20 Haziran 2008, Cuma 14:38:32

HAVELSAN MÜHENDİSİNDEN HABER ALINAMIYOR

TAI’de yaşanan 4 şüpheli ölümün ardından Havelsan'da çalışan Aycan Okan isimli bir mühendisten de dört gündür haber alınamıyor.
  • Başarılı ne kadar insanımız varsa ya beyin göçü ile elimizden kaçıyor yada emeğini ülke çıkarları doğrultusunda harcayacakken yabancı güçler tarafından kaçırılıp sırra kadem basıyor.Ondan sonra devlet yetkilileri beyin göçünü nasıl engelleriz diye ah vah diyip duruyor.Önce elimizdekileri koruyalım da gidenler gelir nasıl olsa.Dışa bağımlılığımızı ortadan kaldıracak projelerin üzerinde çalışan gencecik mühendislerimiz öldürülürken nerdesiniz.Yeter artık bu çocuklar kolay yetişmiyor.Elimizdekilerin kıymetini bilin.Prostat olmuş yürüyemeyecek kadar yaşlı emekli paşaları koruyacağınıza bu genç mühendisleri koruyun!!

Aselsan'la birlikte Türk savunma sanayiinin en önemli kuruluşu olan Havelsan'da mühendis olarak çalışan Aycan Okan'ın (32) teyzesi Sevin Mörel, Kavaklıdere Karakol Amirliği'ne başvurarak, yeğeninin üç gündür evine ve iş yerine gitmediğini, hayatından endişe ettiğini bildirdi. Aycan Okan'ın anne ve babasının hayatta olmadığını, kendisiyle kaldığını kaydeden Sevin Mörel, yeğenin nişanlısıyla problemleri olduğunu ve yaklaşık 100 bin YTL borcu bulunduğunu söyledi. Mörel, yeğenin son zamanlarda 'psikolojik sorunlar yaşadığını' da ifade ederek, kendisiyle telefon bağlantısı kuramadıklarını da belirtti.

MİT PEŞİNE DÜŞTÜ

Olayı haber alan MİT'in de dün itibariyle harekete geçtiği ve Emniyet'e tahkikatın çok gizli yürütülmesi tavsiyesinde bulunduğu öğrenildi. MİT görevlilerinin dün Havelsan'a gittikleri ve Aycan Okan'la ilgili bilgi aldıkları bildirildi. Okan'ın üzerinde çalıştığı projelerin MİT tarafından incelemeye alındığı ödrenildi.

DOSYALAR BİRLEŞTİRİLSİN

Daha önce Aselsan ve Tübitak'ta meydana gelen şüpheli ölümlerin şimdi TAI'de tekrarlanması ve Havelsan'lı bir mühendisin birden bire ortadan kaybolması, 2004 yılından bu yana bu dört kurumda yaşananların tümünün aynı dosyada araştırılmasını gündeme getirdi.

YOLLARI KESİŞTİ Mİ?

TAI'de son 6 ayda yaşanan 4 ölümü aydınlatmak için Savcılığın soruşturma başlatması üzerine, ASELSAN'daki ve TÜBİTAK'taki kurbanların avukatları, MİT'e, seri mühendis ölümlerini incelemesi çağrısında bulundular. Avukatlar ASELSAN, TÜBİTAK ve TAI çalışanlarının şüpheli ölümlerinin aynı dosyada araştırılması gerektiğini ve ölüm şekillerinden çok, bu kişilerin yollarının kesiştiği projeler üzerinde durulması gerektiğini belirtiyorlar.

HAVELSAN MÜHENDİSİNDEN HABER ALINAMIYOR

Yorumlar

VATANDAŞ ~ 16 yıl önce
Başarılı ne kadar insanımız varsa ya beyin göçü ile elimizden kaçıyor yada emeğini ülke çıkarları doğrultusunda harcayacakken yabancı güçler tarafından kaçırılıp sırra kadem basıyor.Ondan sonra devlet yetkilileri beyin göçünü nasıl engelleriz diye ah vah diyip duruyor.Önce elimizdekileri koruyalım da gidenler gelir nasıl olsa.Dışa bağımlılığımızı ortadan kaldıracak projelerin üzerinde çalışan gencecik mühendislerimiz öldürülürken nerdesiniz.Yeter artık bu çocuklar kolay yetişmiyor.Elimizdekilerin kıymetini bilin.Prostat olmuş yürüyemeyecek kadar yaşlı emekli paşaları koruyacağınıza bu genç mühendisleri koruyun!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000