16 Nisan 2009, Perşembe 08:04:18

Gazipaşa'da gündem: Havaalanı...

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen "Turizm Haftası", Türkiye genelinde, turizm sektörünü de bir araya getiren çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
  • Ya bırakın kardeşim böyle havaalanımı olur?? Düzelt biryeri, daracık orta uzunlukta beton yada asfalt dök, aaaa bak ne güzek pist yaptık. Yaklaşmada dağ tepe varmı, ihtiyaca cevap verir mi, park yeri nekadar, taksi yolu var mı, yarın birgün büyütülme imkanı varmı ??? Yoookkk , hiçbiri yok ama HAVAALANI var. BİZ YAPARIZ OLUR

Bu çerçevede Gazipaşa'da düzenlenen panelde "Havaalanı ve yat limanında son gelişmeler" anlatıldı. Panele, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan davet edildi. Aydoğan, 30 yıllığına Gazipaşa Yat Limanı'nı kiralayan turizm yatırımcısı olarak düşünceleri anlattı. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Gazipaşa Öğretmen Evi konferans salonunda "Havalimanı ve yat limanında son gelişmeler" konulu panel yapıldı.

Panele konuşmacı olarak Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Arş. Gör. Yasemin Tekin ve turizmci Bülent Kocabaş katıldı. "Gazipaşa'nın 1989 yılında turizm merkezi ilan edilmiş olmasına rağmen 16 yıl boyunca turizm imar planını onaylatamaması acı verici" diyen Belediye Başkanı Özgenç, "Dolaysıyla onaylı olmayan planda siz yapılaşma yapamazsınız. Biz 2005 yılında Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile birlikte Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Gazipaşa Belediye Meclisi ile birlikte turizm planlarımızı onaylatmayı başardık" diyerek, bölgede son 4 yıllık süreçte yaşanan turizm gelişmeleri konusunda katılımcılara bilgi verdi. Özgenç, "Gazipaşa'ya havaalanının ve yat limanının getireceği güzellikler kadar biz yerel yönetimlerin de sergileyeceği tavırlar çok önemli. 2004 yılında Kundu bölgesindeki turizm hareketiyle birlikte Alanya turizmi çok ciddi bir daralma yaşamıştır. Antalya havalimanına gelen yolcular ilk etapta yakın turizm bölgelerini tercih ediyorlar. Bu durum, Alanya ve Gazipaşa bölgesinde ne kadar ciddi sorunlar yaşandığını açıkça ortaya çıkardı" dedi.
 
HAVAALANI SÜRECİ

Havaalanı yapım aşamasında teknik bir rapor hazırladıklarını ve İTÜ Uçak Uzay Bilimleri Fakültesi ile birlikte çalışarak, 17 Ekim 2004'de Gazipaşa Havaalanı'nın iniş ve uçuşlara uygun olduğunu teknik olarak bilimsel bir raporla ortaya çıkardıklarını anlatan Özgenç, "Daha sonraki süreçte kamuoyunun desteği ile Ulaştırma Bakanlığı, havaalanını iki kez ihaleye çıkardı. Çok yapıcı bir üslupla takip ettiğimiz bu konu, Türkiye'nin ve dünyanın en büyük havayolu işletmecisi TAV Holding'in ihaleyi kazanmasıyla ciddi yol aldı. Çok yakın zamanda bu uzun ve yorucu sürecin ardından havalimanımız faaliyete geçecek. Bu çok önemli bir mesafe. Yat limanı da Ulaştırma Bakanlığı tarafından ihale edildi. Biz belki de Türkiye'de nadir olarak kıyı kenar çizgisinin kum hareketinin başladığı noktadan başladığı, daha sonraki alanların yeşil alan olduğu turizm tesislerinin başladığı bir bölgeye sahibiz. Gazipaşa turizm merkezi aslında yatırımcının önünü tıkamayan, doğayla bütünleşmiş bir turizm merkezi olacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yat limanına kadar olan tüm yeşil alanlar kamu alanı olan bölgeler yatırım için hazırlanıyor. Bizler Gazipaşa'daki turizm alanlarını yatırımcılara turizm kanunlarına uygun şekilde tahsis edeceğiz. Binlerce insanımız Alanya, Antalya bölgesindeki turizm tesislerinde çalışıyor, bu insanlarımızı geri kazanmalıyız. Bizler Gazipaşa'daki tüm potansiyellerden yararlanmalıyız. Havalimanının açılması, yat limanının hayata geçmesiyle hareketlenecek turizm bölgemizdeki antik kentleri ve doğal tarihi güzellikleri turistlerimizle paylaşacağız. Bunları yatırımcılarla paylaşacağız ve dalış turizminin geliştirilmesi için bilimsel değerlendirmesini yapacağız. İnsanların sadece güneşlendiği, kuma sere serpe uzandığı bir turizm anlayışı dışında zengin turizm potansiyeline sahip bir bölge oluşturacağız. Bölgemizde etnografya müzesi oluşturarak Yörük kültürünün anlatıldığı ve yaşatıldığı bir müzeyi kurarak turistlerle paylaşacağız" diye konuştu.

Gazipaşa'da gündem: Havaalanı...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ya bırakın kardeşim böyle havaalanımı olur?? Düzelt biryeri, daracık orta uzunlukta beton yada asfalt dök, aaaa bak ne güzek pist yaptık. Yaklaşmada dağ tepe varmı, ihtiyaca cevap verir mi, park yeri nekadar, taksi yolu var mı, yarın birgün büyütülme imkanı varmı ??? Yoookkk , hiçbiri yok ama HAVAALANI var. BİZ YAPARIZ OLUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000