26 Haziran 2010, Cumartesi 08:49:26

Türk şirketleri Medine Havalimanı için yarışacak

Suudi Arabistan’ın Medine Havalimanı’nın 1.5 milyar dolarlık genişleme projesinin ihalesine Limak, TAV, Mapa ve YDA olmak üzere 4 Türk şirketi katılıyor.
  • ŞİMDİDEN LİMAK A HAYIRLI OLSUN DİYELİM!!
  • Medine havaalanın projesini herhangi bir Türk şirketinin almasını çok isterim.. Ne güzel olur böyle bir mübarek ve önemli bir şehre katkıda bulunmak inanılmaz bir haz verir insana.. Mevcut havaalanı çok eski ve yetersiz saatlerce kuyrukta bekliyorsun pasaporttan geçebilmek için..

Projenin ilk aşaması için 49 başvuru içinden 8 yeterlilik alınırken, bunlardan 3 tanesini Türk ortaklı konsorsiyumlar oluşturdu.

Türkiye’den yeterlilik alan Limak, bir diğer Türk şirketi Mapa İnşaat ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki ortağı Hintli GMR ile ihalede yer alıyor. Yeterlilik alan diğer konsorsiyum ise Türk yatırımcı YDA ile birlikte İspanyol Aena Desarrollo Internacional ve OHL Concesiones şirketleri. Atatürk Havalimanı’nın işletmecisi TAV da Medine Havalimanı ihalesine yerel ortakları Saudi Oger, Al-Rajhi Holding Group ve Atina merkezli Consolidated Contracting Company ile birlikte katılıyor.

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi tarafından düzenlenen ihalede havalimanının toplam yolcu kapasitesinin yıllık 14 milyona çıkarılması planlanıyor. Havalimanı şu anda yıllık 3.5 milyon kişiye hizmet verebiliyor.

İhalede, Dünya Bankası’nın kredi kuruluşu olan IFC de danışmanlık hizmeti veriyor.

(Hürriyet)

Türk şirketleri Medine Havalimanı için yarışacak

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ŞİMDİDEN LİMAK A HAYIRLI OLSUN DİYELİM!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Medine havaalanın projesini herhangi bir Türk şirketinin almasını çok isterim.. Ne güzel olur böyle bir mübarek ve önemli bir şehre katkıda bulunmak inanılmaz bir haz verir insana.. Mevcut havaalanı çok eski ve yetersiz saatlerce kuyrukta bekliyorsun pasaporttan geçebilmek için..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000