14 Kasım 2011, Pazartesi 15:08:42

AHL'DE YANGIN PANİĞİ

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki ofis katını saran yoğun duman korkuya neden oldu.
  • milyon dolarlık makine aldığınızda yanında bir takım ilavelerle gelir. Kıyafet bunlardan sadece biridir. Bunda alınacak gücenecek ne var ki???? önemli olan ARAÇ ları yapabilmek kıyafet zaten BEDAVA!!!!
  • Türkiye'nin en işlek ve en büyük terminalinde yangın tehlikesi atlatılmış, bunun sebebleri nedir, hangi malzeme yanlışlığı var yada işçilik kusuru mu var diye soracağınıza itfaiye erinin giysisine takılmak alenen hedef saptırtmaktır.. Türkiye'nin genel sorunlarından biri de bu işte..Birisi "Aaa havadaki kuşa bak" diyip dikkati oraya çekiyor, aşağıda başka numaralar dönüyor yada saklanıyor...
  • Bizim Türk itfaiyenin sırtında neden Almanca FEURWEHR yazar?? Biri açıklayabilir mi bu komediyi...
  • Türkiyedeyiz neden FEUERWEHR itfaiye kıyafetlerinidemi biz yapamıyoruz :S
  • HAVACILIKLA İLGİSİ OLAN BİR ARKADAŞTA GİYSİLERİN EUROCONTROL'DEN SAĞLANDIĞINI YAZMIŞ EUROCONTROL'ÜN FONKSİYONUN VE ANLAMININ NE OLDUĞUNU BİLMESEK AAA BİRİ YABANCI BİR KELİME YAZMIŞ DİYE DÜŞÜNÜP İNANACAĞIZ!!! HALA ÇOK BASİT OLARAK İTFAİYENİN ALMANCA FUERWEHR DİYE YAZILDIĞINI ALMANYADAKİ ON BİNLERCE İTFAİYE ERİNİN SIRTLARINDA VE HATTA YANGIN SÖNDÜRME ARAÇLARINDA FEUERWEHR YAZILI OLDUĞUNU VE BASİTÇE BU GİYSİLERİN ALMANYADAN ALINMIŞ OLABİLECEĞİNİ VEYA ONLARA YAPTIRILMIŞ OLDUĞUNU ANLAYAMIYORUZ.. TEKRARLIYORUM BU GİYSİLERİN ARKASINA TÜRKÇE İTFAİYE YAZMAK BİZİM GİBİ F 16 MODARNİZASYONU YAPABİLWN BİR ÜLKE İÇİN ZOR OLMASA GEREK!!!
  • dhmi itfaiye de yazıyo arkadaşlar yangının alevlerin içine girdiğinde elbisesinin arkasında ne yazdığı pek önemli değildir galiba bir itfaiyeci için ama nedense bizim için çok önemli.....
  • aziz nesin boşuna dememiş ya.gerçekten haklıymış adam yorumları okudumda yangına katılanlar benim arkadaşlarım olmasa gerçekten almanlar gelmiş sanacaktım.merak etmeyin sıcak odada oturmasınıda biliriz kızgın alevlerle mücadele etmesinide biliriz.
  • DHMİ havalimanı personeli ayrı..Orada TAV Havalimanlarının 24 saat müdahale edebilen ayrı bir yangın birimi var..VE EKİP ŞEFİ 27 YILLIK HAVACI KÖKENLİ MESLEKTAŞIM.DOSTUM VE DEVRE ARKADAŞIM.Sürekli bir önleyici denetim var orada..Koruyucu bakım ihmallerinde olmuştur neden budur ve gereken zamanda müdahale edilmiştir,.Ne demek İtfaiye müdahale edene kadar onlar kalkıp gelmişlerdir..Nomex yangına yaklaşma elbiseleri o gördükleriniz,bilip bilmeden konuşuyorsunuz.
  • İtfaiye elbiselerinin belli bir oranda yangına dayanması gerekli bu teknolojiye de almanlar hakim olduğu için almanyadan gelen elbiseler orjinal halleriyle kullanılmaktadır. Resimdeki itfaiyeciler DHMİ itfaiyesi memurları DHMİ aldıkları elbiselerin arkasına türkçe yazabilir veya siparişler türkçe verilebilir.
  • o yangindan korunma elbisesinin yazisini alman ya ve avrupa hayrani oldugumuz icin almanca yazmislar herhalde
Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Geliş Salonu'ndaki yolcuların 218 numaralı körükten terminale giriş kısmında bulunan yürüme bandının motorunda yaşanan kısa devre yangın paniği yarattı.
 
Dış Hatlar geliş katındaki yoğun dumana neden olan yangın paniği nedeniyle havalimanı personeli de çalıştıkları ofisten tedbir amacıyla uzaklaştırıldı. Teknik ekibin ve itfaiye ekiplerinin de hemen müdahale etmesiyle olası yangın engellenirken, TAV güvenlik görevlileri de yolcuların ve personelin güvenliği için bir takım önlemler aldı.

Dış Hatlarda Gidiş katındaki basın odası ve çevresindeki ofisler hızlıca tahliye edilerek sözkonusu bölgeye gidişler kapatıldı. Terminale giriş yapan yolcuların da pasaport kontrolüne olan geçişi güvenli bir şekilde sağlandı.
 
Oluşan yoğun duman ve koku kısa süreliği paniğe neden olurken, olası bir yangın da alınan tedbirlerle önlenmiş oldu.











AHL'DE YANGIN PANİĞİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 12 yıl önce
milyon dolarlık makine aldığınızda yanında bir takım ilavelerle gelir. Kıyafet bunlardan sadece biridir. Bunda alınacak gücenecek ne var ki???? önemli olan ARAÇ ları yapabilmek kıyafet zaten BEDAVA!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiye'nin en işlek ve en büyük terminalinde yangın tehlikesi atlatılmış, bunun sebebleri nedir, hangi malzeme yanlışlığı var yada işçilik kusuru mu var diye soracağınıza itfaiye erinin giysisine takılmak alenen hedef saptırtmaktır.. Türkiye'nin genel sorunlarından biri de bu işte..Birisi "Aaa havadaki kuşa bak" diyip dikkati oraya çekiyor, aşağıda başka numaralar dönüyor yada saklanıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bizim Türk itfaiyenin sırtında neden Almanca FEURWEHR yazar?? Biri açıklayabilir mi bu komediyi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiyedeyiz neden FEUERWEHR itfaiye kıyafetlerinidemi biz yapamıyoruz :S

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HAVACILIKLA İLGİSİ OLAN BİR ARKADAŞTA GİYSİLERİN EUROCONTROL'DEN SAĞLANDIĞINI YAZMIŞ EUROCONTROL'ÜN FONKSİYONUN VE ANLAMININ NE OLDUĞUNU BİLMESEK AAA BİRİ YABANCI BİR KELİME YAZMIŞ DİYE DÜŞÜNÜP İNANACAĞIZ!!! HALA ÇOK BASİT OLARAK İTFAİYENİN ALMANCA FUERWEHR DİYE YAZILDIĞINI ALMANYADAKİ ON BİNLERCE İTFAİYE ERİNİN SIRTLARINDA VE HATTA YANGIN SÖNDÜRME ARAÇLARINDA FEUERWEHR YAZILI OLDUĞUNU VE BASİTÇE BU GİYSİLERİN ALMANYADAN ALINMIŞ OLABİLECEĞİNİ VEYA ONLARA YAPTIRILMIŞ OLDUĞUNU ANLAYAMIYORUZ.. TEKRARLIYORUM BU GİYSİLERİN ARKASINA TÜRKÇE İTFAİYE YAZMAK BİZİM GİBİ F 16 MODARNİZASYONU YAPABİLWN BİR ÜLKE İÇİN ZOR OLMASA GEREK!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dhmi itfaiye de yazıyo arkadaşlar yangının alevlerin içine girdiğinde elbisesinin arkasında ne yazdığı pek önemli değildir galiba bir itfaiyeci için ama nedense bizim için çok önemli.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
aziz nesin boşuna dememiş ya.gerçekten haklıymış adam yorumları okudumda yangına katılanlar benim arkadaşlarım olmasa gerçekten almanlar gelmiş sanacaktım.merak etmeyin sıcak odada oturmasınıda biliriz kızgın alevlerle mücadele etmesinide biliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
DHMİ havalimanı personeli ayrı..Orada TAV Havalimanlarının 24 saat müdahale edebilen ayrı bir yangın birimi var..VE EKİP ŞEFİ 27 YILLIK HAVACI KÖKENLİ MESLEKTAŞIM.DOSTUM VE DEVRE ARKADAŞIM.Sürekli bir önleyici denetim var orada..Koruyucu bakım ihmallerinde olmuştur neden budur ve gereken zamanda müdahale edilmiştir,.Ne demek İtfaiye müdahale edene kadar onlar kalkıp gelmişlerdir..Nomex yangına yaklaşma elbiseleri o gördükleriniz,bilip bilmeden konuşuyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İtfaiye elbiselerinin belli bir oranda yangına dayanması gerekli bu teknolojiye de almanlar hakim olduğu için almanyadan gelen elbiseler orjinal halleriyle kullanılmaktadır. Resimdeki itfaiyeciler DHMİ itfaiyesi memurları DHMİ aldıkları elbiselerin arkasına türkçe yazabilir veya siparişler türkçe verilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
o yangindan korunma elbisesinin yazisini alman ya ve avrupa hayrani oldugumuz icin almanca yazmislar herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000