27 Nisan 2012, Cuma 11:42:23

PİLOTLARDAN UNUTULMAZ GECE...

TALPA pilotlar gününü çok özel bir geceyle kutladı…
  • EĞER BÖYLE BİR ŞEY OLURSA VAKIFIN ÜYE SAYISI YARIYA DÜŞER..KİMSE BU TALPA YÖNEMTİMİNE AİDAT YEDİRMEZ..BU YÖNETİM VAKIFIN BAŞINDAYKEN İZ AIR HİSSELERİNE 1 MİLYON DOLAR VERMEDİMİ.O BİR MİLYON DOLAR BUGÜN 41.000 TL DEĞİLMİ?BUNUN HESABINI VERMEDEN TALPA YAMI SEÇTİNİZ BUNLARI.. VAKIF AKILLI İŞLER YAPIYOR YAPMAYA DA ÇALIŞIYOR .AK PARTİ GİBİ..YESEDE İCRARATI VAR..BUNLARDA ODA YOK.NERDE TALPAYAI KURANLAR.. ONLARI NİYE DAVET ETMEDİNİZ..İÇKİ İÇERLER DİYEMEİ KORKTUNUZ... MANTI BADEM BIYIK GİDER SANA...
  • BU MANTI VAKFIN PARASINI İZ AIRDE HARCAMADIMI?BİR MİLYON DOLAR 41000TL İNMEDİMİ?ORDAN KOVULDU SIRA BURAYAMI GELDİ?AMA BURDA VAKIF KADAR PARA KALMADI MANTI...EMİR SUBAYINDA YANINDA TEZGAH TAMAM.KTHY NİN BİR PİLOTU SEVERMİ ACABA O ADAMI İLYAS INI ALMIŞSIN SAĞINA..AFERİM SANA. VAKIF VE TALPAYA PARA ÖDEYEN CEMAAT ÜYELERİ PARANIZIN HESABINI SORUN BUKADAR ÇOK PARANIZ VARSA MEHMETÇİK VAKFINA BAĞIŞLAYIN..ONLAR EN AZINDAN ANADOLUDAN GİDİP ŞEHİT OLUYORLAR SALON ADAMI DEĞİLLER..TÜM THY PERSONELİ ORDA.EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ SANKİ..O RESİMDE 1 TANEMİ SİVİL VAR... VİDAZİNNN..
  • TALPA AÇILIMI:TOPTAN ALIP LÜZUMUNDA PAYLARI ALMA,DERNEĞİ. BU TALPAYI THY KURMADIMI?YÖNETİCİLERİ VE YÖNETİM KURULU THY PERSONELİ DEĞİLMİ?KİME HİZMET EDİYOR TALPA PİLOTLARAMI YOKSA YÖNETİCİLERİNE UŞAKLIKMI YAPIYOR...FOTOĞRAFLARA BAKINIZ..2 KİŞİ VAR BAŞKA ŞİRKETTEN.. NEDEN HAVA HARP OKULUNDAN YÜRÜDÜNÜZ TÖREN İÇİN Kİ..THY ÖNÜNDEN YÜRÜSEYDİNİZ DAHA MANİDAR OLUDU.TOPÇU DA ARKANIZDAN GÜL SUYU DÖKERDİ... BADEMİ SEVERİM TADINDAN,VAZGEÇEMEM BEN TALPADAN. KOŞARIM EKŞİNİN ARDINDAN,PİLOTLARDA KİMMİŞ HADİ ORDAN.. N NE KADAR KALDI YENEMEMİŞ ÜYE AİDAT TOPLAMI..ÖZACAR IDA ALMIŞSINIZ ARAYA DAHA ÖNCEKİ İHALEDEN HİSSEMİ VERDİ SİZE?
  • TALPA KUTLAMALARINDA HATTA TALPA LOKALİNDE DAHİ İÇKİ İÇİLMESİ MEN EDİLMİŞTİR..BU DİLE GETİRİLMİŞTİR ARTIK. PİLOTLARIN ALKOLLE BAĞLANTISI VARMIŞDA BİZ BUNU KALDIRALIM KÖTÜ İMAJI SİLELİM MODUNA GEÇİLMİŞTİR ADETA.HAYIR PİLOTLARIN ALKOLLE KRAL OLDUKLARI ZAMANLAR(TEK K THY VARKEN) İÇLİ DIŞLI OLDUĞU BLİNİR ZATEN.AMA EKŞİ GELMEZDİ O GECEYE SEN BİR DERNEK OLARAK ESAS DURUŞTA BEKLERSEN OLACAĞI BUDUR.LAFI YERSİNİZ TAMAEK-AKLIMA GELMEDİ BİM DE SATILAN MEYVE SULARINI İÇERSİNİZ.PARA HARCAYIN DA TAZE PORTAKAL SUYU SIKTIRIN BARİ.PARDON ÖNCEKİ YÖNETİMLER 2.3 TRİLYONU EV ALIP YEDİLER SİZE PEK FAZLA BİR ŞEY KALMADIMI YOKSA.. YÜCE RABBİM DERKİALKOL HARAMDIR..AMA KUL HAKKI YEMEK EN AĞIR VE TANRININ AFFETMEDİĞİ TEK CEZADIR....
  • havacılık sektöründe faaliyet gösteren tüm dernek ve vaklıflar bir federasyon çatısı altında birleşmelidir.Bu görev de TALPA ve PİLOTLAR VAKFINA düşer.Ancak.Pilotlar.o kadar bilgisiz,beceriksiz ve başarısızlığı daha önce kanıtlanmış kişileri seçiyor ki.Bu işler onların boyunu ve çapını çok aşar.Onlar ancak toplumun parasıyla yalakalık geceleri tertip edebilirler.Yaşayıp göreceğiz.Bu makamları toplumun değil,kendi çıkarları için kullandıklarına şahit olacağız.
  • Yasal olarak vakıf ile dernek aynı tüzel kişilik adı altında birleştirilemez.Yasalar buna müsait değil.Ancak federasyon veya platform(daha gevşek yapı) olarak birleşebilirler.Benim düşüncem.Havacılık alanında faaliyet gösteren tüm dernek ve vakıfların bir üst yapı olarak federasyon çatısı altında birleşerek,güç birliği oluşturması gerekmektedir.Eğer bu işleri bırakmamış olsaydım.Bu zamana kadar bu federasyonu da kurardım.
  • Pilotlar Derneği ile Pilotlar Vakfı birleştirilebilir mi?.Dernekler ,dernekler kenu nuna göre.Vakıflar da Vakıflar Kanununa göre kurulurlar.Tabiri caizse Elma Elmadır.Armut da Armut.Kuruluş amaçlarına gelince: Vakıflar üyelerine sosyal güvence ve yardım yapmak amacıyla kurulurlar.Dernekler ise: Mesleki dayanışma,Üyelerin işverenler ile ilişkileri ve haklarının korunması ile görevlidirler.Bilen bilmeyen ağzı olan konuşuyor.
  • Pilotlar gecesine pilotlardan başka herkes davetli.Bu arada pilot düşmanları da unutulmamış.Ayçin gibi.Pilotlar gecesinin,hatta Türkiye Pilotlar Derneğinin kurucuları halen hayatta.Ancak bu geceye davetli değiller.Pilotları temsil için seçilenler de.Pilotlar için hiçbirşey yapmamış makamlara hiçbirşey yapmadıkları için yalakalık plaketi vermişler.Tam bir ironi ve ibretlik durum.Neden bu halde olduğumuza.Bu ülkede Hayvan hakları kanunu var.uçucu personelin kanunu yok.Bu duruma da şaşmamak gerekiyor
  • Yahu merak ettim nesi unutulmaz bu gecenin. Azıcık mantık var mı şu unutulmaz gece lafında. Unutulmaya başladı bile. Sanki tarih yazmışlar bu gecede.
  • Barış eski dogal halini özledik fazla kasma bu arada yaşlı görünmeye başladın
İlk Türk pilotu Mehmet Fesa Evrensev’in 26 Nisan 1912’de yaptığı Türk Semalarındaki ilk uçuşunu 2000 yılından itibaren pilotlar günü olarak kutlayan Türk pilotlar, bu özel günün anısını dün gece WOW Convention Otel'de bir kez daha yaşattı.

TALPA’nın organize ettiği özel geceye ev sahipliği yapan TALPA Başkanı Gürcan Mantı ve birçok üyenin yanısıra Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, TAV Atatürk Havalimanı Genel Müdürü Kemal Ünlü, Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin ve birçok davetli katıldı.


 
Gecenin açılış konuşmasını yapan Gürcan Mantı, pilotluk mesleğinin zorluğundan bahsederken, destek veren herkese teşekkür etti. Mantı, 'Son yıllarda Türk Havacılığı büyük gelişme kaydederek dikkatleri üzerine toplamıştır. Türkiye pilotları olarak mesleğimizin öneminin bilincindeyiz. Sivil Havacılığımızın geliştirilmesini hedefliyoruz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İstikbal Göklerdedir' deyişi hedefimizin anlamlı bir ifadesidir' dedi.
 
Mantı’nın ardından konuşma yapan Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, ‘pilotluk mesleği havacılık sektörünün en zor mesleğidir. Havada yada yerde yaşanan sıkıntılarda yolcular onların sesini duyunca rahatlar. Onlar çok özel bir mesleği icra ediyorlar. Bazen yaşanan sorunlarda pilotlara uyguladığımız yaptırımlar elbette onların işi daha sıkı tutmasına ve hatalardan ders cıkarmasına neden olacaktır’ dedi. Ekşi Bakan Yıldırım'ın sözünü de hatırlatarak 'Kral pilot istemiyoruz kuralcı pilot istiyoruz' şeklinde konuştu.


 
Bilal Ekşi ayrıca pilotlar vakfı ve pilotlar derneğinin birleşmesi çağrısında bulundu.
 
Konuşmaların ardından TALPA Başkanı Gürcan Mantı tarafından Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve SHGM için verilen desteklerden ötürü teşekkür plaketi takdim edildi.


 
Gecenin sunuculuğunu yapan Korhan Abay’a da TALPA üyelik kartı verilerek onore edildi.


 
Türk Havacılığı’nda çok önemli bir yere sahip olan Vecihi Hürkuş’un kızı Gönül Hürkuş da geceye katılırken, Mantı tarafından Gönül Hanıma da çiçek verildi.
 
Gece Enbe Orkestrasının performansıyla sona erdi.





























©AirportHaber
PİLOTLARDAN UNUTULMAZ GECE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 12 yıl önce
EĞER BÖYLE BİR ŞEY OLURSA VAKIFIN ÜYE SAYISI YARIYA DÜŞER..KİMSE BU TALPA YÖNEMTİMİNE AİDAT YEDİRMEZ..BU YÖNETİM VAKIFIN BAŞINDAYKEN İZ AIR HİSSELERİNE 1 MİLYON DOLAR VERMEDİMİ.O BİR MİLYON DOLAR BUGÜN 41.000 TL DEĞİLMİ?BUNUN HESABINI VERMEDEN TALPA YAMI SEÇTİNİZ BUNLARI.. VAKIF AKILLI İŞLER YAPIYOR YAPMAYA DA ÇALIŞIYOR .AK PARTİ GİBİ..YESEDE İCRARATI VAR..BUNLARDA ODA YOK.NERDE TALPAYAI KURANLAR.. ONLARI NİYE DAVET ETMEDİNİZ..İÇKİ İÇERLER DİYEMEİ KORKTUNUZ... MANTI BADEM BIYIK GİDER SANA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BU MANTI VAKFIN PARASINI İZ AIRDE HARCAMADIMI?BİR MİLYON DOLAR 41000TL İNMEDİMİ?ORDAN KOVULDU SIRA BURAYAMI GELDİ?AMA BURDA VAKIF KADAR PARA KALMADI MANTI...EMİR SUBAYINDA YANINDA TEZGAH TAMAM.KTHY NİN BİR PİLOTU SEVERMİ ACABA O ADAMI İLYAS INI ALMIŞSIN SAĞINA..AFERİM SANA. VAKIF VE TALPAYA PARA ÖDEYEN CEMAAT ÜYELERİ PARANIZIN HESABINI SORUN BUKADAR ÇOK PARANIZ VARSA MEHMETÇİK VAKFINA BAĞIŞLAYIN..ONLAR EN AZINDAN ANADOLUDAN GİDİP ŞEHİT OLUYORLAR SALON ADAMI DEĞİLLER..TÜM THY PERSONELİ ORDA.EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ SANKİ..O RESİMDE 1 TANEMİ SİVİL VAR... VİDAZİNNN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TALPA AÇILIMI:TOPTAN ALIP LÜZUMUNDA PAYLARI ALMA,DERNEĞİ. BU TALPAYI THY KURMADIMI?YÖNETİCİLERİ VE YÖNETİM KURULU THY PERSONELİ DEĞİLMİ?KİME HİZMET EDİYOR TALPA PİLOTLARAMI YOKSA YÖNETİCİLERİNE UŞAKLIKMI YAPIYOR...FOTOĞRAFLARA BAKINIZ..2 KİŞİ VAR BAŞKA ŞİRKETTEN.. NEDEN HAVA HARP OKULUNDAN YÜRÜDÜNÜZ TÖREN İÇİN Kİ..THY ÖNÜNDEN YÜRÜSEYDİNİZ DAHA MANİDAR OLUDU.TOPÇU DA ARKANIZDAN GÜL SUYU DÖKERDİ... BADEMİ SEVERİM TADINDAN,VAZGEÇEMEM BEN TALPADAN. KOŞARIM EKŞİNİN ARDINDAN,PİLOTLARDA KİMMİŞ HADİ ORDAN.. N NE KADAR KALDI YENEMEMİŞ ÜYE AİDAT TOPLAMI..ÖZACAR IDA ALMIŞSINIZ ARAYA DAHA ÖNCEKİ İHALEDEN HİSSEMİ VERDİ SİZE?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TALPA KUTLAMALARINDA HATTA TALPA LOKALİNDE DAHİ İÇKİ İÇİLMESİ MEN EDİLMİŞTİR..BU DİLE GETİRİLMİŞTİR ARTIK. PİLOTLARIN ALKOLLE BAĞLANTISI VARMIŞDA BİZ BUNU KALDIRALIM KÖTÜ İMAJI SİLELİM MODUNA GEÇİLMİŞTİR ADETA.HAYIR PİLOTLARIN ALKOLLE KRAL OLDUKLARI ZAMANLAR(TEK K THY VARKEN) İÇLİ DIŞLI OLDUĞU BLİNİR ZATEN.AMA EKŞİ GELMEZDİ O GECEYE SEN BİR DERNEK OLARAK ESAS DURUŞTA BEKLERSEN OLACAĞI BUDUR.LAFI YERSİNİZ TAMAEK-AKLIMA GELMEDİ BİM DE SATILAN MEYVE SULARINI İÇERSİNİZ.PARA HARCAYIN DA TAZE PORTAKAL SUYU SIKTIRIN BARİ.PARDON ÖNCEKİ YÖNETİMLER 2.3 TRİLYONU EV ALIP YEDİLER SİZE PEK FAZLA BİR ŞEY KALMADIMI YOKSA.. YÜCE RABBİM DERKİALKOL HARAMDIR..AMA KUL HAKKI YEMEK EN AĞIR VE TANRININ AFFETMEDİĞİ TEK CEZADIR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
havacılık sektöründe faaliyet gösteren tüm dernek ve vaklıflar bir federasyon çatısı altında birleşmelidir.Bu görev de TALPA ve PİLOTLAR VAKFINA düşer.Ancak.Pilotlar.o kadar bilgisiz,beceriksiz ve başarısızlığı daha önce kanıtlanmış kişileri seçiyor ki.Bu işler onların boyunu ve çapını çok aşar.Onlar ancak toplumun parasıyla yalakalık geceleri tertip edebilirler.Yaşayıp göreceğiz.Bu makamları toplumun değil,kendi çıkarları için kullandıklarına şahit olacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yasal olarak vakıf ile dernek aynı tüzel kişilik adı altında birleştirilemez.Yasalar buna müsait değil.Ancak federasyon veya platform(daha gevşek yapı) olarak birleşebilirler.Benim düşüncem.Havacılık alanında faaliyet gösteren tüm dernek ve vakıfların bir üst yapı olarak federasyon çatısı altında birleşerek,güç birliği oluşturması gerekmektedir.Eğer bu işleri bırakmamış olsaydım.Bu zamana kadar bu federasyonu da kurardım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pilotlar Derneği ile Pilotlar Vakfı birleştirilebilir mi?.Dernekler ,dernekler kenu nuna göre.Vakıflar da Vakıflar Kanununa göre kurulurlar.Tabiri caizse Elma Elmadır.Armut da Armut.Kuruluş amaçlarına gelince: Vakıflar üyelerine sosyal güvence ve yardım yapmak amacıyla kurulurlar.Dernekler ise: Mesleki dayanışma,Üyelerin işverenler ile ilişkileri ve haklarının korunması ile görevlidirler.Bilen bilmeyen ağzı olan konuşuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pilotlar gecesine pilotlardan başka herkes davetli.Bu arada pilot düşmanları da unutulmamış.Ayçin gibi.Pilotlar gecesinin,hatta Türkiye Pilotlar Derneğinin kurucuları halen hayatta.Ancak bu geceye davetli değiller.Pilotları temsil için seçilenler de.Pilotlar için hiçbirşey yapmamış makamlara hiçbirşey yapmadıkları için yalakalık plaketi vermişler.Tam bir ironi ve ibretlik durum.Neden bu halde olduğumuza.Bu ülkede Hayvan hakları kanunu var.uçucu personelin kanunu yok.Bu duruma da şaşmamak gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yahu merak ettim nesi unutulmaz bu gecenin. Azıcık mantık var mı şu unutulmaz gece lafında. Unutulmaya başladı bile. Sanki tarih yazmışlar bu gecede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Barış eski dogal halini özledik fazla kasma bu arada yaşlı görünmeye başladın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000