26 Ağustos 2008, Salı 18:03:14

Engellilere model uçak dopingi

Kırşehir'de faaliyet gösteren Ahi Evran Havacılık Kulübü'nün yürüttüğü ve Avrupa Birliği'nden hibe alan Gençlik Projesi kapsamında engelli 25 öğrenciye "model uçak" yaptırıldı.

Öğrencilerin yaptığı modellerin hepsi bir süre havada kaldı. 4 ay sürecek "Engelsiz Uçuş" isimli projenin model uçak yapım aşaması tamamlandı.

Ekim ayı içerisinde öğrenciler Ankara'da bulunan Türk Kuşu, Havacılık Müzesi, Anıtkabir, Harikalar Diyarı gibi yerleri ziyaret edecekler. Türk Hava Kurumu (THK) Kırşehir Şubesi, Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi'nin desteği ile projenin çok başarılı yürütüldüğünü belirten Ahi Evran Kulübü Başkanı Halil Bacaksız, 25'e yakın öğrencinin modelleri başarı ile bitirebildiğini ve modellerin hepsinin belli bir süre havada kaldığını belirtti.

Yarışmada, yaptığı modelleri en fazla havada kalan öğrenciye ödül verildi. Model uçak yarışmasında birinci olan Yıldız Taş, bu tür etkinliklerin kendilerinin gelişimi açısından çok önemli olduğunu belirtti. Kendisinin akülü arabası olduğunu, ancak sürücülerine çok güvenemediğini belirten Taş, kaldırımların önlerindeki rampalara araç park edildiğini söyledi.

Engellilere model uçak dopingi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000