15 Temmuz 2014, Salı 09:23:13

UÇAKLARDA KÜRTÇE ANONS YAPILACAK MI?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'dan bir avukatın hava meydanlarında ve uçaklarda Kürtçe anons yapılması için düzenleme yapılmasına dair talebine yanıt verdi.
  • Amerika da 500 milletten adam yaşıyor orda da her dilde anons mu yapılıyor? 1000 yıldır bu topraklarda yaşayanlar hala Türk bayrağına bayrağım Türkiye ye ülkem diyemiyor ve dil,anons ,kimlik vs bunları istiyor ayıp be !!!
  • Ordu-Giresun havalanına yapılacak uçuşlarda kuşdili anons da yapılacakmış.Kesin bilgi,yayalım.
  • Ah benim güzel ülkem bu acıları hak etmiyorsun.
  • Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili Türkçe dir. Diyarbakır ayrı bir ülke mi? Ozaman lazca ve arnavutçada yapılsın anonslar. Arkadaşım sen bu ülkede ikamet ediyor ve tüm herşeyinle buraya bağlıysan bu dili kullanacaksın. Bu nasıl bir terbiyesizlik. Madem öyle istemiyorsunuz gidin kendi ülkenizi kendiniz kurun ülkeyi yeterince ayırdınız zaten hayır gelmiyor sizden.
  • Bİ GİDİN ALLAH AŞKINA...HZ.İSA NIN EKMEĞİNİ YİYİYOR HZ.MUSAYA SALAVAT GETİRİYORSUNUZ...NE VERGİ ÖDERSİNİZ NE ELEKTRİK PARASI NEDE Bİ KATKINIZ VAR BU ÜLKEYE...ETİNDEN SÜTÜNDEN HAVAALANINDAN FAYDALANIRSIN ÜSTÜNE BİDE ANONS İSTERSİN...BENDE KÜRDÜM AMA İSTEMİYORUM..NE ZAMANKİ KÜRTÇE İNGİLİZCE GİBİ EVRENSEL BİR DİL OLURSA O ZAMAN BENDE İSTERİM...
  • Burası TÜRKİYE, burada TÜRKÇE anons yapılır, yapılacak. Beğenmeyen biner otobüse gider. Uçağın içerisine bir sıçmadığınız kalıyor, bir de kürtçe anons istiyorsunuz. Binmeyin uçağa.
  • o degilde su sydney icin bi tane t7 LR alsinlar yaw, singapurun ekmegini elinden aliriz :p
  • Madem bu ulkede yani TC vatanadasi ve o kimligi tasiosaniz mecbursunuz o lisanida kabul etmeye vede konusmaya.Ben nasil gidipde yasayip ve calisacagim ulkenin lisanini gitmeden 0grenme cabasi gosteriosam,sizde mecbursunuz kendi ulkenizdeki lisani konusmaya YANI TURKIYENIN LISANI TURKCEDIR.Kabulda etmiosaniz cekip gider istediginiz yerde kalirsiniz sizi zorla tutan yok.Iki yuzlusunuz amma yabanci ulkelere ilticalik ettiginzde oranin lisanini ogrenionuz amma kendi ulkemdeki kendi halkimi anlayamiom cunku canlari turkce ogrenmek ve konusmak istemiomus.Bu yazdiklarim Turkiyeye gelipde calisan yabancilar icinde gecerlidr. Amma bizim yoneticelrimiz birakin onlari turkece konusmaya zorlamayi,ellerinden gelse yabancilarin dilini bize ogretmeye kalkarlarki yabancilara yag ve kolaylik olsun diye.
  • anos hangi dilde yapilmasi sizin sansiniza kalmis bisey,Bu sirpca ,hintce,Almanca.Yunanca,Hollandaca,Fransizca,vs,vs olabilir o an ki cockpit crew nerelise.Bakin gordugunuz gibi mesala benim turkcem zayif amma malum TR de dogmadim ve okulada orda gitmedim amma yinede turkce anos yapiom burda.Emergency durumdada tarzanca anlasilicak.Bir gun ulu onder ATATURKUN birakdigi (biz kalles Turklere) ulkem yaban elleremi kalacakdi? tabiki sen yonetemiosan yonetenler olur, rahmetlinin yerinde olsadim bu ulke icin degil dusmanda sinek bile vurmazdim.GOD BLESS TURKEY
  • Hollandaca anons yapilsin bence... Geache passagiers welkom aan boord op de vlucht naar ... Diyarbakir?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'dan bir avukatın hava meydanlarında ve uçaklarda Kürtçe anons yapılması için düzenleme yapılmasına dair talebine yanıt verdi. Genel Müdürlük, yolculara brifing verilmesinin hükümlerde belirtildiği ancak, hangi dilde verilebileceğine dair düzenleme olmadığını belirterek, "Türkçe ve İngilizce yapılmakla birlikte, havacılık işletmelerinin kendi politikalarına göre uçuş yapılan ülkelerin resmi dillerine göre de yapılabilmektedir" denildi.

Diyarbakır Barosuna kayıtlı avukat Mahsuni Karaman, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurarak, hava meydanlarında ve uçaklarda Kürtçe anons ve bilgilendirme yapılması için düzenleme yapılmasını istedi. Avukat Karaman dilekçesinde, Diyarbakır hava meydanından yapılacak tüm yönlendirme, bilgilendirme, uyarı, ikaz ve anonslar ile gerek Diyarbakır ilinden diğer illere yapılan ve gerekse diğer illerden Diyarbakır iline yapılan uçak seferleri ile ilgili uçuş öncesi, uçuş sırasında ve sonrasında yapılan tüm yönlendirme, bilgilendirme, uyarı, ikaz ve anonsların Kürtçe dilinde de yapılmasının sağlanması için gereken tüm tedbir ve imkanların, (işlem ve eylemlerin) alınmasının istedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi imzası ile avukat Mahsuni Karaman'a geçen 10 Temmuz'da gönderilen yanıtta, uçakla ticari hava işletmeciliği operasyon usul ve esaslarının talimatının (SHTOPS1) 'Yolculara brifing verilmesi' başlıklı 60'ıncı madde hükmü hatırlatılarak, "Yolculara kalkış öncesi, kalkış sonrası, iniş öncesi ve sonrası, emniyet hususları hakkında verilen brifingin bazı kısımlarının ya da tamamının sesli, görüntülü sunum halinde olabileceği düzenlenmiş olup, hangi dilde brifing verilebileceğine dair bir düzenleme bulunmamaktadır. Mevcut uygulamada yapılan anons, ikaz ve uyarılar, Türkçe ve İngilizce yapılmakla birlikte, havacılık işletmelerinin kendi politikalarına göre uçuş yapılan ülkelerin resmi dillerine göre de yapılabilmektedir" denildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden gelen yanıttan sonra Bakanlık ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne yazdığı yazıların yanıtını beklediğini söyleyen avukat Karaman, İdari Mahkemesi'nde konu ile ilgili dava açacağını söyledi. Karaman, söz konusu idare işlemin yapılmamasının insan hak ve hürriyetine aykırı olduğunu ve konuyu yargıya taşıyacağını ifade etti.

UÇAKLARDA KÜRTÇE ANONS YAPILACAK MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

ayıp ~ 10 yıl önce
Amerika da 500 milletten adam yaşıyor orda da her dilde anons mu yapılıyor? 1000 yıldır bu topraklarda yaşayanlar hala Türk bayrağına bayrağım Türkiye ye ülkem diyemiyor ve dil,anons ,kimlik vs bunları istiyor ayıp be !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GRU ~ 10 yıl önce
Ordu-Giresun havalanına yapılacak uçuşlarda kuşdili anons da yapılacakmış.Kesin bilgi,yayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly ~ 10 yıl önce
Ah benim güzel ülkem bu acıları hak etmiyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 10 yıl önce
bu millet bu kafada oldukça hak ediyor maalesef!
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili Türkçe dir. Diyarbakır ayrı bir ülke mi? Ozaman lazca ve arnavutçada yapılsın anonslar. Arkadaşım sen bu ülkede ikamet ediyor ve tüm herşeyinle buraya bağlıysan bu dili kullanacaksın. Bu nasıl bir terbiyesizlik. Madem öyle istemiyorsunuz gidin kendi ülkenizi kendiniz kurun ülkeyi yeterince ayırdınız zaten hayır gelmiyor sizden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben ~ 10 yıl önce
Siz bir dilden bukadar acizseniz vay halinize mesela biz kürtler türkçe dilini hem biliyoruz hemde seviyoruz keşke on tane yabancı dil bilseydim.
VATANSEVER KÜRT ~ 10 yıl önce
Bİ GİDİN ALLAH AŞKINA...HZ.İSA NIN EKMEĞİNİ YİYİYOR HZ.MUSAYA SALAVAT GETİRİYORSUNUZ...NE VERGİ ÖDERSİNİZ NE ELEKTRİK PARASI NEDE Bİ KATKINIZ VAR BU ÜLKEYE...ETİNDEN SÜTÜNDEN HAVAALANINDAN FAYDALANIRSIN ÜSTÜNE BİDE ANONS İSTERSİN...BENDE KÜRDÜM AMA İSTEMİYORUM..NE ZAMANKİ KÜRTÇE İNGİLİZCE GİBİ EVRENSEL BİR DİL OLURSA O ZAMAN BENDE İSTERİM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
v ~ 10 yıl önce
Burası TÜRKİYE, burada TÜRKÇE anons yapılır, yapılacak. Beğenmeyen biner otobüse gider. Uçağın içerisine bir sıçmadığınız kalıyor, bir de kürtçe anons istiyorsunuz. Binmeyin uçağa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erek kartal ~ 10 yıl önce
o degilde su sydney icin bi tane t7 LR alsinlar yaw, singapurun ekmegini elinden aliriz :p

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bush-pIlot ~ 10 yıl önce
Madem bu ulkede yani TC vatanadasi ve o kimligi tasiosaniz mecbursunuz o lisanida kabul etmeye vede konusmaya.Ben nasil gidipde yasayip ve calisacagim ulkenin lisanini gitmeden 0grenme cabasi gosteriosam,sizde mecbursunuz kendi ulkenizdeki lisani konusmaya YANI TURKIYENIN LISANI TURKCEDIR.Kabulda etmiosaniz cekip gider istediginiz yerde kalirsiniz sizi zorla tutan yok.Iki yuzlusunuz amma yabanci ulkelere ilticalik ettiginzde oranin lisanini ogrenionuz amma kendi ulkemdeki kendi halkimi anlayamiom cunku canlari turkce ogrenmek ve konusmak istemiomus.Bu yazdiklarim Turkiyeye gelipde calisan yabancilar icinde gecerlidr. Amma bizim yoneticelrimiz birakin onlari turkece konusmaya zorlamayi,ellerinden gelse yabancilarin dilini bize ogretmeye kalkarlarki yabancilara yag ve kolaylik olsun diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bush-pilot ~ 10 yıl önce
anos hangi dilde yapilmasi sizin sansiniza kalmis bisey,Bu sirpca ,hintce,Almanca.Yunanca,Hollandaca,Fransizca,vs,vs olabilir o an ki cockpit crew nerelise.Bakin gordugunuz gibi mesala benim turkcem zayif amma malum TR de dogmadim ve okulada orda gitmedim amma yinede turkce anos yapiom burda.Emergency durumdada tarzanca anlasilicak.Bir gun ulu onder ATATURKUN birakdigi (biz kalles Turklere) ulkem yaban elleremi kalacakdi? tabiki sen yonetemiosan yonetenler olur, rahmetlinin yerinde olsadim bu ulke icin degil dusmanda sinek bile vurmazdim.GOD BLESS TURKEY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dutch ~ 10 yıl önce
Hollandaca anons yapilsin bence... Geache passagiers welkom aan boord op de vlucht naar ... Diyarbakir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000