09 Şubat 2012, Perşembe 14:07:17

HAMDİ AKIN TAV'IN SATIŞIYLA İLGİLİ NE DEDİ?

TAV’ın patronu Hamdi Akın, son dönemde konuşulan Fransızlar’a satışla ilgili olarak, “ Teklifler var. Kime satılırsa satılsın TAV bir Türk firmasıdır” dedi.
  • Esb yeni binayıda TAV yaptı bence çok daha güzel olabilirdi..
  • Ataturk Havalimanının hali ortada, 3. havalimanının açıklanması yoksa TAV'ın satışını mı bekliyor?
  • gecenki izmir havalimanı işletmesi ihalesini hatırlıyorumda dogru düzgünö sermayasi ve profosyonel ekibi ile dogru ve eder degeri veren IC gurubunundan 3 kat para verdi aldııı işletme ihalesini....... EE neee ooldu paran yoktu ödeme güçün yoktu niye aldında fransıza satıııyynnn ttüm degerlerr paramı sizce sayın Akın ?
  • son iki yildir alinan kredileri bile sadece faizini oduyorlardi, ana para duruyordu. Dobra dobra cok borcumuz var diyemiyorlar!!!
  • politikadaki show'a inanmayin bunlar beraber isbirligi icerisindeler. Tuzagin kapanmasina cok az kaldi....cok ama cok yakinda yem olarak suriye ve irana girecegiz.....
  • don gomlek kaldik, milli varligimiz olan hersey, arsa arazi dahil satilmakta. gomlegimizde satildiktan sonra neyimiz kalir.....
  • Bu uc dinamigi iyi yoneten kazanir , 10 tane isletme var alabilene ve yapabilene helal olsun . Kisitli isletme suresince kredi, kira ve masraflari odeyecek ve uzerine yatirimini geri alip kar edicek. Boyle firma varsa ve alirsa helal olsun . Biraz opex kisar kalan isletme suresinde kurtarir belki.
  • Geçenlerde bir reklam dikkatimi çekmişti.Havaalanı kapatılmıştı reklamda...Bir yabancıya satılırsa buralar, mizansen olan o reklam gerçek olabilir.
  • Sermayenin dini, imanı, milliyeti olmaz. Bal gibi Fransızlara satıyor.
  • işçisini düşündüğü için satıyormus sayın akın.

TAV’ın patronu Hamdi Akın, Skytürk 360 televizyonunda katıldığı Business Class programında TAV’ın satışına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

2000 yılında resmi açılışı yapılan Atatürk Havalimanı’nın yapımını ve işletmesini üstlenerek adını duyuran TAV’ın yurtdışında yürüttüğü projelerle birlikte adeta Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı olduğunu anlatan Akın,  “ TAV’ı çok iyi noktalara getirdik. Yüzde 42’sini halka açtık. Bundan sonra sahibi kim olursa olsun TAV bir Türk firmasıdır, bayrak taşıyıcısıdır. Bizi alacak olanların da milliyeti belli olmayacaktır. Fransızlar açıklama yapmış ama bizi Fransız firması değil Fransa’da kurulmuş Paris borsasında işlem gören şirket alacak. Fransa’da olduğu için Fransız şirketi sanılıyor. Kime satılırsa satılsın TAV bir Türk firmasıdır. Avrupa ekonomisinin böyle olduğu bir dönemde bu ilgi gururlandırıyor. Başka gruplar da şirketimizle ilgileniyor” dedi.

TAV’ın sürekli büyüyen ve sürekli yatırım isteyen bir şirket olduğunun altını çizen Akın,  “ Bundan sonrası kolay değil. Kolay büyüyen bir sirket sürekli yatırım istiyor. Bilinirliği yüksek önü açık. Havaalanları sürekli açılıyor, büyütülüyor, yenileniyor. Dünyada herkes uçuyor. Boeing ve Airbus uçak yetistiremiyor. O yüzden TAV’ın  büyümemesi mümkün değil. Şu ana  kadar şirket içinden hisse satarak sermaye artırdık. En son Medine Havalimanı’nı kazandık, bunların hepsi yatırım istiyor. Medine 1.5 milyar dolarlık yatırım istiyor. 1 milyarı bulduk 500 yine cepten çıkacak” diye konuştu.

TAV bünyesinde halen 20-25 bin kişinin çalıştığını kaydeden Hamdi Akın, “ Bizden başka sermaye koyacak şirketler var. 20-25 bin kişiye, ‘biz büyüyemeyeceğiz, siz de büyüyemeyeceksiniz’ diyemeyiz. Onlar dünyada bir numaraya oynayan şirkette çalısıyorlar. Biz onlar için aradan çekilmemiz gerekirse çekiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.

©Airporthaber
 

HAMDİ AKIN TAV'IN SATIŞIYLA İLGİLİ NE DEDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
Esb yeni binayıda TAV yaptı bence çok daha güzel olabilirdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ataturk Havalimanının hali ortada, 3. havalimanının açıklanması yoksa TAV'ın satışını mı bekliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gecenki izmir havalimanı işletmesi ihalesini hatırlıyorumda dogru düzgünö sermayasi ve profosyonel ekibi ile dogru ve eder degeri veren IC gurubunundan 3 kat para verdi aldııı işletme ihalesini....... EE neee ooldu paran yoktu ödeme güçün yoktu niye aldında fransıza satıııyynnn ttüm degerlerr paramı sizce sayın Akın ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
son iki yildir alinan kredileri bile sadece faizini oduyorlardi, ana para duruyordu. Dobra dobra cok borcumuz var diyemiyorlar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
politikadaki show'a inanmayin bunlar beraber isbirligi icerisindeler. Tuzagin kapanmasina cok az kaldi....cok ama cok yakinda yem olarak suriye ve irana girecegiz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
don gomlek kaldik, milli varligimiz olan hersey, arsa arazi dahil satilmakta. gomlegimizde satildiktan sonra neyimiz kalir.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu uc dinamigi iyi yoneten kazanir , 10 tane isletme var alabilene ve yapabilene helal olsun . Kisitli isletme suresince kredi, kira ve masraflari odeyecek ve uzerine yatirimini geri alip kar edicek. Boyle firma varsa ve alirsa helal olsun . Biraz opex kisar kalan isletme suresinde kurtarir belki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Geçenlerde bir reklam dikkatimi çekmişti.Havaalanı kapatılmıştı reklamda...Bir yabancıya satılırsa buralar, mizansen olan o reklam gerçek olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sermayenin dini, imanı, milliyeti olmaz. Bal gibi Fransızlara satıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
işçisini düşündüğü için satıyormus sayın akın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000