14 Mart 2012, Çarşamba 16:01:50

SUNEXPRESS 4 KAT ARTIRDI...

Muğla turizminin Pazar payını arttırmak için yurt dışında yapılan fuarlara katılan Muğla Valisi Fatih şahin, en son yapılan ITB Berlin Turizm Fuarı ile ilgili değerlendirme yaptı...
Yurt dışında gerçekleştirilen her turizm fuarında olduğu gibi Muğla’nın Türkiye’ye açılan stant içinde tanıtımının yapıldığını belirten Vali Şahin, Berlin’de 6 tur operatörü ile birebir görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Berlin Turizm fuarında Muğla standının büyük ilgi gördüğünü belirten Vali Şahin, “Alman turistleri yeteri kadar Muğla’ya çekemiyoruz. Beklentilerimizin altında bir rakam var. Bunu arttırmak istiyoruz. Rakamsal olarak Alman turist sayısını arttırmak için 6 önemli tur operatörü ile bire bir görüşmeler yaptık. Alman turist sayısını arttırmak istiyoruz. Avrupa’nın eng üçlü ekonomisine sahip Alman vatandaşların ilgisini Muğla’ya çekmek için beklentilerini alıyoruz. Almanya’dan Şubat ve Mart aylarında da Muğla’ya talep var. Tur operatörleri bu isteklerini bize iletti. Fakat direk Almanya-Dalaman uçuşları olmadığı için gelemiyorlar” dedi.
 
SUN EXPRESS UÇUŞ SAYŞISINI DÖRDE KATLADI
 
Vali Şahin, Berlin Turizm fuarında Sun Express havalı yolu şirketi ile de görüştüklerini belirterek, “Sun Express Ege Bölgesinde özellikle İzmir’e yoğun uçuş yapıyor. Bunun Muğla ayağına uçak sayısı seferinin çoğaltılması için görüşmeler yaptık. 2011 yılında Dalaman’a Sun Express tarafından 24 uçuş gerçekleştirilmiş. 2012 yılında bu rakam 114’e çıkarılması hedeflendi. 2011 yılında 4 bin 445 yolcu taşıyan Sun Express, 2012 yılında bu rakamı 17 488’e çıkaracak. Bu da Muğla açısından önemli bir artış. En azından önümüzdeki yıllarda bu artış artarak devam edecek” dedi.
 
İÇ TURİZMDE TERCİH MUĞLA
 
Muğla Valisi Şahin, yabancı turistin yanında iç turizme de önem verdiklerini belirterek, “Muğla Bölgesi Türkiye’de en fazla iç turist çeken bir il. Yılda 2,5 3 milyon kişiye yakın yerli turist Muğla’ya geliyor. Çabamız hem yerli, hem de yabancı turist sayısını arttırmak. Turizmde sadece deniz, kum ve güneş değil, tarihi ve ören yerlerimizi de ön plana çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.
SUNEXPRESS 4 KAT ARTIRDI...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000