01 Ekim 2010, Cuma 08:22:09

Samsun - Almanya uçuşları başlıyor

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, SunExpress, Samsun'dan Almanya'ya haftada bir gün tarifeli uçuş başlatılcağını söyledi. Vali Aksoy, Samsun'dan yurtdışına başlatılacak uçuşların bölgeye hareketlilik kazandıracağını söyledi. Vali Aksoy "Umarım direkt uçuşların sayıları artar" diye konuştu.
  • Samsun Havaalani 3000 Metrelik Pisti ile ucak Park pozisyonu 10 olmakta ve Türkiyenin en önemli Havaalanlarindan birisidir. Samsun icin sirada Havalimani statüsüne ulasmak sonra yeni bir Dis Hatlar Terminali ile kendini tazelemek vardir diye düsünüyorum, bu seferlerin daha fazla Merkezlere düzenlenmesi dilegiyle.
  • samsun çarşamba havalimanı 2 katlı uçakları tabi bilemem ama diğer herhangi geniş gövdeli uçakları iniş ve kalkışı içinde 3400 metreli pisti mevcut geçen senede ek gate alanları açıldı toplamda 5 olan gate yaklaşık 12 13 uçaklık ve dah fazla bir alana sahip bir apron oldu tabi bunun yanında ileriki yıllar içinde düşünülecek olunur ise daha fazlası ikinci pist ve sonrasında tabi alanı biraz daha kapsamlaştırarak körüklerin kurulması inşallah zamanla bunlar olacak
  • Samsun'dan Almanya'ya bazı dönemlerde direkt uçuşlar yapılıyordu. şimdi tarifeli olamsı sevindirici. Ancak Samsun havalimanı için ikinci pist şart. İleride mevcut pist bakıma alındığında sorun yaşanabilir.
  • YAŞASIN GÖRÜMCEM ADINA RAHAT GİDİP GELİCEK DUYUNCA KENDİSİDE ÇOK SEVİNCEKTİR.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortak kuruluşu olan SunExpress, Samsun'dan Almanya'ya haftada bir gün tarifeli uçuş başlatılacağını söyledi.

Vali Aksoy, Ticaret ve Sanayi Odasında(TSO) düzenlediği toplantıda, Samsun'dan yurtdışına başlatılacak uçuşların bölgeye hareketlilik kazandıracağını söyledi.
Samsun'dan Almanya'nın Frankfurt ve Stuttgart şehirlerine haftada bir gün tarifeli uçuş gerçekleştirileceğini belirten Aksoy, "Aktarmasız yurtdışına uçuşların Samsun Çarşamba Havaalanı'nın uluslararası pozisyonuna katkı sağlayacağı şüphesizdir. SunExpress'in direkt uçuşları sonrasında bölgemiz daha hareketli hale gelecek. Turizmden daha fazla pay alacağız. Umarım direkt uçuşların sayıları artar" dedi.

Çarşamba Havaalanı'nın kapasite sorunu olmadığını dile getiren Vali Aksoy, kapasitenin uluslararası standartlara uygun olduğunu belirtti.
SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say da Samsun'un bö lgede önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, yurtdışı aktarmasız uçuşların ihracata katı yapacağını bu nedenle de bölge insanının uçuşlara sahip çıkması gerektiğini bildirdi.

Say, Samsun-Almanya uçuşlarının 31 Ekimden sonra başlayacağını kaydetti.

(Türkiye)

Samsun - Almanya uçuşları başlıyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Samsun Havaalani 3000 Metrelik Pisti ile ucak Park pozisyonu 10 olmakta ve Türkiyenin en önemli Havaalanlarindan birisidir. Samsun icin sirada Havalimani statüsüne ulasmak sonra yeni bir Dis Hatlar Terminali ile kendini tazelemek vardir diye düsünüyorum, bu seferlerin daha fazla Merkezlere düzenlenmesi dilegiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
samsun çarşamba havalimanı 2 katlı uçakları tabi bilemem ama diğer herhangi geniş gövdeli uçakları iniş ve kalkışı içinde 3400 metreli pisti mevcut geçen senede ek gate alanları açıldı toplamda 5 olan gate yaklaşık 12 13 uçaklık ve dah fazla bir alana sahip bir apron oldu tabi bunun yanında ileriki yıllar içinde düşünülecek olunur ise daha fazlası ikinci pist ve sonrasında tabi alanı biraz daha kapsamlaştırarak körüklerin kurulması inşallah zamanla bunlar olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Samsun'dan Almanya'ya bazı dönemlerde direkt uçuşlar yapılıyordu. şimdi tarifeli olamsı sevindirici. Ancak Samsun havalimanı için ikinci pist şart. İleride mevcut pist bakıma alındığında sorun yaşanabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YAŞASIN GÖRÜMCEM ADINA RAHAT GİDİP GELİCEK DUYUNCA KENDİSİDE ÇOK SEVİNCEKTİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000