06 Temmuz 2014, Pazar 09:53:54

TÜRKİYE'DE RAKİBİ YOK!

Kabin memuru Çiğdem Gülgeç; yüzme, bisiklet ve koşu sporunun bir arada yapıldığı triatlon sporunda rakipsiz. 2001’den 2012’ye kadar her yıl Türkiye şampiyonu olmuş. 2004’te milli takıma seçildikten sonra da uluslararası dereceler kazanmış...
  • Çiğdeme başarılar diliyorum ve kendisini tebrik ediyorum. Uçuştada anonsla tebrik etmiştik zaten bir de burdan kutlamak istedim. Sunex fo
  • Bir kabin memuru adayı ve Türk Milli Klavye Yarışçısı olarak belki bende buna benzer bir derece elde edebilirim :)
  • Çiğdem hanımı tebrik eder başarılarının devamını dilerim.
  • Amire Sanane isteyen istediği yerde gezer
  • Sunexpressin bu hanıma destek olmasını sponsor olmasını dileriz.Hem Türk hem disiplinli olanlar mutlaka fark yaratıyorlar.Antrenman sonrası adrenalin ile eminim yolcularına güleryüzlü ve pozitiftir ve acil durumlarda gücüyle farkını ortaya koyacaktır.Başarılar,seni yetiştiren aileye tebrikler
  • her kabin memuru bir triatlon sporcusudur. bu yarışlara katılanı sadece
  • Bende THY de FO olarak uçuyorum Çiğdem ile de beraber ter dökmüşlüğümüz vardır 5 yıldır bu sporu yapan biri olarak ve pilot olarak haftada 10-12 saat ayda 40-50 saat civarı spora ayırıyorum, zaman yok diyenlerin gönlü yok ta kendilerini böyle kandırmaya devam edebilirler ..
  • Ne hoş bir hanımefendi..Bekarmı acaba ?..:)
  • Tebrik ederim çiğdem hanımı umarım ilerde daha çok başarısını duyarız şahit oluruz.
  • Öncelikle tebrik ederim. Ama bu mesleği yaparken bize anca doğum günü boşu veriyorlar... Bu arkadaşa yoksa spor boşumu veriyorlar merak ettim bilen varmı???

Kabin memurluğu, diğer adıyla hosteslik zor bir meslek. Çünkü gökyüzünde yolcularla ilgilenmenin yanı sıra ikram hazırlığı ve servisi yaparken bir yandan da acil durumlara müdahale ederek uçuş emniyetini sağlamaya çalışmak oldukça yorucu. Ancak böylesine zor bir işi üstlenen hostesler, uçuş dışında vakit buldukça yüksek efor gerektiren spor dallarıyla da, yakından ilgileniyor. SunExpress Havayolları kabin memurlarından Çiğdem Gülgeç (25) de, gerçekten oldukça zor ve zahmetli bir spor dalına gönül verenlerden yalnızca biri. Genç hostes, yüzme, bisiklet ve koşu sporunun bir arada gerçekleştirildiği triatlon sporunda Türkiye’de rakipsiz.

Gülgeç, triatlon dalında 2001’den 2012’ye kadar aralıksız her yıl Türkiye şampiyonu olmuş. 2004’te milli takıma seçildikten sonra da, uluslararası dereceler kazanmış. 2005’te Balkan Şampiyonası ile Avrupa Kupası Gençler Şampiyonası’nda ikincilik elde eden genç sporcu, 2011’de Romanya Büyükler Balkan Şampiyonası’nda da yine ikinci olmuş. Gülgeç, yarışmalar nedeniyle sık sık uçakla seyahat ederken hostesliğe özenmiş. Bir arkadaşının hostes olması üzerine cesaretlenen başarılı sporcu, SunExpress’e müracaat etmiş ve 2012 Ağustos’unda kabin memuru olarak göreve başlamış.

Gülgeç, Ankara’da görev yapmaya başladığı mesleğin ilk yıllarında spor yapmayı aksatmış. Yoğun uçuş programı ve İzmir’deki ailesine duyduğu özlem nedeniyle antrenmanlara gerekli özeni gösteremeyince performansında düşüklük yaşamış. Daha sonra İzmir merkezli uçuşlara başlayınca tekrar spora ağırlık veren ve eski formunu yakalamaya başlayan başarılı sporcu, özellikle yöneticileri Fikriye ve Işıl Hanım’ın da, desteğiyle art arda birincilikler elde etmeye başlamış.

Kabin amiri olmak için hazırlanan Gülgeç, şimdilerde antrenmanlarla daha da ağırlık verdiği triatlon dalında ise Balkan ve Avrupa şampiyonalarında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyor. Uluslararası turnuvalarda şampiyon olmayı arzu eden genç sporcunun hayali ise olimpiyatlara katılmak.

Antrenmanlarda 3 kilometre yüzüyor, 50 kilometre bisiklet sürüyor

Triatlon, oldukça zor bir spor dalı. Yarışlar, 1500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet sürüşü ve 10 kilometre koşudan oluşuyor. Mücadele, bu üç etap ara vermeden gerçekleştirildiğinden, sporcular oldukça yüksek bir efor sarf ediyor. Haliyle yarışlara da, aynı şekilde çok zahmetli ve yorucu antrenmanlarla hazırlanılıyor. Protein ağırlıklı, yağsız ve tuzsuz yiyeceklerle form tutmaya çalışan Gülgeç ise antrenmanlarda yaklaşık 3 kilometre yüzüyor, 50 kilometre bisiklet sürüyor ve 5-6 kilometre koşuyor. Ayrıca kendisini zinde hissetmek için de, her gün en az 8 saat uyuyor.

Bu kadar disiplinli ve sevilerek yapılan bir çalışma sonrasında beklenen başarı da, kaçınılmaz oluyor. Genç sporcu, yoğun çalışma temposunun karşılığını, geçen ay Kütahya’da gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası’nda aldı. Yarışmada birinci olan Gülgeç, bu alanda rakipsiz olduğunu bir kere daha gösterdi. (Mustafa GÜN / ZAMAN)

TÜRKİYE'DE RAKİBİ YOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çiğdeme başarılar diliyorum ve kendisini tebrik ediyorum. Uçuştada anonsla tebrik etmiştik zaten bir de burdan kutlamak istedim. Sunex fo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arif Altuntaş ~ 10 yıl önce
Bir kabin memuru adayı ve Türk Milli Klavye Yarışçısı olarak belki bende buna benzer bir derece elde edebilirim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
....... ~ 10 yıl önce
Çiğdem hanımı tebrik eder başarılarının devamını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Amire Sanane isteyen istediği yerde gezer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 10 yıl önce
Sunexpressin bu hanıma destek olmasını sponsor olmasını dileriz.Hem Türk hem disiplinli olanlar mutlaka fark yaratıyorlar.Antrenman sonrası adrenalin ile eminim yolcularına güleryüzlü ve pozitiftir ve acil durumlarda gücüyle farkını ortaya koyacaktır.Başarılar,seni yetiştiren aileye tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eren ~ 10 yıl önce
her kabin memuru bir triatlon sporcusudur. bu yarışlara katılanı sadece

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mr.ATLI ~ 10 yıl önce
Bende THY de FO olarak uçuyorum Çiğdem ile de beraber ter dökmüşlüğümüz vardır 5 yıldır bu sporu yapan biri olarak ve pilot olarak haftada 10-12 saat ayda 40-50 saat civarı spora ayırıyorum, zaman yok diyenlerin gönlü yok ta kendilerini böyle kandırmaya devam edebilirler ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne hoş bir hanımefendi..Bekarmı acaba ?..:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 10 yıl önce
Tebrik ederim çiğdem hanımı umarım ilerde daha çok başarısını duyarız şahit oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rakipsiz arkadaşa ~ 10 yıl önce
Öncelikle tebrik ederim. Ama bu mesleği yaparken bize anca doğum günü boşu veriyorlar... Bu arkadaşa yoksa spor boşumu veriyorlar merak ettim bilen varmı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000