08 Ağustos 2008, Cuma 18:26:45

TAV’DAN SAVAŞ AÇIKLAMASI

Rusya ile Gürcistan arasında yaşanan savaş hali sonrası açıklama yapan Tiflis Havalimanı işletmeci firması TAV’ın CEO’su Sani Şener, “ Çalışanlarımızla irtibat halindeyiz. İstikrarın sağlanmasını diliyoruz” dedi.
  • Umarım geçici bir olaydır ve en kısa zamanda düzelir. Ve oradaki arkadaşlarımızın huzurları bozulmaz. Hepinize sevgiler Türkiyeden...
  • Orada ki arkadaşlarımız önce size, sonra Allah a emanetler.

TAV Havalimanları iştiraklerinden TAV Georgia’nın işlettiği Tiflis Uluslararası Havalimanı’nda operasyon kesintiye uğramadı. TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “Ülkenin ve bölgenin geleceği için istikrarın sağlanmasını diliyoruz” dedi.

Rus uçaklarının Gürcistan’ın başkenti Tiflis yakınındaki Vaziani askeri üssü ile Marneuli havaalanını bombalamasının ardından, TAV Havalimanları Holding iştiraki TAV Urban Georgia LLC tarafından işletilen Tiflis Uluslararası Havalimanı’nda operasyon kesintiye uğramadı.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, sorunun en kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz diyerek durum hakkında şu bilgileri verdi:

“Tiflis Uluslararası Havalimanı’nda 700 personelimiz var, 20 tanesi Türk. Çalışanlarımızla devamlı irtibattayız. En kısa sürede sorunun çözülmesini diliyoruz. Biz yatırımlarımızı yaparken her türlü risklerimizi yönetebilecek planlamamızı yapıyoruz. Büyükelçiliğimiz çalışanlarımıza büyük destek oluyor. Arkadaşlarımız Tiflis’te hayat akışının değişmediğini bize aktarıyor.”


Şener, “Biz Tiflis’teki yatırımımızla bölgenin en modern havalimanını hayata geçirdik. Bu yılın ilk altı ayında yolcu artışı %35 oranında gerçekleşti ki bu dünya ortalamasının çok üzerinde bir rakamdır.  Ülkenin ve bölgenin geleceği için, ciddi şekilde kalkınmakta olan Gürcistan’da istikrarın en kısa sürede sağlanmasını ve ekonominin kesintiye uğramamasını temenni ediyoruz” dedi.

Gürcistan sivil havacılık otoritesinin olayların boyutuna göre havalimanı operasyonunu durdurabilme yetkisi bulunuyor.

Yılda 2,8 milyon yolcu kapasitesine sahip olan Tiflis Uluslararası Havalimanı’nın Şubat 2027’ye kadar işletme hakkı TAV Havalimanları Holding’de bulunuyor.

 

TAV’DAN SAVAŞ AÇIKLAMASI

Yorumlar

Airporter ~ 16 yıl önce
Umarım geçici bir olaydır ve en kısa zamanda düzelir. Ve oradaki arkadaşlarımızın huzurları bozulmaz. Hepinize sevgiler Türkiyeden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cadı ~ 16 yıl önce
Orada ki arkadaşlarımız önce size, sonra Allah a emanetler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000