21 Mayıs 2009, Perşembe 17:48:13

En mutlu anlarını balonda yaşadılar

Nikah törenleri için Kapadokya'ya gelen inşaat mühendisi ile hemşire sevgilisi, yerden bin metre yükseklikte bir balon sepetinde dünya evine girdi.

Hayatlarında ilk kez balona binen çiftin nikahını Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız kıydı.

Muğla'da uzun yıllardır inşaat mühendisliği yapan Erkut İlker Özen, 2 yıl önce tanıştığı hemşire sevgilisi Dilek Özen (Karaköse) ile Kapadokya'da doğa harikası peribacaları arasından havalanan bir balonda evlendi.

Uçuş alanına gelen gelin ve damada, burada bulunan yabancı turistler büyük ilgi gösterdi. Gelin ve damat ile sürekli fotoğraf çektiren Uzakdoğulu turistler, alkışlarla genç çiftin sevincine ortak oldu. Sabahın erken saatlerinde uçuşa hazırlanan balonu THK pilotlarından Özgür Türkan kullanırken, nikah töreni için çok sayıda davetlinin gelmesine karşın balon sepetine ancak 9 kişi binebildi. Hemşire gelinin gelinlikle binmekte bir hayli zorlandığı balon, sabah saat 06.00'da gökyüzüne havalandı. Özgür Türkan'nın kullandığı balon, yaklaşık bin metre yüksekliğe ulaştıktan sonra nikah töreni gerçekleştirildi.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın kıydığı nikahta gelinin şahitliğini turizmci Murat Derin yaparken, damadın nikah şahidi de Sevgi Derin oldu. Hayatında ilk kez bir balon sepetinde nikah kıyan ve cüppesini giyerken bir hayli zorlanan Belediye Başkanı Yıldız, nikah törenine başlarken, "Erkut İlker Özen ve Dilek Karaköse'nin nikah akdini yapmak için balonla havalanmış bulunmaktayız" dedi.

Bin metre yükseklikte gelin ve damada, 'Evlenmek istiyor musun?' diye soran Başkan Yıldız, şahitlerin de huzurunda genç çiftin nikahını kıydı. Birbirilerinden bir ömür boyu ayrılmamak üzere gökyüzünde 'Evet' diyen genç çifte, Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından evlilik cüzdanları verildi. Nikahlarının kıyılmasının ardından gelin ve damat birbirlerini öperek nikahlarını kutladı.

Yaklaşık 45 dakika havada kalan balon, Göreme beldesindeki Aşk Vadisi'ne indi. Balon iniş yaptıktan sonrada sepetten gelinliğiyle inmekte bir hayli zorlanan geline damat Erkut İlker Özen yardımcı oldu.
Uçuş sonrası balon pilotu Özgür Türkan, genç çift için şampanya patlattı. Çifte bir ömür boyu mutluluklar dileyen pilot Türkan, çifte ayrıca 'uçuş sertifikası' verdi.

Nikahlarının balonda kıyılacağını daha önce eşine haber vermediğini belirten damat Erkut İlker Özen, "Nikahımızın kıyılacağı yerin çok ilginç olmasını istedim. Daha önce hazırladığım bu nikah törenini Kapadokya'ya gelene kadar eşime söylemedim. Gerçekten her şey istediğim gibi oldu" dedi.

Hayatında ilk kez balona bindiğini söyleyen gelin Dilek Özen ise, "Her şey gayet güzeldi. Romantik bir nikah oldu. Biz de zaten böyle bir şey hayal ediyorduk hep" diye konuştu.

En mutlu anlarını balonda yaşadılar

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000