17 Nisan 2012, Salı 09:36:11

BAŞBAKAN İSTEDİ, 2 YILA HAZIR

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, uçak üreticisi firmalar ile temasa geçtiklerini 2 yıl sonra hedefe ulaşacabileceklerini açıkladı.
  • Uçak yapmak çok ciddi bir iştir. En önemli kısm da sertifikasyondur. Mevcut durumda sivil havacılığımızın alt yapısı malum. Öncelikle bu alt yapının iyileştirilmesi gerekiyor. Know how olayına gelince de teknoloji tranfer olmaz ancak üretilir ve geliştirilir. Şu and alınabşilecek olan know how da eski teknoloji olur ancak geliştrilmesi mümkündür türk teknik ve bilim adamları tarfından.Yerli bir Türk yolcu uçağı yapılabilir ama 2 yıl çok kısa bir süre. Boeing ve Airbus bile mevcut bilgi birikimiyle 10 yılda yapıyor. Devletin havacılık alt yapısına el atarak teşvik vermesi ve bu alanda yatırım yapması da olumlu bir adım olur. İlerde Türkiye bunların karşılığını fazlasıyla alır.
  • Zaten bütün dünyada da böyle oluyor. Başbakanlar uçak yapın diyor, özel şirketler de emrin olur deyip hemen uçak yapıyorlar. Yalnız 2 sene çok uzun olmuş. Bakan "3 ayda yaparız ama yabancılar izin vermez" dememiş miydi?
  • dökme demirden uçak mı yapacaklarmış? aslında yapılır tabii ama uçması için çok güçlü motorlar gerekecektir. onları da erbakanın pancar motor fabrikasından tedarik ederlerse dünya havacılık tarihinde hakkaten turkiye ye özel, yepyeni bir sayfa açabilirler. hadi türkiyem, yapabilirsin bunu, büyük düşün:)))
  • Hattat sadece ucagin dislisini yapabilir, benden soylemesi. Basbakan yine bulmus kendine gore birini, el ovusturacak, bakaninin yaptirdigi gibi takla attiracak. Boyle bos konusmalarla ancak cahil tutmaya devam etmeye calistiklarinizin gozunu boyarsiniz.
  • gemicik yapmak icinmi?
  • Burada adı geçen Hattat Holdingin nasıl bir şirket olduğunu bilen var mı? En büyük projesi Bartın'ın cennet ilçesi Amasra'da 4000 MW gücünde termik santral kurma izni alarak yabancılara pazarlamak. Bu durum Amasra'yı öldürecekmiş. Umurunda mı?
  • bundan 70 yıl önce nuri demirağ yapmıştı ne oldu bir hiç. sağolsun inönü uçak fabrikasını kapatıp uçakta kullanılan malzemeleri hurdacıya sattı şimdi tayyip isteyince bazi cevreler yapamayiz nasil yapacaz yok bilmem gyro su bilmem neyi var böyle inönü vari kafalar hala var demek size deyil uçak eşşek bile fazla yaya gidin
  • çinde 2 milyar dolarlık imza atılmış.. 2 milyar dolar bedelinde santral yapılacak türkiyeye evlatlarımız işe girecek bu sayede biri de desin Allah razı olsun diye......memlekette herkes uçaktan bahsediyo zaten yeni bir muhabbet değil zaten sen dersen biz yapamayız diye zaten ölsende yapamassın....
  • bosa yaratilan ve kurulan ulke diyen acizz , bugune kadar sana benzerler yonetiyordu ulkeyide belki ondandir nedersin ,senin gibiler o ulkede yasadikça kafa ayniu kaldikça isimizvar sizinle
  • BREZİLYALI EMBRAER GELİN BERABER UÇAK YAPALIM DEDİ MİLLET BURUN KIVIRDI..SİZ GİDİN EMPERYALİST AVRUPALILARA AMERİKALILARA PARA KAZANDIRIN..
Hattat Holding bünyesindeki Hema Metal Döküm Fabrikası'nın açılışına canlı bağlantı ile katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Hattat'ın milli tank projesi power pack sistemlerine talip olduğunu söylediği anda 'Tank değil Sayın Hattat, uçak üretimi istiyorum' diye seslenmişti.

"BİZE GERÇEKLEŞTİRMEK DÜŞER"

İşte bu talep sonrası gözler Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat'a çevrildi. Akşam gazetesine konuşan Hattat, 'Başbakan önümüze böyle bir hedef koydu. Bize de bunu gerçekleştirmek düşer' dedi.

Başbakanın talebi üzerine havacılık sektöründe ileri olan Amerika, Kanada, Fransa, Almanya, Hollanda gibi ülkelerden uçak üreticisi firmalar ile temasa geçtiklerini anlatan Hattat, 'Know-how alabilmek için bu firmalarla anlaşmalar yapmamız gerekiyor. Bu da en azından 1-2 yıl sürer. Yerli uçak, çok zor bir hedef ama imkansız değil. Başbakanımız boşuna koymaz bu hedefi' dedi.

1 MİLYAR DOLARIN ÜSTÜNDE YATIRIM

Türkiye'nin otomotiv kadar olmasa da havacılık sektöründe bir temeli bulunduğunu ifade eden Hattat, 1984 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteren TUSAŞ'ın deneyimine dikkat çekti. Mehmet Hattat, 'yerli uçak' yatırımının 1 milyar doların üzerinde yatırımla hayata geçebileceğini sözlerine ekledi.

ÇİN'DEN 2 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMAYLA DÖNDÜ

Hattat Holding, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Çin seyahatinde de önemli bir anlaşmaya imza attı. Avic International ve CPIPEC firmaları ile 2 milyar dolar yatırım bedelli anlaşma imzaladıklarını söyleyen Hattat, mevcut yeni yapılmış olan santrallere nazaran daha yüksek bir maliyetle yapılacak bu santraller için 'pahalı olsun ama ekolojik dengeler korunsun' yorumunu yaptı.

4 SEKTÖRDE 17 ŞİRKET

1996'da kurulan Hattat Holding'in bünyesinde 17 şirket var. Enerji, otomotiv, turizm ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren holdingin amiral gemisi Hema Endüstri. Holding'in Çerkezköy'deki otomotiv bölümü 11 fabrikadan oluşuyor. Enerjide ise Karadeniz Enerji adı altında Zonguldak, Amasra ve Kandilli'de elektrik santralları, kömür madeni, metan gazı, petrol ve doğalgaz üretimi yapıyor. Güzelce'deki 'Pearl of İstanbul' ve Maslak'taki 'Diamond of Istanbul' da yeni projeler arasında yer alıyor.
BAŞBAKAN İSTEDİ, 2 YILA HAZIR

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 12 yıl önce
Uçak yapmak çok ciddi bir iştir. En önemli kısm da sertifikasyondur. Mevcut durumda sivil havacılığımızın alt yapısı malum. Öncelikle bu alt yapının iyileştirilmesi gerekiyor. Know how olayına gelince de teknoloji tranfer olmaz ancak üretilir ve geliştirilir. Şu and alınabşilecek olan know how da eski teknoloji olur ancak geliştrilmesi mümkündür türk teknik ve bilim adamları tarfından.Yerli bir Türk yolcu uçağı yapılabilir ama 2 yıl çok kısa bir süre. Boeing ve Airbus bile mevcut bilgi birikimiyle 10 yılda yapıyor. Devletin havacılık alt yapısına el atarak teşvik vermesi ve bu alanda yatırım yapması da olumlu bir adım olur. İlerde Türkiye bunların karşılığını fazlasıyla alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Zaten bütün dünyada da böyle oluyor. Başbakanlar uçak yapın diyor, özel şirketler de emrin olur deyip hemen uçak yapıyorlar. Yalnız 2 sene çok uzun olmuş. Bakan "3 ayda yaparız ama yabancılar izin vermez" dememiş miydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dökme demirden uçak mı yapacaklarmış? aslında yapılır tabii ama uçması için çok güçlü motorlar gerekecektir. onları da erbakanın pancar motor fabrikasından tedarik ederlerse dünya havacılık tarihinde hakkaten turkiye ye özel, yepyeni bir sayfa açabilirler. hadi türkiyem, yapabilirsin bunu, büyük düşün:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hattat sadece ucagin dislisini yapabilir, benden soylemesi. Basbakan yine bulmus kendine gore birini, el ovusturacak, bakaninin yaptirdigi gibi takla attiracak. Boyle bos konusmalarla ancak cahil tutmaya devam etmeye calistiklarinizin gozunu boyarsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gemicik yapmak icinmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Burada adı geçen Hattat Holdingin nasıl bir şirket olduğunu bilen var mı? En büyük projesi Bartın'ın cennet ilçesi Amasra'da 4000 MW gücünde termik santral kurma izni alarak yabancılara pazarlamak. Bu durum Amasra'yı öldürecekmiş. Umurunda mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bundan 70 yıl önce nuri demirağ yapmıştı ne oldu bir hiç. sağolsun inönü uçak fabrikasını kapatıp uçakta kullanılan malzemeleri hurdacıya sattı şimdi tayyip isteyince bazi cevreler yapamayiz nasil yapacaz yok bilmem gyro su bilmem neyi var böyle inönü vari kafalar hala var demek size deyil uçak eşşek bile fazla yaya gidin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çinde 2 milyar dolarlık imza atılmış.. 2 milyar dolar bedelinde santral yapılacak türkiyeye evlatlarımız işe girecek bu sayede biri de desin Allah razı olsun diye......memlekette herkes uçaktan bahsediyo zaten yeni bir muhabbet değil zaten sen dersen biz yapamayız diye zaten ölsende yapamassın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bosa yaratilan ve kurulan ulke diyen acizz , bugune kadar sana benzerler yonetiyordu ulkeyide belki ondandir nedersin ,senin gibiler o ulkede yasadikça kafa ayniu kaldikça isimizvar sizinle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BREZİLYALI EMBRAER GELİN BERABER UÇAK YAPALIM DEDİ MİLLET BURUN KIVIRDI..SİZ GİDİN EMPERYALİST AVRUPALILARA AMERİKALILARA PARA KAZANDIRIN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000