12 Aralık 2012, Çarşamba 08:33:54

'BÜYÜK BİR BAŞARI İLE TAMAMLANDI'

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (Tusaş) ve Lockheed Martin firmaları, Peace Onyx IV Programı kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı için üretilen son F-16 uçağını bugün Tusaş tesislerinde gerçekleştirilen törenle teslim etti...
  • Biraz uzun surmedi mi bu ucaklari teslim etmek? Yunanistan block 50'leri 2006'da filolarina kattilar.
  • Ellerinize, kollarınıza sağlık Şahin 07
  • TAI pırpır üretiyor işte hürkuş daha ne olsun pırpırın kralı. Şu TF-X spec leri bir açıklansın hele o zaman milletin dibi düşecek.
  • radyo üretemiyoruz radyo...bırak motor bir tarafa...alırsın maaş karşılığı beyin göçü gelir senin için üretirler...kasmaya gerek yok...
  • Asıl bundan sonra izleyin siz TAI neler üretcek, neler tasarlayacak? pırpır değil hedef bölgesel yolcu uçağı, bunun için birlik olup, çalışmalara başlandı bile. Bir pırpır tutturmuşsunuz, üretilemedi vsvs. TAI 2005 yılında TUSAŞ ile birleşerek tamamen yerli bir firma oldu. know-how dediğiniz şey o yıldan bu zamana kadar geçen süreçte oluşan bilgi birikimidir. Amerikalılar varken çok çabaladılar değil mi Türkiye'de kendi uçağını üretsin diye. Arkadaş biraz memnun olun ülkenizde yapılanlardan..
  • F-16'ların motorları Eskişehir'de TEI'de üretilmektedir. Sadece Mısır'a satılan uçakların motorları, Mısır'ın isteği doğrultusunda ABD'den gelmiştir. Mısır'ın düşen ilk F-16'sı da motor arızasından düşmüştür. TAI sadece F-16 üretimi yapmamaktadır. Casa CN-215, Skorsky helikopter gibi diğer hava araçlarının montaj ve modernizasyon çalışmaları da yapılmaktadır. İHA'da bunlardan biridir. Ayrıca AIRBUS gibi uçaklaraın çok sayıda gövde ve yedek parça üretimleride devam etmektedir. Yorum yazmadan önce biraz araştırma yapsanız Türkiye'de ne yapılıyor ne yapılmıyor öğrenirdiniz. İnsanda sadece işkembe olmamalı.
  • bundan sonra tai ne üretecek??
  • neeerden nereye. 80lerde artik biz F16 pardon Savasan Sahin uretiyoruz diye bangir bangir bagirarak baslamistik. Guya bir tek motoru yabanciydi. Bugun egitim ucagini bile bitiremedik. 308 F-16 gormussun ama bu arada elde ettigin know-how hala sana bir pirpir yaptiramamis yada yapmak istememissin. Hala daha atmaya gelince bir numarayiz. Bir kezde yapin ucurun tescilleyin sonra cikin meydana.

Tusaş'tan yapılan açıklamaya göre, Tusaş Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya'nın ev sahipliği yaptığı törene; aralarında Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel ve Lockheed Martin yetkilerinin de bulunduğu birçok üst düzey davetli katıldı.

Tusaş Uçak Grup Başkanı Özcan Ertem, törende yaptığı konuşmada, F-16'nın çok önemli ve özel bir ürün olduğunu, bugün 308'incisi teslim edilen F-16 uçağının takviminden önce büyük bir başarı ile tamamlandığını belirtti.


Lockheed Martin F-16/ F-22 Entegre Muharip Uçak Grup Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jeff Babione, Lockheed Martin'in Tusaş ile birlikte daha güçlü olduğunu belirterek, "Tusaş ile 1984 yılında başlatmış olduğumuz güçlü işbirliğinin büyüyerek devam etmesi umuduyla projede emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel ise Blok 50 tipi F-16 projesinin başarıyla tamamlanmasında emeği geçen Amerikan ve Türk hükümeti yetkilileri ile Lockheed Martin ve Tusaş çalışanlarına şükranlarını sundu.

Konuşmaların ardından, Tusaş Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya, projede emeği geçenlere şükran plaketi takdim etti.

Öte yandan 25 ülkenin seçimi olan F-16 uçağından dünyadaki beş montaj hattından şimdiye kadar tüm dünyaya 4 bin 400 adetten fazla teslim edildi. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine Mayıs 2011 ile Aralık 2012 arasında Gelişmiş Blok 50 Tipi 30 yeni F-16 eklendi.

'BÜYÜK BİR BAŞARI İLE TAMAMLANDI'

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

yunanli ~ 11 yıl önce
Biraz uzun surmedi mi bu ucaklari teslim etmek? Yunanistan block 50'leri 2006'da filolarina kattilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan, Keleş ve tüm Uçuş İşlemleri Ekibi ~ 11 yıl önce
Ellerinize, kollarınıza sağlık Şahin 07

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pırpır ~ 11 yıl önce
TAI pırpır üretiyor işte hürkuş daha ne olsun pırpırın kralı. Şu TF-X spec leri bir açıklansın hele o zaman milletin dibi düşecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
radyo üretemiyoruz radyo...bırak motor bir tarafa...alırsın maaş karşılığı beyin göçü gelir senin için üretirler...kasmaya gerek yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapma yahu ~ 11 yıl önce
Sadece Manisa'nın batısına bir baksan radyoyu görürsün. Dünyaya satıyoruz. Ankaradaki elektroniği aklın almaz. Kendini bilmeyen rakipleri ile baş edemez. Sen hangi taraftasın. Kullandığın bilgisayarın ekranı Türkiyede üretilmiş olmasın? Sen gevşek bırak, biz kasa kasa üreteceğiz.
uçaksever ~ 11 yıl önce
Asıl bundan sonra izleyin siz TAI neler üretcek, neler tasarlayacak? pırpır değil hedef bölgesel yolcu uçağı, bunun için birlik olup, çalışmalara başlandı bile. Bir pırpır tutturmuşsunuz, üretilemedi vsvs. TAI 2005 yılında TUSAŞ ile birleşerek tamamen yerli bir firma oldu. know-how dediğiniz şey o yıldan bu zamana kadar geçen süreçte oluşan bilgi birikimidir. Amerikalılar varken çok çabaladılar değil mi Türkiye'de kendi uçağını üretsin diye. Arkadaş biraz memnun olun ülkenizde yapılanlardan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cek cak ~ 11 yıl önce
cek cak diyerek olmuyor kardesim bu isler. Birde yolcu ucagi diye para yemeye baslarlarsa 30 senede oradan arpalanirlar. Bu is hemen olmaz derler. Ellerindeki projeleri hakkiyla teslim etsinler once. Anka 1, Hurkus 2
İşkembei-i kübra ~ 11 yıl önce
F-16'ların motorları Eskişehir'de TEI'de üretilmektedir. Sadece Mısır'a satılan uçakların motorları, Mısır'ın isteği doğrultusunda ABD'den gelmiştir. Mısır'ın düşen ilk F-16'sı da motor arızasından düşmüştür. TAI sadece F-16 üretimi yapmamaktadır. Casa CN-215, Skorsky helikopter gibi diğer hava araçlarının montaj ve modernizasyon çalışmaları da yapılmaktadır. İHA'da bunlardan biridir. Ayrıca AIRBUS gibi uçaklaraın çok sayıda gövde ve yedek parça üretimleride devam etmektedir. Yorum yazmadan önce biraz araştırma yapsanız Türkiye'de ne yapılıyor ne yapılmıyor öğrenirdiniz. İnsanda sadece işkembe olmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
frğ ~ 11 yıl önce
harbiden komiksiniz tai pilli uçak yapsın yeter
sevgili kardeşim .işkembei-i kübra ~ 11 yıl önce
dikkat et bahsettiklerin f-16lar skorskyler ve casalar airbuslar bunlar kimlerin hava araçları? bizimmi? kimin ?biz kimiz?Türk kimdir? öğrenelim de işkembeci kübra kimmiş ondan sonra soralım araştırmacı kardeşim.
sevgili kardeşim ~ 11 yıl önce
Sen önce bir kendini bir bul. Biz kimiz,Türk kimdir gibi sorular tarama alanının bayağı küçük olduğu yönünde izlenim bırakıyor. Senin mantığına göre; Fransa Renault, İtalya FIAT üretemiyor olacak ki; Türkiye den Fransa ve İtalya ya; bırak onları ABD'ye Ford ihraç ediliyor. Dünyaya fiber optik kabloyu Kayserililerin üretip sattığını biliyormusun? Adamın altından makinasını alırlar, farkettirmezler. Global dünyanın üretim ve ticaret usulleri sürekli değişiyor, sen hala fındık-fıstık döneminde kalmışsın. Airbus'ın kaç ülkenin katkısıyla yapıldığını bilsen şaşarsın. İşkembeyi küçült, geniş bak biraz.
misafir ~ 11 yıl önce
bundan sonra tai ne üretecek??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tava tencere ~ 11 yıl önce
tava tencere urertir herhalde. Zaten paniklemis durumdalar Hurkus, Anka'yi icad ettiler yalap salap oldugundan onlarda ise yaramadi. Neyse bir sey uretmeselerde olur. Nasilsa musteri hazir hepsi devre arkadasi, satarlar internettten helikopter alip 100% Turk Mali diye.
neeerden nereye ~ 11 yıl önce
neeerden nereye. 80lerde artik biz F16 pardon Savasan Sahin uretiyoruz diye bangir bangir bagirarak baslamistik. Guya bir tek motoru yabanciydi. Bugun egitim ucagini bile bitiremedik. 308 F-16 gormussun ama bu arada elde ettigin know-how hala sana bir pirpir yaptiramamis yada yapmak istememissin. Hala daha atmaya gelince bir numarayiz. Bir kezde yapin ucurun tescilleyin sonra cikin meydana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000