10 Eylül 2011, Cumartesi 16:30:20

TUSAŞ'TAN BOEING'E ORTAKLIK TEKLİFİ

TUSAŞ, Amerikalı havacılık şirketi Boeing firmasına risk paylaşımlı ortaklık önerisi sundu...
  • bu kadar propoganda niye gerçekten böyle bir yetenek var ise bugüne kadar neden olmadı gercek yazıda söylendiği gibi mi
  • Başarmak için önce hayal etmek, sonra da o hayale inanmak gerek. İran'ın doğru yolda olduğunu söylemiyorum, ama, "Ortaklık" başlığıyla yazan arkadaşın, İran'ın kendi yolcu uçağını denemek üzere olduğundan haberi yok anlaşılan. Zaten anladığım kadarıyla yazıda da Boeing'le ortak uçak yapmaktan bahsedilmiyor, parça bazında Boeing için tasarım ve üretim hedefleniyor, A400M'de olduğu gibi. Umarım başarırlar. Menzile varmak için adım atmak gerekir.
  • biz 1950'lerde kara lastikle gezerken adamlar, sam amca washington new york arasını uçakla gidiyordu ....
  • he canım he, bi silkin, yüzünü yıka da kendine gel. yine mesai başında uyuya kalmışsın, bak işten atacaklar sonra. yapma boyle amaaaa....
  • ne ortagi ne boeingi? israile kafa tutan batili dünyada hicborsey yapamaz. bakin irana adamlarin daha dogru düzgün yolcu ucagi yok,satmiyorlar vermiyorlar.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Amerikalı havacılık şirketi Boeing firmasına, risk paylaşımlı ortaklık önerisi sunduklarını belirterek, bu önerilerine olumlu yanıt alacaklarını tahmin ettiğini söyledi.
 
Bir süre önce Boeing firmasının yetkilileriyle görüşme imkanı bulduklarını ifade eden Dörtkaşlı, özgün uydu, uçak, insansız uçak gibi projelerde deneyim sahibi olduklarını, bu tecrübelerin ışığında Boeing'in yeni geliştireceği bir uçakta ya da daha önce geliştirdiği ama yenileyeceği bir uçakta tasarım iş payı almak istediklerini anlattı.
 
Boeing için geliştirecekleri bu tasarımı para karşılığında yapmayacaklarını anlatan Dörtkaşlı, ''Masrafı kendi cebimizden karşılayarak riski alırız. Aldığımız riski de yaptığımız masrafları da bu geliştirme programına sermaye gibi ayni olarak koyarız. Sonra da uçak sattıkça biz burada yaptığımız ayni masrafı ve satıştaki direkt maliyetleri alırız. Biz Boeing'in bu konuda ortağı gibi oluruz. Buna risk paylaşımlı ortaklık diyoruz'' dedi.
 
Türkiye'nin kendi uçağını tasarlarken aynı zamanda büyük havacılık şirketlerine parça üretmeye de devam etmesi gerektiğini anlatan Dörtkaşlı, şöyle konuştu: ''Üretim işleri devam ederken biz Boeing'e şunu söylüyoruz; üretim işlerinin miktarını ve derinliğini artıralım. Biz 2005 yılında yabancı hisseleri satın alarak TUSAŞ'ı tamamen milli hale getirdiğimizde 90 milyon dolar ciromuz vardı. Boeing'in oradaki payı 20 milyon dolardı. Şimdi biz 600 milyon dolarlık bir şirketiz, ama Boeing'in payı 6 milyon dolar. Yani biz büyüyoruz, Boeing'in payı azalıyor.''
TUSAŞ'TAN BOEING'E ORTAKLIK TEKLİFİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
bu kadar propoganda niye gerçekten böyle bir yetenek var ise bugüne kadar neden olmadı gercek yazıda söylendiği gibi mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Başarmak için önce hayal etmek, sonra da o hayale inanmak gerek. İran'ın doğru yolda olduğunu söylemiyorum, ama, "Ortaklık" başlığıyla yazan arkadaşın, İran'ın kendi yolcu uçağını denemek üzere olduğundan haberi yok anlaşılan. Zaten anladığım kadarıyla yazıda da Boeing'le ortak uçak yapmaktan bahsedilmiyor, parça bazında Boeing için tasarım ve üretim hedefleniyor, A400M'de olduğu gibi. Umarım başarırlar. Menzile varmak için adım atmak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
biz 1950'lerde kara lastikle gezerken adamlar, sam amca washington new york arasını uçakla gidiyordu ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
he canım he, bi silkin, yüzünü yıka da kendine gel. yine mesai başında uyuya kalmışsın, bak işten atacaklar sonra. yapma boyle amaaaa....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne ortagi ne boeingi? israile kafa tutan batili dünyada hicborsey yapamaz. bakin irana adamlarin daha dogru düzgün yolcu ucagi yok,satmiyorlar vermiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000