22 Ağustos 2008, Cuma 13:32:41

Çocukların düşleri AHL'de canlandı

Düşler Atölyesi’nin küçük sanatçıları atık maddelerden yaptıkları eserleri Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Giden Yolcu Terminali’nde ‘‘Dönüştürülen Düşler’’ sergisi adı altında bugün açıldı.
  • süper olmuş desem yayınlayacaksınız anlaşıldı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden çocuklar, küresel ısınmayı vurgulamak için çöplükten topladıkları plastik atık, dondurma çubuğu, kürdan, kibrit çöpü, pamuk ve kumaş parçalarından yaptıkları eserleri Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Giden Yolcu Terminali’nde sergilemeye başladı.

TAV Havalimanları Holding, Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Nokia ve Uluslar arası Gençlik Vakfı’nın desteği ile  ‘’Dönüştürülen Düşler’ adı altında sergilenen 77 eser ilk gününde yolcular tarafından büyük ilgi gördü. Çocukların hayal güçlerini kullanarak; dondurma çubuklarından gemi, balık; kürdandan ağaç, kibrit çöpünden kirpi, plastik su şişelerinden güneş, pamuk ve kumaş parçalarından da doğa manzaraları yaptıkları gözlendi.  TEGV Genel Müdürü Nurdan Şahin, ‘‘Çocukların düşlerinden yola çıkarak oluşturdukları eserleri farklı mekânlar da sergileyerek, düşlerini ve mesajlarını geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz’’ diyerek konuştu. Nokia Türkiye Genel Müdürü Imfred de Jong ise, çocukların bu şekilde gerçekleştirdikleri anlamı yüksek projelerle; arkadaşları, aileleri ve toplumla daha sağlıklı iletişim kurduklarını belirtti. Sergiye ev sahipliği yapan TAV Holding adına İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, çevreye duyarlı bir kuruluş olarak ‘Dönüştürülen Düşler’ gibi sergileri desteklemeyi her zaman borç bildiklerine işaret etti. Öte yandan Sergiyi planlayan Gazi Selçuk da, çöpe giden atıklarla birbirinden güzel eserler yapan çocukların çevreye duyarlı olmanın ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Düşler Atölyesi çalışmalarına katılan 7 ile 12 yaş arası çocukların atık malzemelerle yarattığı yapıtlardan oluşan ‘‘Dönüştürülen Düşler’’ sergisi, İstanbul’da bir ay açık kalacak daha sonra İzmir ve Ankara’daki havalimanlarında yolcuların beğenisine sunulacak.

tav

tav

tav

tav

tav

tav

tav

Çocukların düşleri AHL'de canlandı

Yorumlar

Theater ~ 16 yıl önce
süper olmuş desem yayınlayacaksınız anlaşıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000