05 Mayıs 2013, Pazar 08:04:34

X-RAY CİHAZINDAKİ PERSONEL SINAVA GİRECEK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havalimanlarındaki x-ray sistemlerinde (elektronik arama cihazı) görevli personelin bilgi düzeyini belirlemek amacıyla sınav düzenleyecek.
  • Bu konuda Türkiye de Havacılık bünyesinde 2 şirket eğitim verebiliyor. Bu şirketlere pastanın dilimlerini yedirmek adına sanırım pay veriliyor. Hayırlısı

Son derece önem taşıyan sınava, havalimanlarında ‘tarayıcı personel’ unvanıyla x-ray cihazlarında görevli yaklaşık 7 bin personel katılacak. 2 yılda tamamlanması planlanan sınavların ilk etabında en fazla 3 yıldır çalışan personeller bu yıl sınava alınacak. Diğer çalışanların da, 2016’ya kadar sınava girmesiyle tüm personelin denetimleri gerçekleştirilecek.
SHGM, uygulayacağı sınav sistemi ile x-ray cihazı başında görevli personelin, ‘patlayıcı, delici ve kesici maddelerin yanı sıra uyuşturucunun tespiti’ konusunda ne kadar tecrübeli olduğunu tespit edecek. Son derece önemli bir görev üstlenen bu personeller, havalimanlarına ve asıl önemlisi de, uçağa sokulmak istenen tehlikeli ve uçuş emniyetini tehlikeye düşürecek maddelerin girişinin engellenmesinde çok önemli rol oynuyor. Gerçi bu personeller, kurumlarının düzenli eğitimler ve gerçekleştirdiği sınavlarla kendilerini yenileme fırsatı buluyor. Ancak SHGM, yapacağı sınav ile sadece çalışanların bilgi düzeyini değil, aynı zamanda güvenlik şirketlerinin personel eğitimi konusundaki başarısını da test etmiş olacak.

Düzenlenecek sınava büyük önem veren SHGM, bu konuda bazı yaptırımlar da uygulayacak. Başarılı olamayan çalışanlar, daha sonra ikinci kez sınava girecek. İkinci sınavda da başarı sağlayamayan çalışanlar ise havalimanında, tarayıcı personel sıfatıyla çalışamayacak. (Zaman)

X-RAY CİHAZINDAKİ PERSONEL SINAVA GİRECEK

Yorumlar

Misafir ~ 11 yıl önce
Bu konuda Türkiye de Havacılık bünyesinde 2 şirket eğitim verebiliyor. Bu şirketlere pastanın dilimlerini yedirmek adına sanırım pay veriliyor. Hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000