20 Aralık 2012, Perşembe 13:27:51

'ARTIK 2-0 ÖNDE BAŞLIYORUZ'

İstanbul bugün çok önemli bir ortaklığa ev sahipliği yaptı. Murat Ersoy’un Yönetim Kurulu Başkanılığını yaptığı Yatırım şirketi AIC Group, TRK-MW Group ve İtalyan One Works’un ortaklığıyla kurulan konsorsiyum İstanbul’a yapılacak 3. Havalimanı için teklif vermeye hazırlanıyor.
  • Bence işi alırlar lakin istenildiği gibi teslim edemezler. Bu yüzden Müdendislik anlamında sağlam ülkelerle ortaklık yapılmasını düşünüyorum. Bu ortaklıktan zarar gelir fayda gelmez
  • Bu iş bu gruba kaldıysa yandık. Nükleer santral gibi olur. Malum işi vermek istiyorlar alan yok Rus ve Çinli'den başka talip yok. Bu işte de Amerikan, Japon, Kore veya doğru dürüst Avrupalı ortak yoksa bu iş zor gerçekleşir.
  • Ne şansı ? İhalede şansları sıfırın altında
  • Öncelikle 3. havalimanı en az 40 körüklü olmalı ve gelecek için genişleme planlarına elverişli olmalı...Mesela Kullanılacak arazinin etrafı boş olmalı ki,gelecekte ek yatırımlar kolayca hayata geçebilsin...Bununla beraber asya,avrupa ve afrika ortasında oluşunun avantajı ile istenildiği taktirde yoğun olarak kullanılan bi Kargo terminali olabilir..2015e kadar sadece THY 96 ülkeye uçacak...Bununla beraber yeni yabancı havayolu şirketleride destinasyonlarına İstanbul'u katacaktır..Havaalnın ayrıca yakın bi bölgesine Pilotlar,Kabin ve yer görevlileri için lojmanlarda oldukça faydalı olacaktır..Saygılar,,,,
  • yokmu alman ve japon grup 1 tane...

Bugün Beşikaş’taki Ritz Carlton’da düzenlenen tanıtım toplantısına AIC Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’un yanısıra TRK-MW Group adına Nerve Korkmaz ve İtalyan One Works Yönetim Kurulu üyesi Massimo Gallina katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Murat Ersoy yaptığı açıklamda, ‘Türk Havacılığı ekonomi ile paralel olarak son 10 yılda çok önemli bir gelişme katetti. Avrupa ekonomi gerileme dönemindeyken Türk Ekonomisi hızla ilerlemeye devam ediyor. Havacılık anlamında 10 yıl önce yurt dışında bir adım atsanız 2-0 gerideydiniz ancak şimdi 2-0 önde başlıyorsunuz. Bu gelişmede katkısı olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a, Başbakanımıza, TAV Havalimanları’na, THY’ye, Limak ve ICF’e teşekkür ediyorum’ dedi.

Ortaklık başlangıcına da değinen Ersoy, ‘İtalyan ortağımız yurt dışında da Türkiye’nin gelişimine paralel olarak yatırım yapmayı planlıyor. 3. Havalimanı bu anlamda çok önemli fırsat oldu. Bize ulaştılar oturduk konuştuk ve teklifi memnuniyetle karşılayıp anlaşma sağladık’ şeklinde konuştu.

METROYU DA BİZ YAPARIZ

Açıklamalarında havalimanına ulaşımın son derece önemli olduğunun altını çizen Ersoy, ‘Yeni Havalimanı şehir merkezine belli bir uzaklıkta olacak. Yolcu havalimanına en hızlı şekilde ulaşmak isteyecek. Bu kapsamda hızlı metronun yapımı mutlaka düşünülmesi gereken bir konu. Eğer bu anlamda yetkililer bir plan hazırlayıp ihale sürecine dahil ederse metroyu seve seve biz yaparız’ dedi.

İstanbul’a yapılacak 3. Havalimanının yapımının önemine vurgu yapan Murat Ersoy, ‘Eğer finans konusunda planlarınızı iyi hesaplamazsanız ihalede teklif bile veremezsiniz. Bizim ortaklık detaylarımız One Works’ün bünyesinde diğer ortaklığa sahip firmaların katılımıyla daha da netleşecek ama 8-10 milyar dolarlık bir finans öngörüyoruz’ diye konuştu.
Havalimanı için hızlı metronun 25 kilometrelik bir ulaşım ağını kapsaması gerektiğini ve yapımında 1-1.5 milyar dolarlık bir yatırım olabileceğini ifade eden AIC Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, ihalede planlar arasında yer aldığı takdirde metro yapımını üstleneceklerinin altını çizdi.

Havalimanı inşaatının yapımını da One Works’ün bünyesindeki ortaklıklar tarafından yapılacağını sözlerine ekleyen Ersoy, bu anlamda herhangi bir eksikliğin olmadığını belirtti.

İhale sürecinde ciddi rakipler olduğunu ancak rekabetin güzel olduğunu ifade eden Ersoy, ‘Rekabet güzeldir ancak biz de rekabete renk katmayı istiyoruz. Şartlar eşit’ dedi.

HAVALİMANI YAPIMINDA GELENEKLERE DE DİKKAT EDECEĞİZ

Murat Ersoy’un ardından İtalyan ortaklık One Works hakkında bilgiler veren şirketin ortaklarından ve Yönetim Kurulu Üyeliğini yapan Massimo Gallina, ‘One Works şirketi birçok ortaklığı bünyesinde barındıran bir mimarlık ve mühendislik şirketidir. İtalya’da Roma ve Venedik başta olmak üzere Orta Doğu, Afrika, Asya, Latin Amerika ve Dubai faaliyet alanlarımız arasında. Tecrübelerimiz arasında Venedik Marco Polo Havalimanı, Disez Dakar Havalimanı Serbest Bölgesi, Cibuti Havalimanı Serbest Bölgesi gibi yapımlar var.Türk ekonomisi ciddi bir atılım halinde ve Avrupa’nın en genç ülkesi konumunda. Ayrıca bölgesinde de lider durumda. Yolcu sayısı geçen yıl yüzde 16 artmış bir ülke. Biz de bu nedenle İstanbul’u seçtik ve tecrübelerimizi buraya da aktarmaya karar verdik.  Planlarımız ışığında araştırmalar yaptık ve en uygun ortağın Murat Ersoy olduğuna karar verdik. Kendisi bizce gelişen havacılığın temsilcisi. Bu kapsamda görüşmeler yaptık ve ortaklık hususunda anlaşmaya vardık.

Sürdürülebilir teknoloji ve Türkiye’deki teknisyenlerle yapacağımız çalışmalarla son derece etkili bir yatırım planlıyoruz. Bu yatırımlar ışığında geleneksel özelliklere de dikkat edeceğiz. Hayırlı olmasını dileriz’ dedi.

Havalimanı ihalesi için teklif vermeye hazırlanan konsorsiyum, Türkiye’den AIC Group ve TRK-MW Group ile İtalya’dan One Works, Europroject, CITRA, Studio Brusa Pasque şirketlerinden oluşuyor.

©AirportHaber

'ARTIK 2-0 ÖNDE BAŞLIYORUZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Göktuğ ~ 11 yıl önce
Bence işi alırlar lakin istenildiği gibi teslim edemezler. Bu yüzden Müdendislik anlamında sağlam ülkelerle ortaklık yapılmasını düşünüyorum. Bu ortaklıktan zarar gelir fayda gelmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim Yapacak? ~ 11 yıl önce
Bu iş bu gruba kaldıysa yandık. Nükleer santral gibi olur. Malum işi vermek istiyorlar alan yok Rus ve Çinli'den başka talip yok. Bu işte de Amerikan, Japon, Kore veya doğru dürüst Avrupalı ortak yoksa bu iş zor gerçekleşir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şans ~ 11 yıl önce
Ne şansı ? İhalede şansları sıfırın altında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emirates777 ~ 11 yıl önce
Öncelikle 3. havalimanı en az 40 körüklü olmalı ve gelecek için genişleme planlarına elverişli olmalı...Mesela Kullanılacak arazinin etrafı boş olmalı ki,gelecekte ek yatırımlar kolayca hayata geçebilsin...Bununla beraber asya,avrupa ve afrika ortasında oluşunun avantajı ile istenildiği taktirde yoğun olarak kullanılan bi Kargo terminali olabilir..2015e kadar sadece THY 96 ülkeye uçacak...Bununla beraber yeni yabancı havayolu şirketleride destinasyonlarına İstanbul'u katacaktır..Havaalnın ayrıca yakın bi bölgesine Pilotlar,Kabin ve yer görevlileri için lojmanlarda oldukça faydalı olacaktır..Saygılar,,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne isimi ya ~ 11 yıl önce
yokmu alman ve japon grup 1 tane...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000