06 Aralık 2010, Pazartesi 15:37:56

SHYO, SİVİL HAVACILIK GÜNÜNÜ KUTLUYOR

Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü her yıl çeşitli etkinliklerle kutluyor. Bu yılki kutlama programı 7 Aralık’ta Yüksekokul’da düzenlenecek olan sergi ve konferansla yapılacak.
Kutlamaların temel amacı, öğrencilerimizde havacılık tutkusu, bilinci ve motivasyonunu oluşturmak; ayrıca bir yükseköğretim kurumu olarak halkımızda havacılığın önemi konusunda farkındalık yaratmak. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü tarafından, bu önemli günün bu yılki teması; dünyamız için emniyetli ve güvenli sürdürülebilir bir havacılık olarak belirlendi.

SHYO Mustafa Öç Konferans salonunda 7 Aralık günü saat 13.30’da yapılacak olan etkinlikte, Entegre Uçak Grup Başkanı Özcan ERTEM TUSAŞ’ın projeleri hakkında çeşitli bilgiler verecek, TUSAŞ Uçuş Test Mühendisliği Müdürü Atilla ÖZDEMİR ise birimin işlevlerini tanıtacak. Ayrıca TUSAŞ’ın insan kaynakları politikaları anlatılacak.

TUSAŞ’ın tasarladığı ve üreteceği uçağa adını veren Vecihi Hürkuş’un anılması amacıyla gerçekleştirilecek olan etkinliğe, Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği yetkilileri de davet edildi. Türk havacılık tarihinin sessiz kahramanı Vecihi Hürkuş’un havacılık alanındaki hayat öyküsünün paylaşılmasının günün anlam ve önemine son derece uygun olacağı, öğrencilerimize özgüven, cesaret ve havacılık tutkusu aşılayacağı düşünülüyor.

Konferansa merhum Vecihi Hürkuş’un kızı Gönül Hürkuş Şarman da katılacak. Tayyareci Vecihi Hürkuş’un çalışmalarını anlatan sergi 6–10 Aralık günleri arasında Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda gezilebilecek. Etkinlik Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümünde yürütülmekte olan Topluma Hizmet Uygulamaları dersini alan öğrencilerin katkılarıyla düzenlenecek.

7 ARALIK DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜ ETKİNLİK PROGRAMI

Saat Etkinlik
13.30 Programın Takdim Edilmesi
13.35 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
13.40 Bir Öğrencinin 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Gününe İlişkin Bilgi Vermesi
13.50 Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa CAVCAR’ın Açılış Konuşmaları
13.55 Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği Başkanı Bahadır GÜRER’in Konuşmaları
14.00 Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut AYDIN’ın Konuşmaları
(Programı uygun olursa)
14.05 TUSAŞ Entegre Uçak Grup Başkanı Özcan ERTEM’in Sunusu
(TUSAŞ’ın Özgün Mühendislik Projelerinin Tanıtılması)
14.50 Ara
15.05 Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği’nin Sunusu
15.35 TUSAŞ Uçuş Test Mühendisliği Sunusu
16.05 TUSAŞ İnsan Kaynakları Sunusu
16.35 Soru Cevap Bölümü ve Kapanış

SHYO, SİVİL HAVACILIK GÜNÜNÜ KUTLUYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000