25 Aralık 2009, Cuma 07:32:57

İlk F-16 parçası Türkiye'ye geldi

Türkiye’nin ABD’den alımına karar verdiği 30 adet F-16 Blok 50 savaş uçağının ilk parçası TAI tesislerine geldi.
  • şu amerika çok uyanık.adamlar f-22lere geçtiler.artık f-16 devri kapandı zaten.napsınlar, birine elinde kalanları kakalamaları lazımdı.başarmışlar.ülkemize 60lı yıllarda siyah beyaz tv geldiğinde aynı adamlar renkli yayına geçmişlerdi(araştırın)ellerinde kalan ıvırları zıvırları (televizyonlar,televizyon tüpleri ,broadcasting cihazları vb) yine şimdi olduğu gibi bizim gibi geri ülkelere kakalamışlardı.
  • 1984 den beri 25 yıl geçmiş, hala bir değişiklik yok, montaja devam. 25 yılda 25 defa kendi uçağımızı yapmamız lazımdı.güler misin ağlar mısın...
  • montaja devam...ara sırada düdük tencere yapsana TAİ
  • TAI üretim kapasitesi,ciddiyeti ve kaliteli personeli ile ülkemizin gururu.Teşekkürler

Uçağın altında yer alan ve motorun havayı emmesini sağlayan parça kaporta, diğer parçalarıyla birleştirilmek üzere paketli olarak saklanıyor.

Her biri yaklaşık 55 milyon dolar değerinde toplam 1.8 milyar dolara alınan uçaklar, anlaşmaya göre ABD’den parçalara ayrılmış olarak Türkiye’ye gönderilecek. ABD Kongresi, uçakların satışını 2006 yılında onaylamıştı. 1984 yılında F-16 uçaklarının kaporta işlerinin yüzde 86’sının üretimini üstlenen TAI, parçaları bu defa monte edecek. 30 uçağın üretiminde TAİ’nin payı son derece düşük olacak. Yetkililer, 30 uçak için yeni bir üretim hattı açılmasının ekonomik açıdan anlamlı olmadığını ifade ettiler. 2006 yılında ABD ile F-16 uçağı alımı pazarlıkları sürerken Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar farklı konuşmuştu. Bayar, o tarihte, Hürriyet’e, Türkiye’nin elinde F-16 tezgahı bulunduğunu, üretimin önemli bir bölümümün TAI’de yapılması için çaba harcandığını ifade etti.

Tezgâhlar yenilenecek

Uçak modelinin aynı olması kaportanın da aynı olduğu anlamına gelmiyor. Uçağın özellikleri arttıkça kaportada değişiklik yapılıyor. Bu nedenle TAI’nin ürettiği blok 30 ve blok 40 tipi uçakların kaportası ile blok 50 tipi uçakların kaportası aynı değil. Motorların üretimini, TUSAŞ A.Ş.’nin (TEI) Eskişehir’deki tesisleri üstlendi. İlk uçak 2011 yılı ortalarında envantere girecek, teslimat 2012 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

(Hürriyet)

İlk F-16 parçası Türkiye'ye geldi

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
şu amerika çok uyanık.adamlar f-22lere geçtiler.artık f-16 devri kapandı zaten.napsınlar, birine elinde kalanları kakalamaları lazımdı.başarmışlar.ülkemize 60lı yıllarda siyah beyaz tv geldiğinde aynı adamlar renkli yayına geçmişlerdi(araştırın)ellerinde kalan ıvırları zıvırları (televizyonlar,televizyon tüpleri ,broadcasting cihazları vb) yine şimdi olduğu gibi bizim gibi geri ülkelere kakalamışlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1984 den beri 25 yıl geçmiş, hala bir değişiklik yok, montaja devam. 25 yılda 25 defa kendi uçağımızı yapmamız lazımdı.güler misin ağlar mısın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
montaja devam...ara sırada düdük tencere yapsana TAİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TAI üretim kapasitesi,ciddiyeti ve kaliteli personeli ile ülkemizin gururu.Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000