20 Mart 2016, Pazar 11:51:49

SunExpress kabin memuru 'yardıma' uçuyor

Antalya merkezli SunExpress Havayolları’nın kabin memuru Gülgün Ünlütürk, uçuşlarda yolculara hizmet sunarken mesai dışında ise minik öğrencilerin yardımına koşuyor.
  • emeğine sağlık koca yürekli insan
  • Bravo canım arkadaşıma.Temiz yüreğine sağlık.
  • Bu kutu nereye konulmuş merkez binada...3 yıldır bu şirketteyim,bu kampanyayı ve konulan kutuyu ilk kez duydum...Lütfen yerini bildirin,bizler de elimizden geleni yapalım...
  • Eski aşkımda sun girmiş mersin deyince ona kesim triplere girmiştir :D
  • THY'de 100 kişişiyi aşan gruplar yardım için yarışıyor. Hiç bahsedilmedi. Hatice Yentürk ve Sinem Güldal başta olmak üzere, bir de SAw da bir grup var. hepsi ile roportaj yapmanızı bekleriz.
  • Aç Kalbini - Widen Your Heart grubunun temellerini oluşturan ve şuana dek şirket içinde gönüllüler arasında iyi organize ve enerjisiyle Hatice Yentürk Hanım'dan da bahsedilmeli. Defalarca Empathy dergisine konu olan grubun hem yurtiçi hem de yurtdışında yapmış oldukları çok sayıda etkinlik, dokunduğu sayısız çocuklar, yetimler, hastalar, yardıma muhtaçlar var.
  • Gülgün Hanım'ı tebrik ederiz ellerine sağlık. Ayrıca Airporthaber olarak sizleri THY'de görev yapan kabin amiri Sinem Güldal Hanım'ın yaptığı işleri de yazmaya davet ediyorum. Düzenlediği yardım kampanyaları yurdun dört bir yanında lösemili çocuklara, okullardaki ihtiyaç sahibi çocuklara, maddi durumu kötü aileler ve bebeklerine, mülteci çocuklar ve ailelerine ve hatta Afrika'da açlık sınırında yaşayan çocuklara kadar ulaşmaktadır. Facebook grubundan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
  • Eli opülecek insan Tebrikler yolu açık olsun
  • Bu ülkenin böyle insanlara çok ihtiyacı var.
  • adamsın adammm

İhtiyaç sahibi çocuklar için tek başına gerçekleştirdiği yardımların, artarak daha fazla kişiye ulaşmasını isteyen genç kabin memuru, şirket yöneticileri ve arkadaşlarının da desteğiyle yardım kampanyaları düzenlemeye başlamış. Kampanyalara gösterilen ilgi sayesinde Adana ve Mersin’deki minik öğrencileri de sevindiren Ünlütürk, yeni kampanyalar için çalışmalarına hız vermiş.

Türk Hava Yolları (THY) ile Alman Lufthansa’nın ortak kuruluşu SenExpress’in kabin memuru Gülgün Ünlütürk, 2013’ten bu yana şirkette görev yapıyor. Yardıma muhtaç çocuklar için daha önce tek başına çalışma yürüten genç kabin memuru, başkalarını da bu işe dahil etmek amacıyla proje geliştirmiş. Ünlütürk, bu hayalini gerçekleştirmek için sosyal medyadaki ‘Çocuklar Giysin Diye’ adlı kampanyanın yetkilileriyle görüşmüş. Olumlu geçen görüşmenin ardından ilk geniş katılımlı yardım kampanyasını ise 2015 Mayıs’ta başlatmış. SunExpres’in Antalya’daki merkezine ‘ikinci el/yeni kıyafet yardım kutusu’ konulmuş. Beklentinin üzerinde ilgi gören kampanyayla 5 koli giysi toplanmış. Bu kıyafetler de ‘Çocuklar Giysin Diye’ adlı yardım kampanyasının yetkililerine teslim edilmiş.

İLK YARDIM ADANA’YA
Ünlütürk, daha sonra internette yaptığı araştırmada Kardeş Okullar adındaki siteden yardım isteyen öğretmenlerin listesine ulaşmış. Kış ayında başlatılan kampanyada ise ayakkabı isteğinde bulunan okulları incelemiş. Alfabetik sıraya göre yaptığı incelemede listedeki ilk okul olan Adana’daki Hıdıruşağı İlkokulu’nu seçerek okul öğretmeni ile iletişime geçmiş. Yardımsever kabin memurunun ilgisinden büyük memnuniyet duyan yetkililer, çocukların ayakkabı numaralarını gösteren listeyi göndermiş. Yardımseverler, başlatılan yardım kampanyası ile kısa sürede 15 kişilik bir sınıfın ayakkabı ihtiyacını karşılamış.

Gülgün Ünlütürk, daha sonra da şirket çalışanlarından Şansım Kurnaz ile ilginç bir kampanya daha başlatmış. Sosyal medya üzerinden ilan açarak öğretmenlerden çocukların hayallerinin yazılmasını isteyen yardımsever ikiliye, Mersin’deki Yusuf Bayık İlköğretim Okulu’ndaki öğretmen tarafından liste gönderilmiş. Yardımseverler de, gönderilen bu listedeki yardım edilecek kardeşini seçmiş. Alınan hediyeler ise ofiste toplanmış. Ünlütürk, hediyelerin kısa süre sonra Mersin’e gidilerek okul yöneticilerine teslim edileceğini söylüyor.

Yardım organizasyonunun kendisine büyük moral verdiğini ve çok mutlu hissettirdiğini söyleyen kabin memuru Ünlütürk, bu tür kampanyalar düzenlemeye devam edeceğini belirtiyor. Şirket yöneticileri başta olmak üzere tüm çalışanların çok duyarlı olduğunu ve bugüne kadar kendisine destek verdiğini dile getiren genç kabin memuru, yardımların ilan asmaya bile gerek kalmadan toplanmasının da ayrı bir gurur kaynağı oluşturduğunu ifade ediyor.

SunExpress kabin memuru 'yardıma' uçuyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Kabin memuru ~ 7 yıl önce
emeğine sağlık koca yürekli insan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 7 yıl önce
Bravo canım arkadaşıma.Temiz yüreğine sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerede ~ 8 yıl önce
Bu kutu nereye konulmuş merkez binada...3 yıldır bu şirketteyim,bu kampanyayı ve konulan kutuyu ilk kez duydum...Lütfen yerini bildirin,bizler de elimizden geleni yapalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw ~ 7 yıl önce
Bu kutu saw base orhanlıda
Ex ~ 8 yıl önce
Eski aşkımda sun girmiş mersin deyince ona kesim triplere girmiştir :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 8 yıl önce
Sen nece konuşuyorsun arkadaşım? Cümlenin türkçe mealini alabilirmiyiz?
gonullu olmak ~ 8 yıl önce
THY'de 100 kişişiyi aşan gruplar yardım için yarışıyor. Hiç bahsedilmedi. Hatice Yentürk ve Sinem Güldal başta olmak üzere, bir de SAw da bir grup var. hepsi ile roportaj yapmanızı bekleriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Widen Your Heart / Hatice Yentürk ~ 8 yıl önce
Aç Kalbini - Widen Your Heart grubunun temellerini oluşturan ve şuana dek şirket içinde gönüllüler arasında iyi organize ve enerjisiyle Hatice Yentürk Hanım'dan da bahsedilmeli. Defalarca Empathy dergisine konu olan grubun hem yurtiçi hem de yurtdışında yapmış oldukları çok sayıda etkinlik, dokunduğu sayısız çocuklar, yetimler, hastalar, yardıma muhtaçlar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinem Hanım'ı da unutmayın.. ~ 8 yıl önce
Gülgün Hanım'ı tebrik ederiz ellerine sağlık. Ayrıca Airporthaber olarak sizleri THY'de görev yapan kabin amiri Sinem Güldal Hanım'ın yaptığı işleri de yazmaya davet ediyorum. Düzenlediği yardım kampanyaları yurdun dört bir yanında lösemili çocuklara, okullardaki ihtiyaç sahibi çocuklara, maddi durumu kötü aileler ve bebeklerine, mülteci çocuklar ve ailelerine ve hatta Afrika'da açlık sınırında yaşayan çocuklara kadar ulaşmaktadır. Facebook grubundan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy someone ~ 8 yıl önce
Eli opülecek insan Tebrikler yolu açık olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler. ~ 8 yıl önce
Bu ülkenin böyle insanlara çok ihtiyacı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal ~ 8 yıl önce
adamsın adammm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helall ~ 8 yıl önce
Madamsın madamm, madamın dibisin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000