23 Temmuz 2009, Perşembe 09:28:03

"ŞİRKETLER GAZİPAŞA’YA UÇMAK İSTEMİYOR!"

Alanya ve civar bölgelerinin büyük umutlar besleyerek açılışını beklediği Gazipaşa Havaalanı, sivil uçuşlara açılmasına rağmen beklenen ilgiyi görmedi. Hatta öyle ki; şirketlerin “oraya uçmayız” dediği bile iddia ediliyor.
  • ÖZEL UÇAKLARN İNİ VE KALKIŞLARNDA BİR SORUN OLMADAN PİST İN UYGUN OLDUĞU MALÜM DOĞAL OLARAK DA IRAK VE İRAN DAN YOLCU BULMAK ÇOK KOLAY NE DE OLSA PETROL ÜLKELERİ YANİ PARA BİRİMİ RİYAL OLUNCA İŞ BAŞKA ÖZEL UÇAK YOLCU SAYISI DA 15 İLE 25 KİŞİ OLMASI GAYET NORMAL EH BU DURUMDA GAZİPAŞA YA BOİNG DEĞİL ÖZEL UÇAK İNER . BU DURUMDA TAV ŞİRKETİ ÇOK MUTLU OLUR. ÇÜNKÜ GELECEK YOLCU YA PETROLCÜ YADA BİR ŞEYH OLDUĞUNDAN KISA ZAMANDA PİST GENİŞLER. AMA TÜRKİYE KAZANMAZ ÖZEL ŞİRKETLER KAZANIR VE DAHA DA İŞLERİ BÜYÜR BUNUNLA BERABER İŞSİZLIK TE BÜYÜR ÇÜNKÜ ANCAK KENDİLERİNİ DÜŞÜDÜKLERİNDEN YİNE HALK İŞSİZ GEÇİNMEYE DEVAM EDER ALANYA DA ZATEN KRİZ VAR İŞ YOK AMA İŞ ADAMLARI SADECE CEPLERİNİ DOLDURUYOR. BİRAZDA İŞSİZLERİ DÜŞÜNÜN İŞ POTANSİYELİNİ YÜKSELTİN
  • dhmi, sivil havacılık gibi tüm otoriteler gazipaşa'ya gerekli izinleri vermişler. bir arkadaş kimse alanya'ya gitmiyor demiş. böyle saçma bir düşünce yok. istanbul'da ekonominin ve turizmin merkezinin avrupa yakası olması, kurtköy'e havalimanı yapılmasını engellemedi. kaldı ki alanya'ya giden yığınla turist var. antalya'dan alanya'ya gitmek isteyen 2 saat yolda vakit harcıyor. icf'cilerin gazipaşa'ya taş koydukları muhakkak. patron nasılsa başbakan'ın yakın arkadaşı... .. zonguldakTa nasıl dağ traşlandıysa gazipşa'da da yapılır. yeterki başbakan arkadaşına kıyak yapmaktan vazgeçip bölge halkınıu düşünsün.ama eninde sonunda gazipaşa açılacak,
  • Neden bu ülkede heşeyin önü kesilmeye çalışılıyor.Petrol olsun kuyu açmayın, bor olsun kazmayın.Birşeylerin önünü kesmek yerine olabilecek birşey varsa çaba gösterip araştırana neden engel olunur, sadece saldırılır.Amaç kazandırmaya çalışmak, mesaj vermek, havayolununda zaten teknik ve güvenlik gibi gerekçeleriyle bildirdesi var.
  • sanki uçmak istemeyen şirketler vatan haini... kafasına göre insanlar "buraya 160 kisilik uçak iner" diye hariçten gazel okuyorlar, hangi eğitimle, nasıl bir hesapla böyle desteksiz bir iddiada bulunuyorlar mümkün değil. Hiçkimse alçalmada pist başında motor arızası yapan bir uçağın, pas geçemeyip dağlara taşlara çarpacağından bahsetmiyor nedense. Sayın Canfedai İran ve Iraklılarla görüşsün, bu ülkede kimseden hesap sorulmadığı gibi, yarın bir gün dağlardan uçak enkazı ve ceset toplanırken, ondan, ve bu meydanı herşeye rağmen orta ve büyük gövdeli yolcu uçaklarına açmak için her türlü yolu deneyenlerden de hesap sorulmaz nasılsa.
  • Gazipaşa Hava Limanın yapılış amacını anlayamıyorum. Sözde Alanya çevresini hareketlendirmek. İyide Avrupa veya Asya'dan turist geçiren uçaklarda tek Alanya yolcusu çıkmıyorki. Belek var, Side Var, Antalya, Kemer var. Uçak tüm Antalya bölgesi yolcularını taşıyor. Sadece Alanya müşterisine hitap edecek uçuşların operatif olanak mantıklı ve verimli olacağını düşünmüyorum. Tur Operatörleride sadece Alanya için uçak kiralayarak kendini riske atmak istemezler.
  • havayollarının düşüncelerine katılmamak mümkün değil.Havacılık da tüm riskleri minimize etmeden hareket etmek telafisi mümkün olmayan hadiseleri beraberinde getirir.Duygusal davranarak, Gazipaşayı hemen faal hale getirmek yerine önce altyapının(yolu,pisti,elektronik sistemleri v.b)elden geçirilmesi gerekir. Saygılarımla.
  • Ama gerçektende havalimanının pistine bakıldığı zaman uçışlar açısından riskli olduğu görünüyor...
  • Biraz havacılıktan anlayan bir insan, şu haberi okuyunca gülümser geçer ... Emekleri ve iyi niyeti anlıyorum ancak daha haritaları çıkmamış , pist analizleri yapılmamış , performans değerlendirmeleri olmayan , amiyane tabiri ile "bilinmezleri bol olan" bir meydana hiçbir aklı selim firma "ben uçarım" demez . Bu gayet doğal ... Ne zamanki meydan tam anlamı ile faal olur , firmalar çalışmalarını yapar , güvenli ve operasyonel bulurlarsa uçarlar . Kimse uçuşa hayır demez , yeterki emniyetli ve karlı olsun ! Karamsarlığa ya da boş konuşmaya gerek yok , meydan uygun ise zamanla uçuşlar başlar merak etmesin beyefendi .

Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından 13 Temmuz’da sivil uçuşlara açılan Gazipaşa Havaalanı’na havayolu şirketlerinin uçuş yapmak istemediği iddia edildi.

Alanya bölgesini hareketlendirmek ve Gazipaşa Havaalanı’nın hizmet verir hale gelmesini sağlamak amacıyla havayolu şirketleriyle görüşen Cartier Tur sahibi Mustafa Kemal Canfedai, götürdüğü tekliflerin ardından aldığı cevaplarla şok olduğunu ifade etti. Yeni Alanya Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Canfedai’nin görüştüğü 8 havayolu şirketi de Gazipaşa'nın riskli olduğunu belirterek 'İnmeyiz' dediği öğrenildi.

AMAÇ MESAJ VERMEKTİ

İşte Cartier Tour’un sahibi Mustafa Kemal Canfedai’nin o açıklamaları:

“Gazipaşa'ya ilk etapta 160 kişilik uçakların rahatlıkla inebileceğinin açıklandığını belirterek, şöyle konuştu: Biz de 160 kişilik uçağa 80 kişi bindirerek Gazipaşa'ya indirmek ve "Artık Gazipaşa'ya uçak iniyor" mesajı vermek istedik.” 

YETERLİ TEKNİK CİHAZ YOK!

“TAV firması da bu girişimimize destek verdi. 15 gündür uğraşıyorum. Gazipaşa'ya inebilecek uçağı bulunan 8 havayolu şirketiyle görüştüm. Bu şirketlerden birisi, Gazipaşa'da yeterli teknik cihazlar olmadığı için teklifimizi reddetti.”

GÜVENLİK GEREKÇİSİYLE REDDEDİLİYOR!

“Seferlerin sigorta kapsamında yapılması gerektiğini söyleyen şirketler var. Teknik kurullarınca 'Güvenlik' gerekçesiyle teklifimizi reddeden şirketler oldu. Pisti kısa, pistin yapısını, dağı ve denizden inişi riskli bulan şirketler de var.”

“İRAN VE IRAKLILARLA GÖRÜŞMEYE BAŞLADIM”

Havayolu şirketlerini ikna etmek için TAV yetkililerinin telefonlarını bile verdiği söyleyen Canfedai "Türkiye'de şirket bulamayınca İran ve Irak'taki uçak şirketleriyle görüşmeye başladım" dedi.

"ŞİRKETLER GAZİPAŞA’YA UÇMAK İSTEMİYOR!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
ÖZEL UÇAKLARN İNİ VE KALKIŞLARNDA BİR SORUN OLMADAN PİST İN UYGUN OLDUĞU MALÜM DOĞAL OLARAK DA IRAK VE İRAN DAN YOLCU BULMAK ÇOK KOLAY NE DE OLSA PETROL ÜLKELERİ YANİ PARA BİRİMİ RİYAL OLUNCA İŞ BAŞKA ÖZEL UÇAK YOLCU SAYISI DA 15 İLE 25 KİŞİ OLMASI GAYET NORMAL EH BU DURUMDA GAZİPAŞA YA BOİNG DEĞİL ÖZEL UÇAK İNER . BU DURUMDA TAV ŞİRKETİ ÇOK MUTLU OLUR. ÇÜNKÜ GELECEK YOLCU YA PETROLCÜ YADA BİR ŞEYH OLDUĞUNDAN KISA ZAMANDA PİST GENİŞLER. AMA TÜRKİYE KAZANMAZ ÖZEL ŞİRKETLER KAZANIR VE DAHA DA İŞLERİ BÜYÜR BUNUNLA BERABER İŞSİZLIK TE BÜYÜR ÇÜNKÜ ANCAK KENDİLERİNİ DÜŞÜDÜKLERİNDEN YİNE HALK İŞSİZ GEÇİNMEYE DEVAM EDER ALANYA DA ZATEN KRİZ VAR İŞ YOK AMA İŞ ADAMLARI SADECE CEPLERİNİ DOLDURUYOR. BİRAZDA İŞSİZLERİ DÜŞÜNÜN İŞ POTANSİYELİNİ YÜKSELTİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dhmi, sivil havacılık gibi tüm otoriteler gazipaşa'ya gerekli izinleri vermişler. bir arkadaş kimse alanya'ya gitmiyor demiş. böyle saçma bir düşünce yok. istanbul'da ekonominin ve turizmin merkezinin avrupa yakası olması, kurtköy'e havalimanı yapılmasını engellemedi. kaldı ki alanya'ya giden yığınla turist var. antalya'dan alanya'ya gitmek isteyen 2 saat yolda vakit harcıyor. icf'cilerin gazipaşa'ya taş koydukları muhakkak. patron nasılsa başbakan'ın yakın arkadaşı... .. zonguldakTa nasıl dağ traşlandıysa gazipşa'da da yapılır. yeterki başbakan arkadaşına kıyak yapmaktan vazgeçip bölge halkınıu düşünsün.ama eninde sonunda gazipaşa açılacak,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Neden bu ülkede heşeyin önü kesilmeye çalışılıyor.Petrol olsun kuyu açmayın, bor olsun kazmayın.Birşeylerin önünü kesmek yerine olabilecek birşey varsa çaba gösterip araştırana neden engel olunur, sadece saldırılır.Amaç kazandırmaya çalışmak, mesaj vermek, havayolununda zaten teknik ve güvenlik gibi gerekçeleriyle bildirdesi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sanki uçmak istemeyen şirketler vatan haini... kafasına göre insanlar "buraya 160 kisilik uçak iner" diye hariçten gazel okuyorlar, hangi eğitimle, nasıl bir hesapla böyle desteksiz bir iddiada bulunuyorlar mümkün değil. Hiçkimse alçalmada pist başında motor arızası yapan bir uçağın, pas geçemeyip dağlara taşlara çarpacağından bahsetmiyor nedense. Sayın Canfedai İran ve Iraklılarla görüşsün, bu ülkede kimseden hesap sorulmadığı gibi, yarın bir gün dağlardan uçak enkazı ve ceset toplanırken, ondan, ve bu meydanı herşeye rağmen orta ve büyük gövdeli yolcu uçaklarına açmak için her türlü yolu deneyenlerden de hesap sorulmaz nasılsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gazipaşa Hava Limanın yapılış amacını anlayamıyorum. Sözde Alanya çevresini hareketlendirmek. İyide Avrupa veya Asya'dan turist geçiren uçaklarda tek Alanya yolcusu çıkmıyorki. Belek var, Side Var, Antalya, Kemer var. Uçak tüm Antalya bölgesi yolcularını taşıyor. Sadece Alanya müşterisine hitap edecek uçuşların operatif olanak mantıklı ve verimli olacağını düşünmüyorum. Tur Operatörleride sadece Alanya için uçak kiralayarak kendini riske atmak istemezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
havayollarının düşüncelerine katılmamak mümkün değil.Havacılık da tüm riskleri minimize etmeden hareket etmek telafisi mümkün olmayan hadiseleri beraberinde getirir.Duygusal davranarak, Gazipaşayı hemen faal hale getirmek yerine önce altyapının(yolu,pisti,elektronik sistemleri v.b)elden geçirilmesi gerekir. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ama gerçektende havalimanının pistine bakıldığı zaman uçışlar açısından riskli olduğu görünüyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Biraz havacılıktan anlayan bir insan, şu haberi okuyunca gülümser geçer ... Emekleri ve iyi niyeti anlıyorum ancak daha haritaları çıkmamış , pist analizleri yapılmamış , performans değerlendirmeleri olmayan , amiyane tabiri ile "bilinmezleri bol olan" bir meydana hiçbir aklı selim firma "ben uçarım" demez . Bu gayet doğal ... Ne zamanki meydan tam anlamı ile faal olur , firmalar çalışmalarını yapar , güvenli ve operasyonel bulurlarsa uçarlar . Kimse uçuşa hayır demez , yeterki emniyetli ve karlı olsun ! Karamsarlığa ya da boş konuşmaya gerek yok , meydan uygun ise zamanla uçuşlar başlar merak etmesin beyefendi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000