04 Haziran 2008, Çarşamba 12:08:12

TUSAŞ, Barış Kartalı'nı modifiye etti

Boeing’in tedarikçisi TUSAŞ, Barış Kartalı AEW&C uçağının ilk ülke içi modifikasyonunu tamamladı
  • Arkadaşım bu eleştiriyi yaparken Seattle olan kendi rumuzunu eleştirmeyi unutmuş galiba.Dilde teknik terimlerin bulunması normaldir.Düzeltilecekse,saçma sapan bir sürü kelime var,şarkılarda ve her gün TV lerde beynimize sokulan, önce onlar düzeltilsin
  • Modifiye etmek, modifikasyon.. masallah agzinizdan bal damliyor

Boeing Firması bugün Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ), Türkiye’nin Barış Kartalı programı için Havadan Erken Uyarı ve Kontrol (AEW&C) platformuna ilişkin 737-700’ün ilk ülke içi modifikasyonunu tamamladığını duyurdu.

2 numaralı Barış Kartalı’nın dönüşümü, Ankara’daki TUSAŞ tesislerinde Çok İşlevli Elektronik Taramalı Radar (MESA) antenini destekleyen kuvvetlendirilmiş bir bölümün üst uçak gövdesine montajını da kapsayan iki yıllık kapsamlı modifikasyon çalışmalarını takiben gerçekleştireceği ifade edildi.   İşçiler ayrıca çok sayıda diğer anten,  konsol, kabin, kablo sarmalları,  ventral kanatçıklar,  güç dağıtım sistemleri, ısı değişim panelleri ve soğutma borularının da montajını gerçekleştirdi.  

Barış Kartalı Programı dört adet 737 AEW&C ile birlikte görev ekibinin eğitimi, görev desteği ve sistem bakım desteği için gereken yer destek ünitelerini kapsamaktadır.  Boeing ilk uçağı Seattle’daki tesislerinde modifiye etti.  TUSAŞ’ın diğer üç uçağı modifiye ettiği belirtildi.

Bu yaz başında yapılması planlanan fonksiyonel test uçuşu ile birlikte uçağın ve görev sisteminin kontrolü devam ediyor.

Boeing Barış Kartalı Program Müdürü Mark Ellis: “TUSAŞ montaj ve test ekibi  bir dizi tasarım ve lojistik zorluklarını aşarak bu karmaşık modifikasyonun gerçekleştirilmesi sırasında büyük başarı göstermişlerdir.  TUSAŞ’ın AEW&C sisteminin ilk tam entegrasyonunu gerçekleştirmesindeki üst düzey işçilik ve uygulama yeteneği çok etkileyici” dedi.

737-700, 21. yüzyıl aviyonikleri, seyir ekipmanı ve uçuş güvertesi özelliklerini taşıyor.  İleri teknolojisi ve dünya çapındaki tedarikçi, parça ve destek ekipmanı tabanı sayesinde, uçağın bakımı için ihtiyaç duyulan süre minimum düzeyde. 

Buna ek olarak uçakta Northrop Grumman’ın entegre Dost-Düşman Tanıma Sistemi kabiliyetine sahip MESA anteni bulunuyor.  Sistem aynı zamanda geleceğe yönelik maliyet-etkin yükseltme için esnek ve açık bir yapıya, kapsamlı bir iletişim setine ve havadan yakıt aktarım kabiliyetine sahip.

The Boeing Company’nin bir birimi olan Boeing Entegre Savunma Sistemleri (IDS), yenilikçi ve kabiliyete dayalı müşteri çözümlerinde uzmanlaşmış olup dünyanın en büyük uzay ve savunma şirketlerinden biridir.  Merkezi St.Louis’de bulunan Boeing Entegre Savunma Sistemleri, 32,1 milyar dolarlık bir işletme olup dünya çapında 71.000 kişiyi istihdam ediyor.

TUSAŞ, Barış Kartalı'nı modifiye etti

Yorumlar

kuşkucu ~ 16 yıl önce
Arkadaşım bu eleştiriyi yaparken Seattle olan kendi rumuzunu eleştirmeyi unutmuş galiba.Dilde teknik terimlerin bulunması normaldir.Düzeltilecekse,saçma sapan bir sürü kelime var,şarkılarda ve her gün TV lerde beynimize sokulan, önce onlar düzeltilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seattle ~ 16 yıl önce
Modifiye etmek, modifikasyon.. masallah agzinizdan bal damliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000