03 Mart 2008, Pazartesi 16:44:56

TAV'dan Hava-İş'e izin çıkmadı

TAV Havalimanları İşletmesi, Hava-İş sendikasının stand kurma talebini geri çevirdi. Peki bu stand ne için kurulmak isteniyordu? İşte detaylar...

TAV Havalimanları İşletmesi, Hava-İş sendikasının başlattığı ‘Yorgun Uçmak İstemiyoruz Biz’ kampanyası kapsamında yolculara ve uçuş ekiplerine materyal dağıtması için yaptığı stand başvurusunu reddetti. Hava-İş Sendikasından yapılan yazılı açıklamada, TAV’ın gerekçe göstermeden stand izni vermediği kaydedildi.

Uçak kazalarına dikkat çekmek ve SHGM’nin uçuş ekiplerinin görev ve dinlenme sürelerini düzenleyen SHT 6A-50 talimatının değişmesi nedeniyle, “Yorgun Uçmak İstemiyoruz Biz” adlı bir kampanya başlatan Hava-İş, kampanya çerçevesinde yolculara ve uçucu ekiplere bilgilendirmek amacıyla dağıtılmak üzere broşür, magnet, stiker USB’den oluşan mataryel dağıtmak için stand açmak istedi. Emniyete, DHMİ ve TAV işletmesine gerekli resmi başvuruyu yapan sendikadan yapılan açıklamada, TAV’ın talep ettiği stand ücreti ödenmesine rağmen gerekçe gösterilmeden stand açma izni verilmediği bildirildi. Konuyla ilgili TAV Genel Müdürlüğü’ne bir yazı yazan sendika yazıda, “Her türlü resmi işlemini eksiksiz yerine getirdiğimiz ve ücretini yatırdığımız stand açma izninin tarafınızdan hangi gerekçe ile verilmediğini tarafımıza acilen bildirmenizi  ve konuyu yeniden yukarıda belirttiğimiz görüşlerimizi de dikkate alarak değerlendirmenizi arz ederiz” cümlesine yer verdi. 

TAV Havalimanları İşletmeleriyle ilgili gereken her türlü girişimi yapacaklarını açıklayan sendika açıklamasında, “Havalimanları kamusal alandır. TAV işletmesinin kiralama ile edindiği ancak Anayasa ve yasalarla belirlenmiş haklara istediği  gibi ambargo koyduğu bir  mekan değildir.

TAV uçak yolcularına hizmet satarak gelir elde etmektedir. Uçuş emniyeti bir tüketici hakkıdır. Uçak yolcuları bu hakları ile ilgili bilgilendirmeden mahrum edilemez. TAV işletmesinin uygulaması çifte standarttır. Uçuş emniyetine yeterli önemi vermeyen bir tutumdur” denildi.
   

TAV'dan Hava-İş'e izin çıkmadı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000