15 Eylül 2014, Pazartesi 08:25:45

TAV, SABİHA GÖKÇEN'E ORTAK OLDU.

Atatürk, Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Bodrum Havalimanı ve Alanya Gazipaşa Havalimanı işleticisi TAV, Sabiha Gökçen Havalimanı ortaklarından LİMAK'ın yüzde 40'lık hissesini satın aldı.
  • Kısaca ve özet olarak Fransızlar Sabiha gökcene sahip oldu. TAV hisselerine dikkat
  • Bu isten karli cikan LIMAK oldu
Türkiye'de ve dünyada bir çok havalimanı işleticisi olan TAV bombayı patlattı. TAV, Sabiha Gökçen Havalimanı işletmesinin yüzde 40'lık ortağı LİMAK'ın hisselerinin tamamını alarak haftanın ilk gününde sürpriz yaptı.
 
Bu gece yarısı Airporthaber'e güvenilir kaynaklardan gelen bilgiye göre nihayi anlaşma sağlandı ve LİMAK hisselerini satmak için TAV yöneticileri ile anlaştı.
 
Böylelikle İstanbul'a yapılacak olan 3. havalimanının ihalesini alamayan TAV'ın İstanbul'un ikinci büyük havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da söz sahibi olması kesinleşti. 
 
Airporthaber'in kaynağına göre Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yüzde 40'na sahip olan TAV'ın yüzde 60 ortağı olan Malezya ile ortak yöneteceği bildirildi.
 
Bu yılın ilk aylarında da Hintli ortağın hisselerini Malezya satın almıştı.
 
Uzun süredir konuşulan TAV-LİMAK görüşmesi böylelikle sonuçlanmış oldu. TAV'ın bu sürpriz hamlesi ile ilgili bugün borsaya açıklama yapması beklenirken ortaklık bedeli hakkında bilgi edinilemedi.
 
©AirportHaber.com ÖZEL
TAV, SABİHA GÖKÇEN'E ORTAK OLDU.

Yorumlar

hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
Kısaca ve özet olarak Fransızlar Sabiha gökcene sahip oldu. TAV hisselerine dikkat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah seni ~ 10 yıl önce
Bu isten karli cikan LIMAK oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000