12 Şubat 2012, Pazar 17:10:33

AHL'Yİ İNLETTİLER REKORU ALT ÜST ETTİLER...

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Gidiş katında gerçekleştirilen dans rekoru denemesi başarılı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı...
  • Arkadaslar, emegi gecen herkese bravo, o kadar kisi bir araya gelip muntazam dans etmişsiniz! Yok ruh mus, salsaymış, bachataymis! Çok güzel bir organizasyon, rekorunuzu tebrik ederim. Bence bununla turk gençliğinin her alanda yetenekli olduğunu, dünyadaki diğer organizasyonları takip ettigini ve ne kadar modern olduğunu da gostermissiniz. Kim ne derse desin ortada bir basarı var. Yanamadıginiz ciğere mundar olmuş demeyin!!!
  • of ya nelerle uğraşıyoruz insanlığa faydalı bir bilimle buluşla icatla rekorlar kırabilsek keşke.
  • Burada maalesef kendini karanlıklara hapsetmiş güzellikleri göremeyen tüm herşeyi olumsuz düşünen ve görmeyi alışkanlık haline getirmiş kişiler DE var , onun için boşverin olumsuz yazıları , sizleri kutlarız inşallah bundan sonraki gösterinizi daha kalabalık bir ekiple uçakların arasında yaparsınız. ( alınacak izinle tabiki )
  • Biz denedik ve başardık. Bu kadar olumsuz eleştiriler yapmak yerine bize ülkemiz adına teşekkür etmenizi ve takdirinizi bekliyoruz. Ayrıca küsümsenen o hareketleri yapabilmek için her gün en az 2 saatimizi ve enerjimizi verdik. Eğer zamanımıza, emeğimize, yapmaya çalıştığımıza ve gelinen sonuca yine de negatif yorumlar yapmak istiyorsanız orası da size kalmış, ne diyelim; biz elimizden geleni yaptık. Sizler de madem bizi bu şekilde eleştiriyorsunuz Öyleyse sizler daha iyisini başarın ve ülkemizi tanıtın da biz de sizleri gururla alkışlayalşım
  • Ben Üniversitede Dans Eğitmenliği yapmış, TDSF Lisansı Sporcusu olmuş, şu an THY uçan bir pilotum. Öncelike bu yapılan dans kesinlike Bachata'dır ve parça da bachata parçasıdır. Bacahta, Dominik Cumhuriyetin'de doğan bir danstır. Tabii ki bir yerli latin gibi dans etmeleri beklenemez. Aralarında yeni başlayan arkdaşlarımız da var profesyonel eğitmen arkdaşlarımız da var. Ama bu kadar insanı biraraya getirmek ve böyle latin dansı bir dalında rekor denemesi yapmak Türkiye için büyük bir adımdır. Saygılar...
  • ancak bunlarla gündem değiştirin siz yabancı pilot sevdanıza olan tepkimiz hiç bitmeyecek unutturamazsınız
  • Bence süper bir organizasyondu. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.
  • Böyle herşeye olumsuz bakanları anlayamıyorum.Yahu hayat geçmez böyle arkadaşlar. Yok bachata'mıymış,yok ne işlerle uğraşıyorlarmış, elalem nobel alıyormuş.Arkadaşlar hayat geçmez sizin bu kafalarla böyle.Bırakın bu işleri.Burası 75 milyonluk özgür bir dünya ülkesi. Herşey var işte.Bu da böyle bir faaliyet.Hoş ve güzel bir faaliyet. (kavga/kaza haberi okumaktan bıktık ayrıca)İlla negatif bişiler didiklicem diye kasmayın. O kadar biliyorsanız çıkın sizde başka bişiler yapın da görelim.
  • "mutsuz insanlar mutlu cümleler yazmazlar" diye yazan arkadasa. Arkadasım ben emegi tebrik ettim, ve öz elestrimi yazdım biraz ruhsuz olmuş, ezber olmuş diye. Los Angeles'ta yaşayıp her hafta latinlerle dans ediyorum. ( ki latin danslarini bizim Halay cekmeyi Kucuklukten ogrenisimiz gibi çocukluktan öğreniyorlar Ve 2.5 yıldır dansediyorum!.) Yaptığınız is güzel ama gercekten adını bil. Çok iddia ederek konuşuyorum. Kırdığınız salsa rekoru, bachata değil. sansin varsa Youtube tan birkaç bachata ornegi izle, ve adımları, figürleri gor derim! Tekrar rekorun kırılmasında katkıda bulunanların emegine saglık.
  • rekorun kırıldığı guinness gözlemcisi tarafından onaylandı. ancak kitaba girmek başka bir şey.. her kırılan rekor kitapta yer almıyor ne yazık ki.. yıl boyunca kırılan rekorlardan en ilginçleri seçilerek albüm hazırlanıyor. yani henüz kitap için bir şey söylemek doğru değil.
Dans Keyfi Dans Akademileri’nin, OPET’in ana sponsorluğunda ve TAV Havalimanları’nın desteğiyle düzenlediği rekor denemesinde 5 dakika boyunca hatasız ve senkronize olarak en kalabalık Bachata Dansı yapan 198 çift (396 kişi) Türkiye’nin adını  Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırmayı başardı… 
 
Türkiye, Dans Keyfi Dans Akademileri’nin organizasyonu ile OPET’in ana sponsorluğunda, TAV Havalimanları’nın desteğiyle 12 Şubat 2012 saat 14:30’da gerçekleştirilen “En Kalabalık Bachata Dansı Rekor Denemesi”ne katılan 198 çiftin (396 kişi) başarılı performansıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı. Bugünkü denemede İtalya’da 2008 yılında 103 çift (206 kişi) tarafından kırılan rekor büyük bir farkla aşıldı ve Türkiye’nin adı bu kez de dansla ünlü rekorlar kitabına girdi. 
 
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'de gerçekleştirilen rekor denemesi basının da ilgi odağı oldu. Gazeteci ordusu daha net görüntü alabilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

 
Yolcuların da büyük destek verip hiçbir anını kaçırmadan takip ettiği dev gösteri izleyicilerden tam not aldı.
 
Tiyatro sanatçısı Nilgün Belgün’ün sunuculuğunu üstlendiği organizasyona; İstanbul, Ankara, İzmir, Çanakkale, Antalya, Konya ve Zonguldak’taki dans okulları katıldı. Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolgahan Çinkitaş, Uluslararası Dans Organizasyonu Türkiye Başkanı Alper Alakut, Uluslararası Dans Sporu Federasyonu uluslararası Hakemleri İsmet Müftüoğlu ve Günce Yöney   de rekor denemesini Guinness gözlemcileri olarak izlediler. Üç kez bachata gösterisi yapan yüzlerce çift, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yolculardan büyük ilgi gördü. Rekor denemesinde piste çıkan 198 çift (396 dansçı) 5 dakika süre ile hatasız ve senkronize olarak bachata dansı yaptı. Başarılı rekor denemesi sonunda Türkiye, Guinness Largest Bachata Rekoru’nun yeni sahibi oldu.

 
Organizasyonda ayrıca "Yok Böyle Dans" televizyon programının eğitmeni İsmet Müftüoğlu’nun koreografisi ile cha cha ve quickstep yapılırken; Tanju Yıldırım’la Arjantin tangosu,  Ateşli Topuklar Dans Grubu Michael Jackson dans gösterisi, Dans Keyfi öğrencileri 80 kişilik bachata gösterisi ve Gökmen Kasabalı modern dans gösterisi yapıldı. Büyük ilgi gören organizasyon, Guinness temsilcisi ve hakemi Şeyda Subaşı Gemici’nin sunduğu sertifikanın alınmasının ardından alkışlar ve coşkuyla sona erdi. 

 
Gösteri sonrasında Atatürk Havalimanı'na teşekkür amacıyla TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Koordinatörü Bengi Vargül'e plaket takdim edildi.
 
Vargül rekor sonrasında yaptığı; "İyi ki size evsahipliği yapmışız. İyi ki burdasınız. Rekor için tebrik ediyorum. Bize o kadar güzel bir fotoğraf oldunuz ki, ne kadar teşekkür etsek azdır. Tebrikler ve bundan sonrası için başarılar" şeklindeki konuşmasıyla büyük alkış aldı.



AHL'Yİ İNLETTİLER REKORU ALT ÜST ETTİLER...

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaslar, emegi gecen herkese bravo, o kadar kisi bir araya gelip muntazam dans etmişsiniz! Yok ruh mus, salsaymış, bachataymis! Çok güzel bir organizasyon, rekorunuzu tebrik ederim. Bence bununla turk gençliğinin her alanda yetenekli olduğunu, dünyadaki diğer organizasyonları takip ettigini ve ne kadar modern olduğunu da gostermissiniz. Kim ne derse desin ortada bir basarı var. Yanamadıginiz ciğere mundar olmuş demeyin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
of ya nelerle uğraşıyoruz insanlığa faydalı bir bilimle buluşla icatla rekorlar kırabilsek keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Burada maalesef kendini karanlıklara hapsetmiş güzellikleri göremeyen tüm herşeyi olumsuz düşünen ve görmeyi alışkanlık haline getirmiş kişiler DE var , onun için boşverin olumsuz yazıları , sizleri kutlarız inşallah bundan sonraki gösterinizi daha kalabalık bir ekiple uçakların arasında yaparsınız. ( alınacak izinle tabiki )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biz denedik ve başardık. Bu kadar olumsuz eleştiriler yapmak yerine bize ülkemiz adına teşekkür etmenizi ve takdirinizi bekliyoruz. Ayrıca küsümsenen o hareketleri yapabilmek için her gün en az 2 saatimizi ve enerjimizi verdik. Eğer zamanımıza, emeğimize, yapmaya çalıştığımıza ve gelinen sonuca yine de negatif yorumlar yapmak istiyorsanız orası da size kalmış, ne diyelim; biz elimizden geleni yaptık. Sizler de madem bizi bu şekilde eleştiriyorsunuz Öyleyse sizler daha iyisini başarın ve ülkemizi tanıtın da biz de sizleri gururla alkışlayalşım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben Üniversitede Dans Eğitmenliği yapmış, TDSF Lisansı Sporcusu olmuş, şu an THY uçan bir pilotum. Öncelike bu yapılan dans kesinlike Bachata'dır ve parça da bachata parçasıdır. Bacahta, Dominik Cumhuriyetin'de doğan bir danstır. Tabii ki bir yerli latin gibi dans etmeleri beklenemez. Aralarında yeni başlayan arkdaşlarımız da var profesyonel eğitmen arkdaşlarımız da var. Ama bu kadar insanı biraraya getirmek ve böyle latin dansı bir dalında rekor denemesi yapmak Türkiye için büyük bir adımdır. Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ancak bunlarla gündem değiştirin siz yabancı pilot sevdanıza olan tepkimiz hiç bitmeyecek unutturamazsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence süper bir organizasyondu. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Böyle herşeye olumsuz bakanları anlayamıyorum.Yahu hayat geçmez böyle arkadaşlar. Yok bachata'mıymış,yok ne işlerle uğraşıyorlarmış, elalem nobel alıyormuş.Arkadaşlar hayat geçmez sizin bu kafalarla böyle.Bırakın bu işleri.Burası 75 milyonluk özgür bir dünya ülkesi. Herşey var işte.Bu da böyle bir faaliyet.Hoş ve güzel bir faaliyet. (kavga/kaza haberi okumaktan bıktık ayrıca)İlla negatif bişiler didiklicem diye kasmayın. O kadar biliyorsanız çıkın sizde başka bişiler yapın da görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"mutsuz insanlar mutlu cümleler yazmazlar" diye yazan arkadasa. Arkadasım ben emegi tebrik ettim, ve öz elestrimi yazdım biraz ruhsuz olmuş, ezber olmuş diye. Los Angeles'ta yaşayıp her hafta latinlerle dans ediyorum. ( ki latin danslarini bizim Halay cekmeyi Kucuklukten ogrenisimiz gibi çocukluktan öğreniyorlar Ve 2.5 yıldır dansediyorum!.) Yaptığınız is güzel ama gercekten adını bil. Çok iddia ederek konuşuyorum. Kırdığınız salsa rekoru, bachata değil. sansin varsa Youtube tan birkaç bachata ornegi izle, ve adımları, figürleri gor derim! Tekrar rekorun kırılmasında katkıda bulunanların emegine saglık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
rekorun kırıldığı guinness gözlemcisi tarafından onaylandı. ancak kitaba girmek başka bir şey.. her kırılan rekor kitapta yer almıyor ne yazık ki.. yıl boyunca kırılan rekorlardan en ilginçleri seçilerek albüm hazırlanıyor. yani henüz kitap için bir şey söylemek doğru değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000