10 Kasım 2010, Çarşamba 11:20:27

A380'LERDE ŞOK YAŞANIYOR!

Airbus ve Rolls Royce, tüm A380-800'lerde Trent900 tipi motor kullanan tüm şirketlere yönelik, uçakların bir sonraki uçuş öncesi acilen bakıma alınması konusunda ultimatom yayınladı.
  • Sorumluluğun büyük oranda motor üreticisinde olduğu doğru ama Airbus'ın hiç sorumluluğu olmadığını söylemek yanlış olur. Ana üretici firmanın her zaman sorumluluğu vardır. Neticede bu uçak RollsRoyce A380 değil Airbus A380.
  • Bu bir A-380 sorunu değil bu bir Trent-900 motor sorunudur. Uçak yapım firması olan Airbus bu sorundan sormlu tutulamaz. Bence Rollys Royce firması bu prestij kaybına yol açmıştır. Sefa İnan
  • SÖYLENİLENİ ANLAMAMAK VE ANLATAMAMAK ÇOK KÖTÜ, AMAÇ UÇAKLARI KÖTÜLEMEK DEĞİL Kİ, MUTLAKA TÜM UÇAKLAR AIRWOTHINESS CERTIFICATE ALDIĞINA GÖRE EMNİYETLE UÇAR DEMEKTİR. ANCAK HER YENİ TİP BİR UÇAK İLK UÇUŞUNDAN İTİBAREN KENDİNİ KABUL ETTİRENE KADAR EN AZ İKİ – ÜÇ YIL GEÇİYOR VE YERİNE OTURUYOR. AMA BU ZAMAN ARALIĞINDA DA ÇOK CİDDİ OLAYLAR YAŞIYOR VE HATTA BÜYÜK KAZALAR BİLE OLUYOR. THY DA FİLOSUNA ALDIĞI YENİ TİP UÇAKLARLA BUNU MAALESEF ÇOK DEFALAR YAŞADI. BU NEDENLE, YENİ TİP UÇAKLARIN BİR HAVA YOLU ŞİRKETİNİN FİLOSUNA ALINMASINDAN ÖNCE, YÖNETİM TARAFINDAN ÇOK İYİ DÜŞÜNÜLÜP KARAR VERİLMESİ LAZIM. TABİKİ BAŞLANGIÇTA ÇOK SORUNLU UÇAKLAR, BİR KAÇ YIL SONRA DÜNYADA EN GÜVENİLİR UÇAKLAR DA OLABİLİYOR. ÜMİT ÇENDEK
  • Burada A380 haberini kullanarak lütfen arapların reklamını yapmayalım. Uzmanların yazılarını okuyup bilgi sahibi olalım. Arap reklam yapacaksa gazetelere ilan versin.
  • Bu olayda sorun AIRBUS veya BOEING değil Rolls Royce motordur. En güvenilmez motor olan Trent motorların Ingiltere baskısı yüzünden kullanılmasıdır. BOEING 777 uçağı HEATROW a inişte Rolls Royce motor yüzünden piste ulaşamadan düşmedi mi. AIRBUS lar RR motor hariç en güvenilir uçaklardır.
  • Bu sorun medya tarafindan cok abartiliyor.. Bu haberler RRin arasitirmasi bitmeden nasil kesin olarak yaziliyor hic anlamiyorum..
  • Güzel de, hergün kaç dolar eksi yazıyor acaba?
  • CİDDİ KONULAR OLMASINA RAĞMEN İSİMLERİNİ VERMEYEREK YORUMLAR YAPAN İNSANLAR NEDEN KORKUYORLAR ANLAMIYORUM. ÖNEMLİ KONULAR HAKKINDA YAPILAN YORUMLARI HEM ELEŞTİRMEYE VE KARŞI CEVAPLAR VERMEYE KALKIYORSUNUZ, HEM DE İSMİNİZİ YAZMIYORSUNUZ. AMAÇ GEÇMİŞTE YAPILAN HATALAR TEKRARLANMASIN DİYE YORUMLAR YAPMAK VE UÇUŞ EMNİYETİNİ ARTIRMAK OLMALIDIR. TÜRK HAVA YOLLARI GEÇMİŞTE YENİ TİP UÇAKLARLA ÇOK SIKINTILAR YAŞADI VE YAŞATTI. ÖRNEĞİN DC-10-10 THY’NIN EN BÜYÜK KAZASI, DC-9 VE RJ-100 LER THY’NIN EN SIKINTILI UÇAKLARI, AIRBUS 340-300 EN HANTAL VE EN SORUNLU UÇAKLAR OLMADI MI? VS VS. ÜMİT ÇENDEK
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • KAÇ KAÇ KAÇ
4 Kasım 2010 günü Qantas Havayolları'na ait A380'in motorunda yaşanan patlama sonrası şirket filosunda bulunan 6 adet A380'i uçurmama kararı almıştı.
 
Qantas'tan sonra dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biri olan Singapur Havayolları da A380 tipi uçaklarını seferlerden çekme kararı aldı. 
 
Şirket, Qantas'ta yaşanan sorunun kendi uçaklarında da yaşandığını, yani motorda bulunmaması gereken noktalarda motor yağı sızıntısı olduğunu açıkladı.
 
Yaşanan bu gelişmeler sonrası Airbus'ın en güvendiği ve halihazırda dünyanın en büyük yolcu uçağı olan A380'lerde yaşanan motor sorunundan dolayı büyük bir prestij kaybına uğradığı belirtiliyor.
A380'LERDE ŞOK YAŞANIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sorumluluğun büyük oranda motor üreticisinde olduğu doğru ama Airbus'ın hiç sorumluluğu olmadığını söylemek yanlış olur. Ana üretici firmanın her zaman sorumluluğu vardır. Neticede bu uçak RollsRoyce A380 değil Airbus A380.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu bir A-380 sorunu değil bu bir Trent-900 motor sorunudur. Uçak yapım firması olan Airbus bu sorundan sormlu tutulamaz. Bence Rollys Royce firması bu prestij kaybına yol açmıştır. Sefa İnan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SÖYLENİLENİ ANLAMAMAK VE ANLATAMAMAK ÇOK KÖTÜ, AMAÇ UÇAKLARI KÖTÜLEMEK DEĞİL Kİ, MUTLAKA TÜM UÇAKLAR AIRWOTHINESS CERTIFICATE ALDIĞINA GÖRE EMNİYETLE UÇAR DEMEKTİR. ANCAK HER YENİ TİP BİR UÇAK İLK UÇUŞUNDAN İTİBAREN KENDİNİ KABUL ETTİRENE KADAR EN AZ İKİ – ÜÇ YIL GEÇİYOR VE YERİNE OTURUYOR. AMA BU ZAMAN ARALIĞINDA DA ÇOK CİDDİ OLAYLAR YAŞIYOR VE HATTA BÜYÜK KAZALAR BİLE OLUYOR. THY DA FİLOSUNA ALDIĞI YENİ TİP UÇAKLARLA BUNU MAALESEF ÇOK DEFALAR YAŞADI. BU NEDENLE, YENİ TİP UÇAKLARIN BİR HAVA YOLU ŞİRKETİNİN FİLOSUNA ALINMASINDAN ÖNCE, YÖNETİM TARAFINDAN ÇOK İYİ DÜŞÜNÜLÜP KARAR VERİLMESİ LAZIM. TABİKİ BAŞLANGIÇTA ÇOK SORUNLU UÇAKLAR, BİR KAÇ YIL SONRA DÜNYADA EN GÜVENİLİR UÇAKLAR DA OLABİLİYOR. ÜMİT ÇENDEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Burada A380 haberini kullanarak lütfen arapların reklamını yapmayalım. Uzmanların yazılarını okuyup bilgi sahibi olalım. Arap reklam yapacaksa gazetelere ilan versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu olayda sorun AIRBUS veya BOEING değil Rolls Royce motordur. En güvenilmez motor olan Trent motorların Ingiltere baskısı yüzünden kullanılmasıdır. BOEING 777 uçağı HEATROW a inişte Rolls Royce motor yüzünden piste ulaşamadan düşmedi mi. AIRBUS lar RR motor hariç en güvenilir uçaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu sorun medya tarafindan cok abartiliyor.. Bu haberler RRin arasitirmasi bitmeden nasil kesin olarak yaziliyor hic anlamiyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Güzel de, hergün kaç dolar eksi yazıyor acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
CİDDİ KONULAR OLMASINA RAĞMEN İSİMLERİNİ VERMEYEREK YORUMLAR YAPAN İNSANLAR NEDEN KORKUYORLAR ANLAMIYORUM. ÖNEMLİ KONULAR HAKKINDA YAPILAN YORUMLARI HEM ELEŞTİRMEYE VE KARŞI CEVAPLAR VERMEYE KALKIYORSUNUZ, HEM DE İSMİNİZİ YAZMIYORSUNUZ. AMAÇ GEÇMİŞTE YAPILAN HATALAR TEKRARLANMASIN DİYE YORUMLAR YAPMAK VE UÇUŞ EMNİYETİNİ ARTIRMAK OLMALIDIR. TÜRK HAVA YOLLARI GEÇMİŞTE YENİ TİP UÇAKLARLA ÇOK SIKINTILAR YAŞADI VE YAŞATTI. ÖRNEĞİN DC-10-10 THY’NIN EN BÜYÜK KAZASI, DC-9 VE RJ-100 LER THY’NIN EN SIKINTILI UÇAKLARI, AIRBUS 340-300 EN HANTAL VE EN SORUNLU UÇAKLAR OLMADI MI? VS VS. ÜMİT ÇENDEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KAÇ KAÇ KAÇ

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000