03 Nisan 2012, Salı 08:39:33

İZİN ÇIKTI GAZİPAŞA UÇUŞA GEÇTİ...

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, "Sırbistan, Norveç, Finlandiya, Danimarka ve Almanya Gazipaşa'ya uçmak istiyor. Bu ülkelere Rusya ve Ukrayna da eklenecek" dedi...
  • alanya il yapilmali anamur ve gazipasa alanyanin ilcesi olmali artik
  • Batmamak için çırpınan Sırp Devi demek daha doğru olur, adamlar THY'yi ortak yapmak için çabalıyorlardı
  • Almanyadan veya saydığınız diğer ülkelerden Gazipaşa ya ortalam 3 saatte geleceksiniz Gazipaşa dan Anamur a yine 3 veya 3,5 saatte geleceksiniz .Bu havalanının Anamur'a ne faydası olacak bilemiyorm.Öncelikle Anamur İL yapılmalı ve yatırımlarla beraber Türizm geliltirilmelidir.
  • gozlerim yaşardı, bu ne büyük bir mutluluk
  • Alanya'ya artık Türkiye'nin her yerinden uçuşlar başlasa süper olur ! En azından Borajet uçarsa doluluk oranları artar
  • hayirlisi olsun......kapamayin milletin onunu.....
  • aslında bir bakıma turistik bakıma kötü ve bi bakıma iyi oldu. Kardeşim merak etme zaten orası büyük bir airport değil. Boeing 747 bile zor iner AYT ye zor iniyor oraya nasıl incek.
  • Sn. başkan, çok emek verdiniz, çok istiyordunuz ve Gazipaşa için gerekiyorduda, emniyetli uçuşlar dileklerimle, hayırlı olsun. Çağatay UYSAL
  • Ülkemiz için yeni bir cazibe bölgesi daha doğuyor. G.Paşa ve Anamur çok değişecek. Avrupalılar çorak arazilerinde nice merkezler yaratmışlar biz ise elimizdeki kaynakları kullanmaya çalışsak bile yine kendimiz engelliyorduk. IC için üzüntülüyüm. Şimdi meydan kısıtlı da olsa bölgenin çehresi tamamen değişecektir. Darısı Mersin, Silifke, Taşucu bölgelerine
  • AYT için çok üzücü olsa gerek. Bunca zaman engellemeye uğraştılar ama sanırım olmadı.
Sırbistan, Norveç, Finlandiya, Danimarka ve Almanya gibi ülkelerin uçak şirketleri başta olmak üzere büyük firmaların Gazipaşa Havalimanı’na direkt uçuş yapmak için sırada olduğunu söyleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, “Bu ülkelere Rusya ve Ukrayna da eklenecek” dedi.

Otel yatırımcılarının da harekete geçeceğine değinen Özgenç, “Yatırım yapmayı düşünüp, yatırımlarını erteleyen insanlar vardı. Yatırım çalışmaları başladı. Yeni bir turizm bölgesi doğuyor. Bu büyüme Anamur için bile geçerli. 4 tane 5 yıldızlı otel, yapımı için girişimler oldu. Bu sayının ilerleyen günlerde artacağını düşünüyorum. Ortaya koyduğumuz bütün altyapı çalışmaları şimdi yerli yerine oturdu.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner ise Haberalanya'da yer alan habere göre; "İsteğimiz zaten bu yöndeydi. Corendon’a izin çıktıktan sonra birçok önemli firmanın müracaat etmesini bekliyoruz. Müracaat etmiş, sonucu bekleyenler de var. Air Finland uçamadı örneğin. O'nun iznini bekliyoruz. İzni yetişmemişti. 757-200 ile uçacak. Transavia uçacak. Belçika ve Hollanda’dan Öger Tur’la Thomas Cook haftada 6 kez uçuş düzenleyecek. Scanway Danimarka’dan uçuş için izin bekliyor. Bu 737-800 uçabilirse çok sayıda firma uçacaktır. TAV da oradaki geri hizmetlerini geliştirecektir. Bölge turizmine çok olumlu yansıyacak bir gelişme” dedi.

BÖLGEDE EV SATIŞLARI ARTAR
 
Simitçiden, taksiciye her kesimden insana bu gelişmeden sonra görevler düştüğünü de belirten Güner, “Bu karar her şeyden önce turizmde kaliteyi etkiler. Antalya uzak bizim için. Misafirlerimizin transferleri çok zaman alıyordu. 5 saat sürüyordu. Ev satışlarına da bu gelişmenin çok etkisi olacak. Misafirlerimiz evlerine istedikleri zaman gelebilecekler. Bunlar da çok önemli. Gazipaşa’nın da hem turizminin hem ekonomisinin gelişmesi hızlanacaktır” şeklinde konuştu.
 
'TÜRSAB ÜYELERİ GAZİPAŞA'YI TERCİH EDECEK'
 
Kendilerine bağlı olan acente temsilcilerini, mümkün olduğunca Gazipaşa Havalimanı'nı kullanmaya yönelik teşvik edeceklerini söyleyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, "Uçuş onayı, kitle turizmi gerçekleştiren Alanya'nın olmazsa olmazıydı. Alanya turizmi için çalışan her dinamik, bu havalimanını daha aktif halde kullanmalı" dedi.
 
'TARİH ÖNÜNDE MAHCUP DURUMA DÜŞECEKLER'
 
Son dakika iptalleri konusunda endişe taşıdıklarını söyleyen Gazipaşa Turizm Tanıtma ve Çevre Derneği (GATÇED) Başkanı Bülent Kocabaş, "Eğer bu konuda 4 Nisan günü bir başarı sağlanırsa, hangi partiden olursa olsun emeği geçen herkesi kutlarız. İnşallah bir aksilik olmaz ve 'Gazipaşa Havalimanı'na büyük gövdeli uçak inemez' diyen herkes, tıpkı önceden olduğu gibi tarih önünde mahcup duruma düşer" dedi.
 
'SIRP DEVİ DE SIRADA'
 
Öte yandan, Gazipaşa Havalimanı'nın kullanmak için başvuru yapan firmalardan birinin de Sırbistan'ın en büyük havayolu şirketi olan Jat Air olduğu bildirildi. Jat Air'ı Gazipaşa'ya indirmek için Alanya tur operatörü olan Asistan Turistik'in çalışmaları sürdürdüğü öğrenildi. Sırp yetkililer, konuyla ilgili önümüzdeki günlerde Alanya'ya gelerek görüşmelerde bulunacak.
İZİN ÇIKTI GAZİPAŞA UÇUŞA GEÇTİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
alanya il yapilmali anamur ve gazipasa alanyanin ilcesi olmali artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Batmamak için çırpınan Sırp Devi demek daha doğru olur, adamlar THY'yi ortak yapmak için çabalıyorlardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Almanyadan veya saydığınız diğer ülkelerden Gazipaşa ya ortalam 3 saatte geleceksiniz Gazipaşa dan Anamur a yine 3 veya 3,5 saatte geleceksiniz .Bu havalanının Anamur'a ne faydası olacak bilemiyorm.Öncelikle Anamur İL yapılmalı ve yatırımlarla beraber Türizm geliltirilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gozlerim yaşardı, bu ne büyük bir mutluluk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Alanya'ya artık Türkiye'nin her yerinden uçuşlar başlasa süper olur ! En azından Borajet uçarsa doluluk oranları artar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hayirlisi olsun......kapamayin milletin onunu.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
aslında bir bakıma turistik bakıma kötü ve bi bakıma iyi oldu. Kardeşim merak etme zaten orası büyük bir airport değil. Boeing 747 bile zor iner AYT ye zor iniyor oraya nasıl incek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sn. başkan, çok emek verdiniz, çok istiyordunuz ve Gazipaşa için gerekiyorduda, emniyetli uçuşlar dileklerimle, hayırlı olsun. Çağatay UYSAL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ülkemiz için yeni bir cazibe bölgesi daha doğuyor. G.Paşa ve Anamur çok değişecek. Avrupalılar çorak arazilerinde nice merkezler yaratmışlar biz ise elimizdeki kaynakları kullanmaya çalışsak bile yine kendimiz engelliyorduk. IC için üzüntülüyüm. Şimdi meydan kısıtlı da olsa bölgenin çehresi tamamen değişecektir. Darısı Mersin, Silifke, Taşucu bölgelerine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AYT için çok üzücü olsa gerek. Bunca zaman engellemeye uğraştılar ama sanırım olmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000