26 Eylül 2017, Salı 18:36:21

TAV Gürcistan'da yeni etabın açılışını yaptı

TAV Havalimanları Holding'in Gürcistan'daki Şota Rustavelli Havalimanı'nda inşa edilen yeni etabın açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katıldığı törenle açıldı.
  • Yeni havalimanını TAV a vermemenin üzüntüsünü bir ömür yaşayacağız
  • Her işletici TAV gibi davransa, tüm alanlar çiçek gibi olurdu. Sırada Arabistan var.
  • TAV'ın projelerini biliyoruz şu körün projeleri nasıl gidiyor? İşler iyimiymiş? KÖR, TAV'ı bir kaç katlar ondan neden söz edilmemiş.
  • Yeralti isleri Sam amcaya, yer ustu isleri de TR ye verdi Gurcistan.. Putin amca da bakakaldi.. Bu arada Tiflis harika sehir gidin gorun gezin...
  • Oo tav.alırım bi dal :)
  • TAV Havalimanını kutlarım,yatırımların dünya çapında devam etmesini dilerim.
  • Beğenmediğimiz Gürcistan Tiflis yapılırken Batumu da yanında vererek hem orada bir havalimanı yapılmasını hem de işletilmesini sağladı. Biz İstambulu Tava a yaptırdık uyanamadık. Sonra Ankara, yine uykudayız.. Sonra izmir..Mışıll mışıl uyumaya devam ettik. Populer sayılabilecek Trabzon, Antep, Kayseri, Diyarbakır gibi Havalimanlarını en büyük havalimanlarının yanında Tav'a verip hem terminal hem de havalimanı için devletten kuruş harcama yaptırmayabildirdik. Trabzonda 10 yılda bir terminal yapıyoruz. Kayseri için de yakında yenileme yaparız. paramız çok ya...
  • Bekleme kısmı okadar küçük olmuşki 1 uçakta doluyor. Okadar para harcamışsınız dizaynı da yakışacak şekilde yaptırsaydınız...
  • Kutaisi havalimanından heryer daha ucuz ve orası çok daha temiz. Tav çok pahalı ve kirli

TAV'ın Gürcistan'daki şirketi TAV Georgia tarafından Tiflis Şota Rustaveli Uluslararası Havalimanı'nda inşa edilen yeni etabın açılışı yapıldı.

Açılış törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gürcistan Maliye Bakanı Dimitri Kumsişvili, Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania,Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, TAV Georgia Genel Müdürü Mete Erkal, iş adamları ve şok sayıda davetli katıldı. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2005'te haftada 3 uçuşun olduğu İstanbul-Tiflis arasındaki sefer sayısının 47'ye ulaştığını belirterek: "Tiflis Havalimanı yeni etabı, büyüyen ve gelişen Tiflis'in yeni yüzünü dünyaya göstermesi açısından çok önemli." dedi.

Arslan, TAV tarafından tamamlanan Tiflis Havalimanı yeni etabının açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu tür projelerin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde etkili olduğunu söyledi. TAV'ın Türkiye'nin marka yüzlerinden olduğuna işaret eden Arslan, "Tiflis Havalimanı yeni etabı, büyüyen ve gelişen Tiflis'in yeni yüzünü dünyaya göstermesi açısından çok önemli. Yeni etapla havalimanı yüzde 50 büyümekle kalmadı, yıllık yolcu kapasitesi de 4 milyona yükseldi." diye konuştu.

Arslan, 2005 yılından bu yana TAV'ın Gürcistan'da önemli projelere imza attığına değinerek, son dönemde Türk firmalarının bu ülkede yaptığı yatırımların önemli oranda artış gösterdiğini dile getirdi.

Bu kapsamda, 2005'te haftada sadece 3 uçuşun olduğu İstanbul-Tiflis seferlerinin sayısının 47'ye çıktığını vurgulayan Arslan, siyasi, ekonomik, taşımacılık ve kültürel alandaki ilişkilerin daha ileriye taşındığını kaydetti. 

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, açılışta yaptığı konuşmada, bu yıl Tiflis Havalimanı'ndan 44 hava yolu şirketi tarafından 26 ülkenin 52 havalimanına seferler gerçekleştiğini kaydederek, Tiflis Havalimanı'nın bölgedeki havacılık piyasasında önemli bir yer almasının sevinç verici olduğunu söyledi.

TAV'ın Gürcistan'da Tiflis ve Batum uluslararası havalimanlarını yönettiğini hatırlatan Kvirikaşvili, TAV'ın Tiflis ve Batum uluslararası havaalanlarında 100 milyon dolardan fazla yatırım yaptığını vurgulamak istediğini ifade etti.

TAV'ın, Tiflis Şota Rustaveli Uluslararası Havalimanı yeni etabın inşaat çalışmalarına 60 milyon dolar yatırım yaptığını belirten Kvirikaşvili, bunun ülkeye gelen turist sayısının artmasına katkı sağlayacağını, geçen yıl ülkeye 6 milyon turist geldiğini, bu yıl ise rakamın 7 milyona ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

Gürcistan Ekonomik ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanı Giorgi Gakharia da "Gürcistan, bölgemizin ulaşım ve ticaret merkezi haline gelmeyi, büyük ülkelerin ticaret ve yatırım yaptığı bir ülke olmayı arzu ediyor. Adım adım bu hedefe doğru çaba sarf ediyoruz." diye konuştu.











TAV Gürcistan'da yeni etabın açılışını yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

TAV ~ 6 yıl önce
Yeni havalimanını TAV a vermemenin üzüntüsünü bir ömür yaşayacağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAVlandık ~ 6 yıl önce
Her işletici TAV gibi davransa, tüm alanlar çiçek gibi olurdu. Sırada Arabistan var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kör ~ 6 yıl önce
TAV'ın projelerini biliyoruz şu körün projeleri nasıl gidiyor? İşler iyimiymiş? KÖR, TAV'ı bir kaç katlar ondan neden söz edilmemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış kişi ~ 6 yıl önce
o kunuları bakan a sormak lazım....
iyi mi? ~ 6 yıl önce
Körün Gürcistan ve Azerbaycan'daki işlerine de el atıldı mı? Herhangi bir sorun veya sıkıntı varmıymış? Aman dikkat edin de herhangi bir sorun olmasın.
Tbilisi Turk ~ 6 yıl önce
Yeralti isleri Sam amcaya, yer ustu isleri de TR ye verdi Gurcistan.. Putin amca da bakakaldi.. Bu arada Tiflis harika sehir gidin gorun gezin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hm ~ 6 yıl önce
Oo tav.alırım bi dal :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
polat alemdar ~ 6 yıl önce
TAV Havalimanını kutlarım,yatırımların dünya çapında devam etmesini dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 6 yıl önce
Beğenmediğimiz Gürcistan Tiflis yapılırken Batumu da yanında vererek hem orada bir havalimanı yapılmasını hem de işletilmesini sağladı. Biz İstambulu Tava a yaptırdık uyanamadık. Sonra Ankara, yine uykudayız.. Sonra izmir..Mışıll mışıl uyumaya devam ettik. Populer sayılabilecek Trabzon, Antep, Kayseri, Diyarbakır gibi Havalimanlarını en büyük havalimanlarının yanında Tav'a verip hem terminal hem de havalimanı için devletten kuruş harcama yaptırmayabildirdik. Trabzonda 10 yılda bir terminal yapıyoruz. Kayseri için de yakında yenileme yaparız. paramız çok ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakışmamış ~ 6 yıl önce
Bekleme kısmı okadar küçük olmuşki 1 uçakta doluyor. Okadar para harcamışsınız dizaynı da yakışacak şekilde yaptırsaydınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaza ~ 6 yıl önce
Kutaisi havalimanından heryer daha ucuz ve orası çok daha temiz. Tav çok pahalı ve kirli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000