07 Eylül 2009, Pazartesi 07:36:04

Antalya, yamaç paraşütünün merkezi olacak

Antalya yamaç paraşütü merkezi olacak...
  • "YAZIKLAR OLSUN THK YA" gibi ifadelerin anlamını bilip demi yazıyorlar. Ayrıca olayların ayrıntı ve gelişimlerini bilmeden abuk sabuk yazmayın ve konuşmayın. Yazıda federasyondan bahsediliyor. Hangi federasyon bir işlemin ölüdenizde olduğıu gibi gelişigüzel yapılmasına engel olmaz. Antalyada uçuş noktaları açılınca, ağzında ciklet ayağında terlikle uçabileceğinimi zannediyorsun... Bir sözde site görevlilerine; Sitenin sorumluluğu yok ama editör kontrolünden sonra yayınlanıyor, demekki her yazıyı yayınlamıyorsunuz...Lütfen biraz daha özen... Antalyadan Süleyman BULUT
  • Memleketin geç kalmış Hava Sporları federasyonu kurulduğundan beri THK ne hikmetse sportif havacılık(!) ile ilgilenmeye başladı. Tek telaşesi FAI yetkililiği elinden alınacak korkusu. Aslında THK Ant. Şubesinin İZİN ALMASI GEREKEN YER federasyondur ancak federasyonu muhattap görmediği için Ulaştırma Bakanlığı olsun SHGM olsun alt yapı yapmaya çalışıyor. Motorsuz bir paraşütün SHGM ile ne ilgisi var ? Ulaştırma Bakanlığı bu işe güler geçer ve dilekçeyi aynen federasyona sevk eder :) Çok komiksin THK artık biraz dürüst olsan da gerçek sportif havacılık canlansa ???
  • Bu konu sadece TURKIYE HAVA SPORLARI FEDERASYONUNU yani direk olarak basbakanliga bagli olan Genclik Spor Genel Mudurlugunu baglar. Ulastirma bakanligi ile zerre kadar ilgisi yoktur.

Kuruluş amacı havacılık faaliyetlerini sevdirmek ve yaygınlaştırmak olan Türk Hava Kurumu Antalya'yı yamaç paraşütü tutkunlarının buluşma noktası yapma konusunda kararlı. Uçuş için belirlenen yerlerse Falezler, Tünektepe ve Tahtalı. Türk Hava Kurumu Antalya Şubesi, bu düşüncenin gerçeğe dönüşebilme için bürokratik girişimlerin sonuç vermesini bekliyor.

Kendini bir kuş kadar hafif ve özgür hissetmek isteyenlerin vazgeçilmez tutkusu olan yamaç paraşütü, bir süreden bu yana Ulaştırma Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği yazı üzerine yasaklı sporlar arasına alındı. Kuruluş amacı havacılık faaliyetlerini gençlere sevdirmek ve yaygınlaştırmak olan Türk Hava Kurumu Antalya Şubesiyse Antalya'yı yamaç paraşütü merkezi yapma konusunda son derece iddialı. Şube Başkanı Mustafa Furat bir süreden beri devam eden yamaç paraşütü kurslarına olan ilginin kendilerini bu yönde girişimde bulunmaya ittiğini syöledi.

Lisanslı pilot sayısını arttırmak istediklerini vurgulayan Furat, Antalya'nın yamaç paraşütü için çok ciddi bir potansiyeli olduğunu söyledi ve bu potansiyeli harekete geçirebilmek için yaptıkları çalışmaları anlattı.

Hazırlanan teknik rapor Ulaştırma Bakanlığı tarafından uygun görülürse tıpkı Fethiye Babadağı gibi Antalya'ya da her yıl binlerce yamaç paraşütü sevdalısı gelecek.

Antalya, yamaç paraşütünün merkezi olacak

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
"YAZIKLAR OLSUN THK YA" gibi ifadelerin anlamını bilip demi yazıyorlar. Ayrıca olayların ayrıntı ve gelişimlerini bilmeden abuk sabuk yazmayın ve konuşmayın. Yazıda federasyondan bahsediliyor. Hangi federasyon bir işlemin ölüdenizde olduğıu gibi gelişigüzel yapılmasına engel olmaz. Antalyada uçuş noktaları açılınca, ağzında ciklet ayağında terlikle uçabileceğinimi zannediyorsun... Bir sözde site görevlilerine; Sitenin sorumluluğu yok ama editör kontrolünden sonra yayınlanıyor, demekki her yazıyı yayınlamıyorsunuz...Lütfen biraz daha özen... Antalyadan Süleyman BULUT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Memleketin geç kalmış Hava Sporları federasyonu kurulduğundan beri THK ne hikmetse sportif havacılık(!) ile ilgilenmeye başladı. Tek telaşesi FAI yetkililiği elinden alınacak korkusu. Aslında THK Ant. Şubesinin İZİN ALMASI GEREKEN YER federasyondur ancak federasyonu muhattap görmediği için Ulaştırma Bakanlığı olsun SHGM olsun alt yapı yapmaya çalışıyor. Motorsuz bir paraşütün SHGM ile ne ilgisi var ? Ulaştırma Bakanlığı bu işe güler geçer ve dilekçeyi aynen federasyona sevk eder :) Çok komiksin THK artık biraz dürüst olsan da gerçek sportif havacılık canlansa ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu konu sadece TURKIYE HAVA SPORLARI FEDERASYONUNU yani direk olarak basbakanliga bagli olan Genclik Spor Genel Mudurlugunu baglar. Ulastirma bakanligi ile zerre kadar ilgisi yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000