28 Mayıs 2009, Perşembe 08:03:00

Gazipaşa'ya İranlılar gelecek

Alanyalıların yakından tanıdığı AVS Travel sahibi Vedat Somer, önceki gün deneme amaçlı ilk uçağın indiği Gazipaşa Havaalanı'na Haziran ayının son haftasında İran uçaklarını indireceklerini açıkladı.
  • VEDAT SOMER DİYE NİTELENDİRİLEN KİŞİ AVS TURİZM VE AURA TRAVEL ADI ALTINDA BİR ÇOK FİMAYI DOLANDIRMIŞ ZARARA UĞRATMIŞ BİR ŞAHSİYET OLUP BU TÜR HABERLER İLE GÜNDEMDE KALMAYA ÇALIŞAN MEDYA MAYMUNUDUR. ÜLKEMİZDE TURİZM SEKTÖRÜNDE HİZMET VEREN KURUM VE KURULUŞLAR BU TÜR İNSANLAR SAYESİNDE ZOR KALMAKTA VE ÜLKEYE DAHA AZ TURİST GETİRMEKTEDİR. SORARIM SİZE SEZON ORTASINDAYIZ VE İRANDAN KAÇ UÇAK GETİREBİLMİŞ BU ŞAHSİYET.... YALAN DOLAN...
  • ARTIK TURİZM SEKTÖRÜNDE OLMAYAN KİŞİLERİN BİLE BİLDİĞİ BİR GERÇEK VAR Kİ 4 YILDIR ANTALYA HAVALİMANINA İRAN'DAN DİREKT OLARAK UÇUŞ YAPILAMIYOR VE DE BU SEBEPTEN DOLAYI İRAN A AİT HER HANGİ BİR HAVAYOLU ANTALYA'YA UÇUŞ YAPAMAZ. BİR DİĞER KONU İSE ŞU ANDA İRAN SİVİL HAVACILIĞI HİÇ BİR ŞİRKETE UÇUŞ PERMİSİ VERMEDİ VE DE BÜYÜK BİR İHTİMALLE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ SONUÇLANANA KADAR DA PERMİ VERİLMEYECEK.GAZİPAŞA HAVALİMANINA PERMİ VERİLMESİ RİAN TARAFINDAN İMKANSIZ ÇÜNKÜ ZATEN İRAN'IN UYGULADIĞI GAYRİ RESMİ BİR UÇUŞ KOTASI VAR VE DE BU KOTA ZATEN GAZİANTEP,İZMİR VE DE İSTANBUL UÇUŞLARI İÇİN BİLE YETERSİZ.İNŞALLAH BU GAZİPAŞA YA İRAN LI UÇAKLARIN GELMESİ HAYAL OLMAKTAN ÇIKAR.....
  • A319-600 mü? Daha ne uçaklar duyacaz bakalım? :) Ayrıca hangi uçağın ineceği iznini DHMİ değil SHGM verir...

Alanya'da 25 yıl yaşayan ve Alanya turizmine önemli hizmetleri olan Somer, sahibi olduğu AVS Travel vasıtasıyla Alanya'ya turist getirmeye devam ediyor.
 
"2009 HEDEFİMİZ 15 BİN TURİST"

Rusya'da devlet teşvikiyle tatile yollanan çocuk ve genç grupları Alanya'ya taşıyan Somer, "Daha önce çocuk ve genç gruplar, Rusya'dan Kemer'e gönderiliyordu. 1999 yılında Mediser ortağı olarak bu pastanın en büyük payını Alanya'ya taşıdık. O yıldan bu yana Alanya'ya çocuk ve genç gruplarının turlarını arttırarak sürdürüyoruz. Bu turlarda Alanya'yı sırasıyla Kuşadası, Kemer ve Marmaris izliyor. Bu yıl Alanya'ya Rusya'dan 7 bin çocuk ve genç getireceğiz. Pazarlarımız olan Rusya, İran, Hollanda ve Balkan ülkelerinden Alanya'ya bu yıl getirmeyi hedeflediğimiz toplam turist sayısı ise 15 bin" şeklinde konuştu.

"TAV VE İRAN HAVAYOLLARI GÖRÜŞÜYOR"

Gazipaşa Havalimanı'na turist taşıyan ilk uçağı Haziran sonunda indireceklerini, o gün Alanya'ya ilk İranlı turistleri de getirmiş olacaklarını söyleyen Somer, "Bu konuda girişimleri başlattık. Havaalanının işletmecisi TAV ile İran Havayolları arasındaki görüşmeler sürüyor. Bu görüşmelerin ardından, DHMİ'den (Devlet Hava Meydanları İşletmesi) Gazipaşa Havaalanı'na uçak seferlerinin başlamasına yönelik izni bekleyeceğiz. Bu izin Haziran ayı ortalarında çıkar. Biz İranlı turistleri taşıyan ilk uçağı Haziran'ın son haftası Gazipaşa'ya indirmeyi planlıyoruz" dedi.

"GAZİPAŞA'YA HAFTADA İKİ UÇAK İNECEK"

İran Havayolları'na ait 120-150 kişilik uçaklarla turist getireceklerini söyleyen Somer, "Bu uçaklarla 7 Haziran'dan itibaren Antalya Havalimanı'na İranlı turistleri getirmeye başlayacağız. DHMİ'nin izni verdiği andan itibaren uçaklar Gazipaşa Havaalanı'na inmeye başlayacak. Boeing 727 ve Airbus 319-600 tipi bu uçaklar, Gazipaşa'ya haftada iki kez inerek İranlı turistleri getirip, götürecek. Alanya'ya bu uçaklarla ayda 1200-1500 arası İranlı turist getireceğiz. Uçaklar, İran'ın Tahran ve İsfahan şehirlerinden havalanıp, direkt uçuşla Gazipaşa'ya inecek" şeklinde konuştu.

"ALANYA'YA 12 AY İRANLI GELECEK"

Alanya'da İran pazarının büyüyeceğini de söyleyen Somer, İran'da spor turizmi potansiyelinin son derece yüksek olduğunu belirterek "2010 yılından itibaren Alanya'ya hem yaz, hem de kış aylarında İran'daki spor akademilerinden gençleri getireceğiz. Kamp ve tatil amaçlı gelecek olan bu turistlerin, Alanya'da turizmin 12 aya yayılması noktasında büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu konuda bize Alanya ve Konaklı belediyeleri de destek veriyor. Spor sahalarını ücretsiz kullanmamıza izin veriyorlar" dedi.

"HEDEF RUSYA VE MAKEDONYA"

İran uçaklarını indirdikten sonra Rusya-Gazipaşa seferlerine başlamayı hedeflediklerini söyleyen Somer, "AVS Travel olarak Rusya'nın St. Petersburg bölgesinde çok iyi bir çevremiz var. İran'dan Gazipaşa'ya inen uçakları emsal göstererek, Rusya'dan çocuk gruplarını Gazipaşa'ya getirmeyi planlıyoruz. Yine Makedon turistleri hava yoluyla Alanya'ya getirmek için de Makedonya Havayolları ile görüşme halindeyiz" dedi.

"İRAN PAZARI GELİŞTİRİLMELİ"

Somer, geçen sezon Türkiye'ye 1 milyon 210 bin İranlı turistin geldiğini belirterek "Mart 2009'da ülkemize İran'dan 114 bin turist geldi. 2009'un ilk üç ayında gelen toplam turist sayısı ise 184 bin civarında. Bu rakam bize, ülkemize gelen turistler arasında İranlıların Almanya'dan sonra ikinci sırada olduğunu gösteriyor. İranlı turist sayısı, Rus turist sayısını da sollamış durumda. İran pazarı, çok önemli bir alternatif pazardır ve mutlaka geliştirilmesi gerekiyor. Bu konuda Alanya Turizm Tanıtma Vakfı'na (ALTAV) büyük görev düşüyor. İranlı turistin dünyaya çıkışında Türkiye önemli bir kapı. Çünkü İran, 80 milyonluk komşu bir ülkedir. Bununla birlikte İranlılar gezmeye aç ve harcaması çok yüksek turistlerdir. Kültür olarak bize yakın olmaları nedeniyle İranlıların tatil için seçtiği birinci ülke Türkiye'dir. İkinci tatil merkezleri ise Dubai'dir" şeklinde konuştu.

Gazipaşa'ya İranlılar gelecek

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
VEDAT SOMER DİYE NİTELENDİRİLEN KİŞİ AVS TURİZM VE AURA TRAVEL ADI ALTINDA BİR ÇOK FİMAYI DOLANDIRMIŞ ZARARA UĞRATMIŞ BİR ŞAHSİYET OLUP BU TÜR HABERLER İLE GÜNDEMDE KALMAYA ÇALIŞAN MEDYA MAYMUNUDUR. ÜLKEMİZDE TURİZM SEKTÖRÜNDE HİZMET VEREN KURUM VE KURULUŞLAR BU TÜR İNSANLAR SAYESİNDE ZOR KALMAKTA VE ÜLKEYE DAHA AZ TURİST GETİRMEKTEDİR. SORARIM SİZE SEZON ORTASINDAYIZ VE İRANDAN KAÇ UÇAK GETİREBİLMİŞ BU ŞAHSİYET.... YALAN DOLAN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ARTIK TURİZM SEKTÖRÜNDE OLMAYAN KİŞİLERİN BİLE BİLDİĞİ BİR GERÇEK VAR Kİ 4 YILDIR ANTALYA HAVALİMANINA İRAN'DAN DİREKT OLARAK UÇUŞ YAPILAMIYOR VE DE BU SEBEPTEN DOLAYI İRAN A AİT HER HANGİ BİR HAVAYOLU ANTALYA'YA UÇUŞ YAPAMAZ. BİR DİĞER KONU İSE ŞU ANDA İRAN SİVİL HAVACILIĞI HİÇ BİR ŞİRKETE UÇUŞ PERMİSİ VERMEDİ VE DE BÜYÜK BİR İHTİMALLE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ SONUÇLANANA KADAR DA PERMİ VERİLMEYECEK.GAZİPAŞA HAVALİMANINA PERMİ VERİLMESİ RİAN TARAFINDAN İMKANSIZ ÇÜNKÜ ZATEN İRAN'IN UYGULADIĞI GAYRİ RESMİ BİR UÇUŞ KOTASI VAR VE DE BU KOTA ZATEN GAZİANTEP,İZMİR VE DE İSTANBUL UÇUŞLARI İÇİN BİLE YETERSİZ.İNŞALLAH BU GAZİPAŞA YA İRAN LI UÇAKLARIN GELMESİ HAYAL OLMAKTAN ÇIKAR.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
A319-600 mü? Daha ne uçaklar duyacaz bakalım? :) Ayrıca hangi uçağın ineceği iznini DHMİ değil SHGM verir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000