26 Ekim 2009, Pazartesi 13:35:45

Adnan Menderes Havalimanı ödülü kaptı

İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Doha Havacılık Zirvesi’nde “yılın çevreci havalimanı” ödülünü aldı.
  • Şu uçak tipleri konusunda iddia eden arkadaş nedenini bir açıklasa fena olmayacak. Bence diye yazıyor ama işte sizce değil kurallarca...
  • bir bravo da İzmir Tav Genel Müdürü Sn.Erkan Beye yapmak gerekir...Başarılar!
  • İzmir terminalinde personelden kilolarca atık pil toplanıyor,çöpler sınıflandırılıyor ,atık sular doğaya bırakılmıyor vb.... uçak tipleriyle bunun ne alakası var
  • yılın cevreci havalimanı ödülü diyor..Tupelovlar ve md'lerin çok çevreci uçaklar olduğunu düşünüyorsun galiba. bir havalimanı nekadar çok çevre için elinden geleni yapsada sahasına bu tip uçaklar girdikçe bütün çabaları boşa gider bence..
  • konuyu nasıl okuyosunuz merak ediyorum, tupalov la md ile ne alakası var konunun allah aşkına. katkısı bulunanları tebrik ederim.
  • Bizlere de bravo demek düşer. SAW, AYT vs terminallere örnek olsun.
  • o tupelov ve md'lere rağmen büyük başarı şaşırdım...
  • Bu ödüller nasıl veriliyor bir türlü anlayamıyorum. Miyazaki havaalanına gidip bir baksanız. Ben oraya gidince AHL ile Antalya ile utanıyorum. Ama maaşallah sizler gülüyorsunuz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Avrupa Uluslararası Havacılık Konseyi (ACI EUROPE) tarafından “Havalimanı Karbon Akreditasyonu” programına akreditasyonu ile ödüle layık görüldü.

Uluslararası havacılık sektörü otoritelerini ağırlayan Katar’ın başkenti Doha’daki Uluslararası Havacılık Zirvesi 2009, yılın başarılı havacılık şirketlerini seçti. Zirvede Adnan Menderes Havalimanı “yılın çevreci havalimanı” ödülüne layık görüldü. Ödülü Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni işleten TAV Havalimanları Holding’in İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri Sivil Havacılık Otoritesi Genel Direktörü Saif  Al Suwaidi’den aldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, “Dünyanın en büyük havacılık otoritelerinin bir araya geldiği zirvede Türkiye adına ödül almaktan gurur duyduklarını belirterek, “TAV Havalimanları’nın işlettiği İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın kazandığı bu ödül gerek havacılık sektörünün Türkiye’de geldiği noktanın, gerek ise dünyada Türk Modeli olarak ünlenen Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün Kamu-Özel Sektör işbirliği projelerinde yakaladığı başarının açık bir kanıtıdır” dedi.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “TAV Havalimanları olarak işletmesini üstlendiğimiz havalimanlarında çevreye duyarlı projeler yürütüyoruz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yürütülen projemiz ile ACI Europe’un karbon emisyonuyla ilgili olarak başlattığı “Havalimanı Karbon Akreditasyonu” programına kabul edildik ve çevre duyarlılığımız belgelenerek kayıt altına alındı. TAV Havalimanları Holding olarak biliyoruz ki gelecek nesillere karşı sorumluluklarımızın en başında sağlıklı bir çevre bırakmak geliyor, bizde bu anlamda üstümüze düşenleri fazlasıyla yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Havalimanı Karbon Akreditasyon programı, havalimanı işletmelerinde karbon emisyonunun açıklanması ve azaltılması için ortak bir çerçeve sunuyor. Bu program sayesinde, karbon emisyonunun havalimanlarının eşsiz karmaşık yapısına uyarlanmış bir çerçeve içinde açıklanması için ilk defa standartlar tespit ediliyor. Bu standartlar, Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi (WBCSD) ve Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) “Sera Gazı Protokolü” Kurumsal Muhasebe ve Açıklama Standartları ile tamamıyla uyumlu olarak belirleniyor.

Doha Uluslararası Havacılık Zirvesi 2009’da yılın “çevreci havayolu”, “çevreci havalimanı”, “düşük maliyetli havayolu”, “en iyi havayolu” ve “yolcu sayısı en hızlı artan havalimanı” alanlarında ödüller dağıtıldı.

Adnan Menderes Havalimanı ödülü kaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Şu uçak tipleri konusunda iddia eden arkadaş nedenini bir açıklasa fena olmayacak. Bence diye yazıyor ama işte sizce değil kurallarca...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bir bravo da İzmir Tav Genel Müdürü Sn.Erkan Beye yapmak gerekir...Başarılar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İzmir terminalinde personelden kilolarca atık pil toplanıyor,çöpler sınıflandırılıyor ,atık sular doğaya bırakılmıyor vb.... uçak tipleriyle bunun ne alakası var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yılın cevreci havalimanı ödülü diyor..Tupelovlar ve md'lerin çok çevreci uçaklar olduğunu düşünüyorsun galiba. bir havalimanı nekadar çok çevre için elinden geleni yapsada sahasına bu tip uçaklar girdikçe bütün çabaları boşa gider bence..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
konuyu nasıl okuyosunuz merak ediyorum, tupalov la md ile ne alakası var konunun allah aşkına. katkısı bulunanları tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bizlere de bravo demek düşer. SAW, AYT vs terminallere örnek olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
o tupelov ve md'lere rağmen büyük başarı şaşırdım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu ödüller nasıl veriliyor bir türlü anlayamıyorum. Miyazaki havaalanına gidip bir baksanız. Ben oraya gidince AHL ile Antalya ile utanıyorum. Ama maaşallah sizler gülüyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000