12 Mayıs 2010, Çarşamba 09:01:26

Duty Free'lerde Türk lokumu satışları tavan yaptı

Havaalanlarındaki Duty Free'lerde Türk lokumu satışları çikolata satışlarını geçti!

8 havaalanında 48 satış mağazası ile hizmet veren ATÜ’nün Genel Müdürü Ersan Arcan, free shoplarda Türk lokumunun çikolata satışlarından daha fazla ciro yapar hale geldiğini söyledi

Atatürk Havalimanı başta olmak üzere Türkiye’de İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa Havalimanı’nda faaliyet gösteren, yurtdışında ise Gürcistan da Tiflis ve Batum, Tunus da Enfidha, Makedonya’da Üsküp ve Ohrid havalimanlarında free shop işletmeciliği yapan ATÜ, bu yıl 10’uncu yaşına bastı.

TAV Havalimanları Holding ve Unifree Duty Free A.Ş. ortak girişimi olan ATÜ’nün Genel Müdürü Ersan Arcan, 48 satış mağazası ile gümrüksüz satış mağaza işletmeciliğinin ikonu haline geldiklerini, faaliyet gösterdikleri havaalanı sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ersan Arcan, şu an için satışlarda halen birinciliğin tütün ürünlerinde olduğunu vurgularken, Türk lokumu satışlarının ise çikolatayı geçtiğine dikkat çekti.

Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı, duty free’lerden yapılan sigara, içki, parfüm, çikolata alışverişlerine miktar kısıtlamasına gitmişti. Türkiye’ye girişleri sırasında önceden 3 karton sigara, 2 kilogram çikolata, 2 litre alkollü içecek, 1.200 mililitre parfüm alabilen yolcular, yapılan yeni düzenleme ile birlikte artık 2 karton sigara, 1 litre alkol ve 600 mililitre parfüm ve 1 kilogram çikolata alabiliyor. Bu miktar kısıtlaması doğal olarak duty free’lerin cirolarında önemli bir kayba yol açtı.

ATÜ Genel Müdürü Ersan Arcan, limitlerin yeniden düzenlenmesi konusunda bakanlık ile görüşme halinde olduklarını yakın gelecekte bir sonuç alınmasını ümit ettiklerini söyledi. Türkiye’nin yanısıra yurtdışında da büyüdüklerini ifade eden Arcan, sıradaki yeni projeleri arasında önceliğin Alanya Gazipaşa Havalimanı’nda olduğunu söyledi. Arcan, şöyle konuştu: “Genç bir takımız ve bir 10 sene sonrasına daha iyi bir ekip bırakmak için çalışıyoruz. Sıradaki projeler arasında Alanya-Gazipasa Havalimanı var. Onu da en kısa zamanda hayata geçireceğiz.”

12 bin 500 m2’de 1.200 kişi çalıştırıyor

365 gün 7/24 saat hizmet veren ATÜ bünyesinde toplam 1.200 personel çalışıyor. 8 havalimanı ve 48 mağazası olan işletmenin toplam satış alanı ise 12 bin 570 metrekare. ATÜ duty free’lerin ürün yelpazesinde alkollu içkilerden, parfüm-kozmetığe, tutun ürünlerinden, aksesuar ve diğer ürünlere kadar pek çok seçenek var. TAV Havalimanları Holding ile Unifree ortaklığında faaliyet gösteren şirketin yönetiminde Avrupa’nın duty free işletmecisi Gebr.Heinemann KG. de bulunuyor. (Vatan)

Duty Free'lerde Türk lokumu satışları tavan yaptı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000