17 Nisan 2012, Salı 11:00:49

EVSAHİPLİĞİNİ TAV YAPACAK

TAV Havalimanları’nın iştiraki TAV Tunisie, bu yıl 47. kez düzenlenen ACI Yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliği yapıyor. 16-20 Nisan arasında başkent Tunis’de yapılacak toplantıya toplam 47 ülkede 249 havalimanı işleten 59 üye katılacak...
Havalimanı işletmeciliği alanında bir dünya markası haline gelen TAV Havalimanları’nın iştiraki TAV Tunisie’nin ev sahipliğinde yapılacak olan Airports Council International (ACI) Afrika Yönetim Kurulu ve Çalışma Grubu toplantıları üyeler arası deneyim paylaşımı gerçekleşecek. 16-20 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek buluşmanın gündeminde havacılık alanında güvenlik, ekonomi ve çevre ile insan kaynakları politikaları tartışılacak. TAV Havalimanları, Tunus’ta Enfidha ve Monastir havalimanlarının işletmesini yürütüyor. 

TAV Havalimanları Kuzey Afrika Direktörü Haluk Bilgi, “TAV Havalimanları olarak büyük önem verdiğimiz ve iki havalimanı işlettiğimiz Tunus’ta böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Havalimanı işletmecilerinin en geniş platformu olan ACI içinde yer alarak güvenlikten, bilişime; yer hizmetlerinden ticari alanların işletmesine havalimanı operasyonlarının her alanında edindiğimiz deneyimi paylaşarak zenginleştirmenin olanaklarını yaratıyoruz. Faaliyet gösterdiği tüm coğrafyalarda uluslararası standartlarda hizmet sunan TAV Havalimanları, bu deneyimi Tunus’u Afrika kıtasını diğer kıtalara bağlayan önemli bir merkez haline getirmek için kullanıyor” dedi.  
 
Havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü olan ACI’ın Afrika kolu 1991’de kuruldu. Devletler ve hükümetler için havacılık alanında politika önerileri geliştiren, iyi uygulamaların paylaşılarak yaygınlaşmasını amaçlayan ACI Afrika, TAV Tunisie’nin de aralarında olduğu 59 üyeye sahip. 
 
TAV Havalimanları Tunus’ta, 2010’da Afrika’nın en iyi havalimanı seçilen Monastir ve son teknolojilerin kullanıldığı modern bir mimariyle inşa edilen Enfidha olmak üzere iki havalimanı işletiyor. Her iki havalimanının işletme hakkı 2047’ye kadar TAV Havalimanları’nda bulunuyor.



EVSAHİPLİĞİNİ TAV YAPACAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000