07 Kasım 2009, Cumartesi 07:17:22

AHL genişletiliyor

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terminaller, artan yolcu trafiği yüzünden yaşanan sıkıntının ortadan kaldırılması için büyütülecek...
  • Hava Kuvvetleri verir o alanları, Netekim, 06-24 disti için getirilen teklifi hemen kabul etti. Sormadan, bilmeden niye vermiyor diye yazıyorsunuz ki. Yalnız, bu işte takas mekanizması çalışır. Karşılığında anlaşabileceğiniz ve verebileceğiniz arsa var mı? Yoksa o arazileri kendinize mi ayırmıştınız? Ataköy Konaklarının arazisi gibi? Açtırmayın dosyayı, söyletmeyin kötüyü.
  • genizi doldurup pistleri uzatacaksin,dünyada bunun örnekleri cok.honkong,un yeni hava limani denizin icinde,ispanyollar köprü seklinde pist ve terminal yaptilar funcal sehrinde,atatürk hava limanindaki pistlerin mutlaka uzamasi lazim,yoksa drehkreuz yani istanbul büyük kavsak olamaz.
  • çok güzel ve mantıklı yazmışsın arkadaşım da hava kuvvetleri vermiyo ki o alanları
  • iyi de pist ne olacak. sınıra kadar terminal yapsınlar. sonuç ne olacak. bu kadr devekuşu modeli ile işletmecilik görülmemiştir. cines rekorlar kitabna girer mi acaba?
  • havalimani dedigin öyle olacak,her tip ucagin yaklasabilecegi sekilde körükler yapilmis.ucaklar icin yer problemi hic yok.iki tane 4000 m uzunlugunda pisti,yillik 50 milyon yolcu kapasitesi olan 2 tane terminal simdi ücüncü pisti yapmak istiyorlar.istanbula mutlaka 4000 metre pist lazim.
  • bence geç kalınmış bişiy ama yapılmasının düşünülmesi gayet güzel bişi dış hatlar da gerektigi zaman genişletilmesi yada bu genişletme yapılırken onunda yapılması lazım ama güzel bir iş
  • ben burada bir kaç kere söyledim aslında hava kuvvetlerinin lojmanlar bölümü alınabilir orayada geniş gövdeli uçaklar olan airbus a-330-340-350-380 ıl-86 boeing 767-777-787- ve hala kaldıysa 747 lerin yanaşacağı harika bir alan yapılabilir mevcut kargo bölümüde düşünülen yer olan ataköye kaydırlır c terminali denen yer ve kargo terminalide mevcut dış hatlara eklenir bence mükemmel ötesi olur en az 50 körüklü bir hava limanımız olur böylelikle avrupanın en büyük hava meydanıda atatürk olacaktır çünkü alan korkunç genişlemeye tabi olacak dış hatlardan büyük gövdeli uçakların kalktığı terminalede fra da olduğu gibi trenle gidilen bir raylı sistem yapılır işte genişleme böyle olur o zamanda bu liman darpane gibi para basar bilmem yanlışmıyım ??

2009 sonuna yetiştirilmesi planlanan projeye göre, terminallere 6 körük eklenirken, İç Hatlar Terminali baştan aşağı yenilenecek. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu tarafından onaylanan proje, havalimanı işletmecisi TAV Havalimanları Holding'e gönderilerek gerekli hazırlığın yapılması istendi. Projeye göre, İç Hatlar Terminali'ne 3 körük ilave edilirken, Dış Hatlar'daki 3 körük de, İç Hatlar'a dâhil edilecek. Dış Hatlar ise 3 körük ilave edilerek 24 Mayıs 2006'da çıkan yangında kullanılamaz hale gelen C Terminali Kargo Bölümü'ne doğru genişleyecek. Böylece, Dış Hatlar Terminali'ndeki 23 olan körük sayısı sabit kalırken, İç Hatlar'daki körük sayısı 9'dan 15'e yükselecek. TAV ayrıca, C Terminali'ndeki otopark alanını da genişletecek. Yatırımlarla birlikte yıllık 27 milyon olan terminallerin yolcu kapasitesi de artırılmış olacak. DHMİ, tüm bu yeniliklerle ilgili TAV'a herhangi bir ücret veya terminallerin işletme süresinin artırılması gibi bir katkıda bulunmayacak. İşletme yetkilileri, projenin hayata geçmesi ile Atatürk Havalimanı'nın daha modern hale geleceğini belirterek, yolcuların daha konforlu bir ortamda seyahat etme keyfi yaşayacağını söyledi. Projenin, DHMİ ile TAV arasında imzalanan işletme sözleşmesindeki şartname doğrultusunda gerçekleştirildiğini ifade eden yetkililer, düzenlemelerin özellikle 'iç hatların büyütülmesi ve daha konforlu hale getirilmesi' amacıyla gerçekleştirileceğini bildirdi.

Mustafa GÜN
ZAMAN

AHL genişletiliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Hava Kuvvetleri verir o alanları, Netekim, 06-24 disti için getirilen teklifi hemen kabul etti. Sormadan, bilmeden niye vermiyor diye yazıyorsunuz ki. Yalnız, bu işte takas mekanizması çalışır. Karşılığında anlaşabileceğiniz ve verebileceğiniz arsa var mı? Yoksa o arazileri kendinize mi ayırmıştınız? Ataköy Konaklarının arazisi gibi? Açtırmayın dosyayı, söyletmeyin kötüyü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
genizi doldurup pistleri uzatacaksin,dünyada bunun örnekleri cok.honkong,un yeni hava limani denizin icinde,ispanyollar köprü seklinde pist ve terminal yaptilar funcal sehrinde,atatürk hava limanindaki pistlerin mutlaka uzamasi lazim,yoksa drehkreuz yani istanbul büyük kavsak olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çok güzel ve mantıklı yazmışsın arkadaşım da hava kuvvetleri vermiyo ki o alanları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iyi de pist ne olacak. sınıra kadar terminal yapsınlar. sonuç ne olacak. bu kadr devekuşu modeli ile işletmecilik görülmemiştir. cines rekorlar kitabna girer mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havalimani dedigin öyle olacak,her tip ucagin yaklasabilecegi sekilde körükler yapilmis.ucaklar icin yer problemi hic yok.iki tane 4000 m uzunlugunda pisti,yillik 50 milyon yolcu kapasitesi olan 2 tane terminal simdi ücüncü pisti yapmak istiyorlar.istanbula mutlaka 4000 metre pist lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence geç kalınmış bişiy ama yapılmasının düşünülmesi gayet güzel bişi dış hatlar da gerektigi zaman genişletilmesi yada bu genişletme yapılırken onunda yapılması lazım ama güzel bir iş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben burada bir kaç kere söyledim aslında hava kuvvetlerinin lojmanlar bölümü alınabilir orayada geniş gövdeli uçaklar olan airbus a-330-340-350-380 ıl-86 boeing 767-777-787- ve hala kaldıysa 747 lerin yanaşacağı harika bir alan yapılabilir mevcut kargo bölümüde düşünülen yer olan ataköye kaydırlır c terminali denen yer ve kargo terminalide mevcut dış hatlara eklenir bence mükemmel ötesi olur en az 50 körüklü bir hava limanımız olur böylelikle avrupanın en büyük hava meydanıda atatürk olacaktır çünkü alan korkunç genişlemeye tabi olacak dış hatlardan büyük gövdeli uçakların kalktığı terminalede fra da olduğu gibi trenle gidilen bir raylı sistem yapılır işte genişleme böyle olur o zamanda bu liman darpane gibi para basar bilmem yanlışmıyım ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000