03 Haziran 2008, Salı 12:48:35

Gazipaşa Airbus ve Boeing için gün sayıyor

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yapılan havaalanına 'Boeing' ve 'Airbus' tipi ilk uçaklar 29 Ekim'de inecek.
  • İşin arkasında TAV olması işletmeye açılması anlamına gelir en fazla. Ticari riski ve kaza riskini TAV üstlenmiyor. Uçak sahibi oraya rastgele her uçağı indirmez, ayrıca pazarın yeterli kapasiteye sahip olduğunu görürse uçak gönderir. Gönül ister uçak insin kalksın fakat işin gerçeklerini değerlendirip hareket etmekte fayda var.
  • Bu işin arkasında tav varsa herşekilde orası işletmeye açılır
  • Dikkat ediyorum, konu hakkında demeç veren daima siyasetçiler. Uzman olan kişi, yani havacı olan, demeç vermiyor. Demekki işin gerçek payı yok.Boeing ve Airbus değil, Embraer 170/190 deseler eyvallah derim çünkü o uçaklar hem uygun hem yeterince mezile sahip...
  • Buraya iniş deneyecek pilota Allah bile yardımcı olamaz

TAV firması tarafından 'yap-işlet-devret' modeliyle 25 yıllığına işletilecek olan havaalanında çalışmalar tüm hızıyla sürerken, turizmciler 29 Ekim'i bekliyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, TAV firmasının ihale şartname çerçevesinde hazırladığı projeyi onaylamasının ardından, Gazipaşa Havaalanı'nda çalışmalar devam ediyor. İlk etapta pist genişletme çalışmaları yapılan havaalanının yıllık 500 bin yolcu kapasitesi, 2 bin 144 metrekare alanlı terminal binası ve 105 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor. TAV Havalimanları Holding, Türkiye turizminin gelişmesinde önemli yeri olması beklenen havalimanının işletme hakkını 31 Ağustos 2007 tarihinde, yıllık 50 bin dolar kira ve işletmeden elde edilecek kârın yüzde 65'ini devlete verme teklifiyle 25 yıllığına kiralamıştı.

 
AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Gazipaşa Havaalanı'nda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Gazipaşa Havaalanı ile ilgili açılacak-açılmayacak gibi dedikodular yapılarak halkın beyninin bulandığının altını çizen Çavuşoğlu, havaalanına ilk uçağın 29 Ekim'de ineceğini ifade etti.

İlk etapta havaalanının ihtiyacı olan pist uzunluğu ve pist genişletme çalışmalarının yapılacağına işaret eden Çavuşoğlu, "Havaalanını belirttiğimiz süre içinde hizmete açacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Havaalanı ile birlikte kırsal alanlar da turizmden payını alacak. Verdiğimiz sözü tuttuğumuz için çok mutluyuz. Mutlu sona yavaş yavaş yaklaşıyoruz. 29 Ekim'i iple çekiyoruz" dedi.

TAV İşletmeler Direktörü Murat Örnekol ise havaalanında çalışmaların aralıksız sürdüğünü anlattı. Havalimanına 'Boeing' ve 'Airbus' tipi, 180-300 arası yolcu kapasiteli charterların inebileceğini vurgulayan Örnekol, Gazipaşa Havaalanı'nın uluslararası standartlara uygun olarak yeninden düzenlendiğini kaydetti. Örnekol, havaalanında şu an için hiçbir problem olmadığının altını çizdi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner de 29 Ekim'de açılacak olan havaalanının gelecek sezon için büyük bir yatırım olduğunu vurguladı. Havaalanı ile birlikte Alanya - Gazipaşa arasındaki bölgelere olan yatırım talebinin artacağına inanan Güner, "Havaalanına sadece turizm penceresinden bakmamalıyız. Havaalanı sayesinde özellikle Gazipaşa ilçesi ve kırsal kesimlerindeki birçok kişi iş sahibi olacak. Havaalanı etrafındaki arsalar değer kazanacak. Bölgeye belki de yeni oteller açılacak. Gazipaşa tarımla tanınan ilçe olmaktan çıkarak, turizm kenti olacak. Dünyaca tanınacak" şeklinde konuştu.

Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya da havaalanın Ekim ayında açılacak olmasının mutluluk verici olduğunu aktardı. 'Havaalanı inşallah belirtilen tarihte hizmete açılır' diyen Kahya, havaalanı ile birlikte Alanya merkez ve beldelerinde turist patlaması yaşanacağının altını çizdi. Kahya, turistlerin çoğunun karayoluyla uzun süreli ulaşımı tercih etmediğini aktardı.

Gazipaşa Airbus ve Boeing için gün sayıyor

Yorumlar

Cenap ~ 16 yıl önce
İşin arkasında TAV olması işletmeye açılması anlamına gelir en fazla. Ticari riski ve kaza riskini TAV üstlenmiyor. Uçak sahibi oraya rastgele her uçağı indirmez, ayrıca pazarın yeterli kapasiteye sahip olduğunu görürse uçak gönderir. Gönül ister uçak insin kalksın fakat işin gerçeklerini değerlendirip hareket etmekte fayda var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leon ~ 16 yıl önce
Bu işin arkasında tav varsa herşekilde orası işletmeye açılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
Dikkat ediyorum, konu hakkında demeç veren daima siyasetçiler. Uzman olan kişi, yani havacı olan, demeç vermiyor. Demekki işin gerçek payı yok.Boeing ve Airbus değil, Embraer 170/190 deseler eyvallah derim çünkü o uçaklar hem uygun hem yeterince mezile sahip...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nata ~ 16 yıl önce
Buraya iniş deneyecek pilota Allah bile yardımcı olamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000