17 Haziran 2008, Salı 13:32:12

TAV'dan faaliyet raporuna farklı bakış

TAV Havalimanları, 2007 Faaliyet Raporu’nda, 20. yüzyılın en sıra dışı sanat hareketlerinden Pop Art ile çağdaş Buket Uzuner’in “İstanbullular” romanını buluşturdu. Rapor’da Atatürk Havalimanı’nda geçen “İstanbullular” romanının karakterleri, illüstrasyon ve konuşma balonlarıyla canlandırıldı.
  • Bizlerde faaliyet raporunu görebilseydikte ne kadar muhteşem bir şey olduğuna birlikte karar verseydik. Hiç değilse resimlerini koysaydınız siteye

TAV Havalimanları 2007 Faaliyet Raporu’nda tema olarak Buket Uzuner’in 2007’nin başında ilk baskısı gerçekleşen “İstanbullular” romanı seçildi. İstanbul’un kahraman olduğu ve mekân olarak Atatürk Havalimanı’nın hikâye edildiği “İstanbullular”, 1950’lerde döneme damgasını vuran sanat akımı Pop Art ile anlatıldı. Kâğıt ve boyut seçiminden kutusuna, içeriğinden tipografisine kadar tüm unsurlarının özel olarak tasarlandığı rapor, klasik faaliyet raporu anlayışını da farklı bir boyuta taşıdı.

TAV Havalimanları Holding olarak her zaman yenilikçi ve yaratıcı bakış açılarıyla fark yarattıklarını belirten Kurumsal İletişim Koordinatörü Bengi Vargül, 2007 Faaliyet Raporu ile bu yaklaşımı pekiştirdiklerini söyledi. Vargül “TAV Havalimanları inovasyon yeteneğini en üst seviyede kullanan bir şirket yapısına sahip. Entelektüel bilgi sermayesini kurumsal çalışmalarına da yansıtmak amacıyla bu çalışmada Finar Kurumsal ile birlikte çalıştık. Sonunda hepimizin gurur duyduğu bir esere imza attık” dedi. Vargül, “Yılda ortalama 35 milyon yolcuya hizmet sunan TAV Havalimanları’nın doğduğu yer İstanbul Atatürk Havalimanı’nın Buket Uzuner’in kaleminden üstlendiği rol ve Pop Art sanatının yorumlanmasıyla ortaya çıkan 2007 Faaliyet Raporumuzla finans dünyasına da farklı bir bakış açısı kazandırdığımıza inanıyoruz” dedi.

Finar Kurumsal Ajans Başkanı Baki Kara, “ajansımız kurulduğu günden bugüne değin 700’ü aşkın projeyi hayata geçirdi. Bu projeler içinde belki de en özel olanlarından biri de TAV Havalimanları’nın 2007 yılı faaliyet raporu oldu” dedi.

TAV Havalimanları 2007 Faaliyet Raporu’nda Pop Art akımının en önemli unsurlarından, çizgi romanlarda Roy Lichtenstein tarafından ilk kez uygulanan Ben-Day noktacıkları, kaligrafi ve konuşma balonları da kullanıldı. Raporun grafik tasarımı ise romanın ruhuna uygun olarak geliştirildi. Tasarımın ana yaklaşımı, roman-çizgi roman çelişmesi/birlikteliği oluşturdu.  Pop-art bir tarzın benimsendiği çizgi roman yaklaşımı ile romanın kahramanları, bize göre romanın ana kahramanı Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin içinde, kendi iç dünyalarıyla birlikte resmedildi. Mekân-insan dengesi dramatize edilmeye çalışıldı. Aynı dramatik etki diğer sayfaların tasarımlarında, boşlukları az, sert ve kuralları açıkça konmuş bir tasarım tavrı ile devam ettirildi.

Buket Uzuner’in “ilk söz”ünü yazdığı rapor, Uzuner’in “İstanbullular” romanının özel baskısı ile birlikte yatırımcı ve iş çevreleriyle buluştu. TAV Havalimanları, 2007 Faaliyet Raporu ile uluslararası finans çevrelerinin yanı sıra iletişim çevrelerinde de temsil edilmeyi planlıyor. 

TAV'dan faaliyet raporuna farklı bakış

Yorumlar

Uçan Fil ~ 16 yıl önce
Bizlerde faaliyet raporunu görebilseydikte ne kadar muhteşem bir şey olduğuna birlikte karar verseydik. Hiç değilse resimlerini koysaydınız siteye

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000