04 Ekim 2012, Perşembe 11:16:33

AKIN: "DÜNYADA TAV'IN EMSALİ BULUNMUYOR"

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, TAV’ın birçok anlamda dünyada emsali bulunmadığını ifade etti.
  • Bir çok hava alanında yeterli güvenlik kontolü noktasının etkinleştirilmemesi(%80'ni kapalı, BİM de yeni kasa aç deyince hemen açıyorlar) nedeniyle gelen yolcular uzun süre kuyruk beklemekte ve bazen uçağını kaçırmakta.
  • Avrupa'nin bize ihtiyaci yoktur. Kendi yetistirdigi muhendisi, iscisi, ciftcisi, bilim adami, memuru, askeri, ordusu eksizsizdir. Eger ihtiyac duydugu bir sey yakin komsulariyla alisveris eder. Bize pek ihtiyaci yoktur. Ortadoguda bazi politik manevralar icin bizimle iliski kurar, urettigini pazarlamak icin bizimle iliski kurar ki o bile cok onemli degildir onlar icin. Biz geri birakilmis, askeri darbelerle yonetilmis, dini duygulari somurulmus cok kalabalik bir ulkeyiz. Bizim icin en kolayi kendi klasmanimizin altindaki ulkelere birseyler satmaktir. Yamyamlarla is yapmakta kolay degildir. Onun disinda ulkemizde bir sey uretmek isteyen vatandasin aninda sah damarina yapisilir. Vergiyle ezilir, kanunla ezilir, eger yazarsa iceri atilir, polisle askerle surekli basi belaya girer. Hayati mahkeme kapilarinda gecer.

 

Türkiye’de İnfomag işbirliğiyle yayımlanmaya başlanan Harvard Business Review Türkiye dergisinin lansmanı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker ’in katılımıyla gerçekleşti. 
 
Harvard Business Review lansmanının ardından düzenlenen ‘Bölgesel ve Küresel Ölçekte Rekabetçilik ve Türkiye’nin Yeri’ konulu panelde konuşan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, TAV’ın birçok anlamda dünyada emsali bulunmadığını ifade etti. Airport şirketi olduklarını, inşaat kökenli bir geçmişleri bulunduğunu ifade eden Akın, siyasi sebeplerden dolayı Avrupa’da havaalanı lisansı alamadıklarını vurguladı. Akın, “Ama biz onlara ülkemizi sonuna kadar açıyoruz. Ne zaman ki Avrupa Birliği kapılarını Türkiye’ye açar, bize de Avrupa’nın kapıları açılır diye düşünüyorum” dedi. Avrupa’daki bu tutum nedeniyle Kuzey Afrika ’ya yöneldiklerini belirten Akın, Mısır ’da, Tunus ’ta, Libya ’da, Suudi Arabistan’da, Katar’da, Abu Dabi’de varlıklarını sürdürebildiklerinin altını çizdi.  (Radikal)
AKIN: "DÜNYADA TAV'IN EMSALİ BULUNMUYOR"

Yorumlar

HAVAALANI güvenlik kontrolü ~ 12 yıl önce
Bir çok hava alanında yeterli güvenlik kontolü noktasının etkinleştirilmemesi(%80'ni kapalı, BİM de yeni kasa aç deyince hemen açıyorlar) nedeniyle gelen yolcular uzun süre kuyruk beklemekte ve bazen uçağını kaçırmakta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanilmayalim ~ 12 yıl önce
Avrupa'nin bize ihtiyaci yoktur. Kendi yetistirdigi muhendisi, iscisi, ciftcisi, bilim adami, memuru, askeri, ordusu eksizsizdir. Eger ihtiyac duydugu bir sey yakin komsulariyla alisveris eder. Bize pek ihtiyaci yoktur. Ortadoguda bazi politik manevralar icin bizimle iliski kurar, urettigini pazarlamak icin bizimle iliski kurar ki o bile cok onemli degildir onlar icin. Biz geri birakilmis, askeri darbelerle yonetilmis, dini duygulari somurulmus cok kalabalik bir ulkeyiz. Bizim icin en kolayi kendi klasmanimizin altindaki ulkelere birseyler satmaktir. Yamyamlarla is yapmakta kolay degildir. Onun disinda ulkemizde bir sey uretmek isteyen vatandasin aninda sah damarina yapisilir. Vergiyle ezilir, kanunla ezilir, eger yazarsa iceri atilir, polisle askerle surekli basi belaya girer. Hayati mahkeme kapilarinda gecer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000