11 Ağustos 2008, Pazartesi 17:32:40

Yardım uçağı haberine jet cevap

Rus RBK haber ajansının geçtiği Türkiye’nin Gürcistan’a gidecek yardım uçağına hava sahasını kapattığı şeklindeki haber üzerine sözü geçen havayolu şirketinin Türkiye temsilciliğinden cevap geldi.

 Rus haber ajansının geçtiği haberlerin yalanlandığı açıklamada şöyle denildi:

"Bahse konu havayolunun Türkiye Temsilciliği tarafımızca yapılmakta olup bugün 1029 da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne Transit geçiş müsaadesi talebi yapılmış olup kendileri ile yapılan görüşmede Havayolu kodunun Kızılhaç’a ait olması nedeni ile Kızılhaç ile Havayolu arasındaki anlaşma talep edilmiştir. Havayolundan istenen anlaşma 14:06’da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne gönderilmiş ve 14:16 da yazılı şekilde uçuş izni tarafımıza geçilmiştir.

Uçuş izninin alınmasında SHGM den kaynaklanan bir aksama olmadığı gibi, bugüne dek olduğu gibi mevzuat gereği prosedürler dâhilinde ve insani yardım uçuşu olması nedeni ile iyi niyetle işlemleri hızlandırarak iznin süratle verildiğini belirtmek isteriz. Bu anlamda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün uçuş izni vermediğine dair haberin gerçek haber olmadığını bilmenizi rica ederiz.”

Yardım uçağı haberine jet cevap

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000