27 Temmuz 2013, Cumartesi 11:22:17

ESENBOĞA HAVALİMANI'NDA TALİHSİZ KAZA!

Esenboğa Havalimanı'nda Türk Hava Kurumu'na ait bir eğitim uçağının sert iniş sonrası pistten çıktı.
  • Burada geçmis olsun demek yerine çamur atan yer pilotları, remove before flight anahtarlığını sallayıp alpha montlarıyla pilot olduklarını zanneden havacılık düşmanları, uçağı gövde üzerine indiren Cavir Kökten hocanın karşısında Amerikalı pilotlar bile ceket ilikliyorlar, kaç saat uçtunuz acaba da böyle yorumlar yapabiliyorsunuz, atıp tutan yer pilotlarına yazıklar olsun.
  • Cavit Hocam. Çok büyük geçmiş olsun. İnsanlığınız beyefendi kişiliğiniz ÖĞRETMENLİĞİNİZ tartışılmaz. ALLAH seni biz sevenlerine bağışlasın.
  • Değerli Cavit Hocam, İniş takımlarını içeri alan her uçakta yaşanabilecek olağan bir emercensiyi, tecrübenle sorunsuz atlattığın için seni kutluyor ve geçmiş olsun diyorum. Kendine iyi bak. ZB.
  • Cavit Hocam'ı bir kaç kez Efes'ten alıp Ispartaya getirme şansına sahip oldum.. Şu anda ülkenin sadece en değerli hocalarından biri değil aynı zamanda en kalender insanlarındandır.. Bu vesileyle ne çok sevenin olduğunu görmüş oldun hocam.. Allah kazasız, belasız uzun ömür nasip etsin ... Saygılar
  • Cavit hocam geçmiş olsun...
  • Cavit Hocam geçmiş olsun Allah seni havacılık camiasına bağışladı. Öğretmenliğin dünyadaki en iyi örneklerinden birisin. İnşallah böyle bir kazayı bir daha yaşamassın.
  • Sizlerin yüzden havacılığımız bir adım ileri gidemedi ve gidemeyecek. YAZIK !
  • 27 Temmuz 2013,Cumartesi 21:04 yorumcusuna. Buyuk meydanlarda uculmasin demişsin de, Ankara'da mesela nerede ucalim pardon ? Egitim amacli kucuk meydanlar, belediye pistleri vardi da biz mi gormedik son 30 yildir ? Sirf laf olsun diye yorum yazma. THK bile kendi pisti eti. varken burada ucuyor neden acaba ???
  • Thk nın Jar145 bakım yetkisi varmıdır, yok ise niye yoktur, koskoca üniversiteleri binlerce çalışanı olan thk da bakımlar nasıl yapılıyor, ambulans helikopterleri nasıl işletecekler, bölgelerde bakım yetkisi olan personel çalıştıracaklarmı yoksa helikopterlerdede böyle olaylar yaşanacakmı sağlık bakanlığıda bu konuda adım atmalıdır,
  • ilk uçuşumu yaptığım Cavit hoca harika bir insan ve de pilottur, bu talihsiz arıza da onun ne çok seveni sayanı olduğunun dile getirilmesine vesile oldu diyelim.. geçmiş olsun

Türk Hava Kurumu'na ait olduğu öğrenilen bir eğitim uçağının sert iniş yaptığı ve ardından pistten çıktı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; yaşanan olay nedeniyle herhangi bir can kaybı olmadığı DHMİ yetkililerinin kaza bölgesine giderek anında müdahale ettikleri öğrenildi. 

Türk Hava Kurumu yetkilileri, TC-IDA tescilli Piper Seneca tipi çift motorlu uçağının eğitimlerde kullanılmak üzere Tarkim'den kiralandığını açıkladı.

Yaşanan kaza sonrası pist kısa süreli olarak trafiğe kapatılmış, Esenboğa Havalimanı'na iniş yapacak 5 uçak da diğer meydanlara yönlendirilmişti. Havalimanındaki notamın 12:30 sularında kaldırıldığı ve uçuş trafiğinin kısa sürede normale döneceği açıklandı.

THK'DAN KAZA AÇIKLAMASI

Kaza sonrası Türk Hava Kurumu'ndan yapılan açıklamada, "Tarkim Havacılık’tan eğitim uçuşları için THK Türkkuşu Uçuş Akademisi A.Ş tarafından kiralanmış olan Piper Seneca 3 tipi eğitim uçağı, bu sabah eğitim uçuşu sırasında iniş takımlarının açılmaması nedeniyle Ankara Esenboğa havaalanına gövde üzerine iniş yapmıştır. Öğretmen pilotun ve öğrenci pilotun her hangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır" denildi.

İŞTE KAZA SONRASI AIRPORTHABER'E ULAŞAN İLK GÖRÜNTÜLER



ESENBOĞA HAVALİMANI'NDA TALİHSİZ KAZA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (72)

SZD 50-3 ~ 11 yıl önce
Burada geçmis olsun demek yerine çamur atan yer pilotları, remove before flight anahtarlığını sallayıp alpha montlarıyla pilot olduklarını zanneden havacılık düşmanları, uçağı gövde üzerine indiren Cavir Kökten hocanın karşısında Amerikalı pilotlar bile ceket ilikliyorlar, kaç saat uçtunuz acaba da böyle yorumlar yapabiliyorsunuz, atıp tutan yer pilotlarına yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa KAYA ~ 11 yıl önce
Cavit Hocam. Çok büyük geçmiş olsun. İnsanlığınız beyefendi kişiliğiniz ÖĞRETMENLİĞİNİZ tartışılmaz. ALLAH seni biz sevenlerine bağışlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu'dan ~ 11 yıl önce
Değerli Cavit Hocam, İniş takımlarını içeri alan her uçakta yaşanabilecek olağan bir emercensiyi, tecrübenle sorunsuz atlattığın için seni kutluyor ve geçmiş olsun diyorum. Kendine iyi bak. ZB.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erah pilot ~ 11 yıl önce
Cavit Hocam'ı bir kaç kez Efes'ten alıp Ispartaya getirme şansına sahip oldum.. Şu anda ülkenin sadece en değerli hocalarından biri değil aynı zamanda en kalender insanlarındandır.. Bu vesileyle ne çok sevenin olduğunu görmüş oldun hocam.. Allah kazasız, belasız uzun ömür nasip etsin ... Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökhan AKTAŞ ~ 11 yıl önce
Cavit hocam geçmiş olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haluk Öngün ~ 11 yıl önce
Cavit Hocam geçmiş olsun Allah seni havacılık camiasına bağışladı. Öğretmenliğin dünyadaki en iyi örneklerinden birisin. İnşallah böyle bir kazayı bir daha yaşamassın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Havacılığı ~ 11 yıl önce
Sizlerin yüzden havacılığımız bir adım ileri gidemedi ve gidemeyecek. YAZIK !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
27 Temmuz 2013,Cumartesi 21:04 yorumcusuna. Buyuk meydanlarda uculmasin demişsin de, Ankara'da mesela nerede ucalim pardon ? Egitim amacli kucuk meydanlar, belediye pistleri vardi da biz mi gormedik son 30 yildir ? Sirf laf olsun diye yorum yazma. THK bile kendi pisti eti. varken burada ucuyor neden acaba ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm göreve ~ 11 yıl önce
Thk nın Jar145 bakım yetkisi varmıdır, yok ise niye yoktur, koskoca üniversiteleri binlerce çalışanı olan thk da bakımlar nasıl yapılıyor, ambulans helikopterleri nasıl işletecekler, bölgelerde bakım yetkisi olan personel çalıştıracaklarmı yoksa helikopterlerdede böyle olaylar yaşanacakmı sağlık bakanlığıda bu konuda adım atmalıdır,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
t67 ~ 11 yıl önce
ilk uçuşumu yaptığım Cavit hoca harika bir insan ve de pilottur, bu talihsiz arıza da onun ne çok seveni sayanı olduğunun dile getirilmesine vesile oldu diyelim.. geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000