yangın katagorileri vardır, ilk ,orta ve ağır olmak üzere ,bunlarında km /kare olarak mesafeleri vardır ,M18 uçakları ilk müdahale yani (ACİL ) Yangınlara seri halde kalkar ve vurur.Yangının yayılmasını vede kontrolden çıkmasını engeller.Eğer yangın büyürse diger katogorideki uçaklarında katılmasıyla yangın (meterolojik etkenlerin tesiri ile ) önlenmeye çalışılır artı yer ekibi desteğiyle ! Ulemaya duyrulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerde ucak fabrikasi ~ 12 yıl önce
THK deyince nerde ucak fabrikasi? Test ucuslari baslamis olmasi lazim. Buraya yorum yazan ucucu arkadaslar vardi, hani soyle derlerdi "sizin gibiler zamaninda devrim arabalarinada inanmamisti!" "icimizdeki Irlandalilar" zart zurt. Bir civata imal etselerdi bari. Nerde ucaklar? Nerede yorumcular? Tik cikmiyor bakiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he valla ~ 12 yıl önce
harbiden yangın söndürmüşler yaa..her yer yandı gitti..osmanout ve ekibi bu hurdalarla ancak bol bol rant sağlarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000