13 Ağustos 2008, Çarşamba 09:01:17

TAV ilk 7'ye girmeyi başardı

TAV Havalimanları Holding, St. Petersburg Pulkovo Havalimanı'nın işletmesi amacıyla yapılacak 1.5 milyar dolarlık anlaşma için 9 aday arasından kısa listeye alınan 7 şirket arasında yer aldı.
  • İHALEYİ KİMİN KAZANDIĞINI BİLEN VARSA BİZİ AYDINLATSIN.

Yolcu sayısı açısından Rusya'nın dördüncü büyük havalimanına sahip olan şehir yönetimi, 30 yıllık imtiyaz hakkı için ihaleyi Nisan'da açtı ve 35 milyar ruble (1.5 milyar dolar) elde ederek, 2025 yılına kadar yıllık kapasitesi 22 milyon yolcu olan yeni bir terminal inşa etmeyi planlıyor. TAV’ın yanı sıra Hindistan'dan GMR Infrastructure; Avusturya'dan Vienna Airport ile birlikte Rusya'dan Gazfond ve Gazprombank; ve Airport of Singapore ile birlikte Rusya'nın en zengin kişisi olan Oleg Deripaska’nın holdingi Basic Element yer aldı.

St. Petersburg Ulaştırma Politikası Komitesi Başkanı Nikolai Asaul, gazetecilere yaptığı açıklamada, listede ayrıca Avustralya'dan Macquarie Airports ile birlikte Rus yatırım bankası Renaissance, Almanya'dan Hochtief AG ile birlikte yatırım şirketi Renova ve yine Almanya'dan Fraport AG ile birlikte Rusya'dan VTB'nin yer aldığını söyledi. Kazanan 12 Mart 2009'a kadar belli olacak.

TAV ilk 7'ye girmeyi başardı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
İHALEYİ KİMİN KAZANDIĞINI BİLEN VARSA BİZİ AYDINLATSIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000