21 Ekim 2008, Salı 08:42:10

KARA KUTU YİNE GÜNDEM OLUŞTURDU

Airport TV yönetim kurulu başkanı sefa inan’ın hazırlayıp sunduğu “Kara Kutu” programı dün akşam ikinci bölümüyle Airport TV ekranlarına geldi.
  • dırAcı ama gerçek SAYIN CAPTKÖPÜLÜ'İSTİSNA MI? Yaş küçültülür ama bukadar değil ?
  • Bu işler cebelere filan kaldı ise yandık Fokus Hv yollarının İran daki büyük olyının kara kutusu okunduda ne oldu niçin SHGM olayı örtbas etti etmeyip o şirketin uçuşunu kesse idi? sonuç herhalde böyle olmazdı
  • Arkadaşlar lütfen ana sayfanızdaki şu 8 adet yan yana haber sayısını arttıralım. inanın haberleri kaçırıyoruz. çok sık güncelleniyor.
  • Sefa Bey Sizi tebrik ediyorum. cok güzel bir programdı. ara ara internetten izleme sansı buldum fakat Sizden ricam. SMS Mesajlarından ziyade Sizlerde İnternet ortamındanda sorular sormak istiyoruz. Ve internetten izleyenler için yayın tam ekranda biraz kareleniyor. bunu çözermisiniz.

Uçuş emniyeti ve güvenlik ile uçuş eğitimi konularının işlendiği programa Sivil Havacılık Eski Genel Müdürü ve SunExpress kaptan pilotu Serdar Cebeci ile Alman Hastanesi Havacılık Bölüm Başkanı Ertaç Altuner konuk olarak katıldı.

SunExpress Havayolları’nda Kaptan Pilot olarak görev yapan Serdar Cebeci, uçuş emniyeti ve güvenlik kavramlarının farklı ancak ayrılmaz kavramlar olduklarını vurgulayarak, “Uçuş emniyetinin para, teçhizat, insan gücü ve zaman olmak üzere 4 unsuru vardır” dedi. 

Sefa İnan’ın, Isparta’da 30 Kasım 2007’de meydana gelen uçak kazasının kaza kırım raporunun hâlâ açıklanmamasını hatırlatması üzerine ise, Serdar Cebeci, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’nun konuyla ilgili açıklamalarını destekleyerek, SHY-13 nolu yönetmeliğine göre, raporu açıklamaya sadece Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yetkili olduğunu ifade etti.

Emniyet kurallarının tüm taşıma sistemlerinde olduğunu ama havacılıkta bunun daha katı olduğunu belirten Cebeci, yolcuların da kurallara uyarak ve kabin görevlilerinin uyarılarını dikkate alarak uçuş emniyetine katkıda bulunabileceklerini anlattı.

Cep telefonlarının uçuş emniyeti konusunda sakıncalarının bilimsel açıdan net bir açıklamasının yapılmadığını söyleyen Cebeci, cep telefonlarının tedbir olarak yasaklandığını belirtti. Cebeci, “Şurası açık ki sadece uçakta değil, birçok kapalı alanda cep telefonu insan sağlığını olumsuz olarak etkiliyor” dedi.     

Cebeci, ayrıca pilot okullarının artmasından yana olduğunu ancak denetiminde aynı oranda artması gerektiğini belirtti.

Sefa İnan'ın: "Yaş sınırına gelen pilotlar neden ben uçabilirim diyor" sorusuna ise Alman Hastanesi Havacılık Bölüm Başkanı Ertaç Altuner; "Limiti aşan bir durum varsa kesinlikle rapor vermiyoruz" dedi.

Kara Kutu programı ile ilgili tüm detaylar bu akşam 20.00'de Airport TV Ana Haber Bülteni'nde olacak...

Airport TV'yi Türksat Uydusu Frekans: 12729 Symbol: 30000 Polarizasyon: Horizontal Fec: 5/6 parametrelerinden ve Airport TV'nin internet sitesinden online olarak izleyebilirsiniz...

KARA KUTU YİNE GÜNDEM OLUŞTURDU

Yorumlar

Misafir ~ 16 yıl önce
dırAcı ama gerçek SAYIN CAPTKÖPÜLÜ'İSTİSNA MI? Yaş küçültülür ama bukadar değil ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VAY ~ 16 yıl önce
Bu işler cebelere filan kaldı ise yandık Fokus Hv yollarının İran daki büyük olyının kara kutusu okunduda ne oldu niçin SHGM olayı örtbas etti etmeyip o şirketin uçuşunu kesse idi? sonuç herhalde böyle olmazdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Arkadaşlar lütfen ana sayfanızdaki şu 8 adet yan yana haber sayısını arttıralım. inanın haberleri kaçırıyoruz. çok sık güncelleniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Emre ~ 16 yıl önce
Sefa Bey Sizi tebrik ediyorum. cok güzel bir programdı. ara ara internetten izleme sansı buldum fakat Sizden ricam. SMS Mesajlarından ziyade Sizlerde İnternet ortamındanda sorular sormak istiyoruz. Ve internetten izleyenler için yayın tam ekranda biraz kareleniyor. bunu çözermisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000