22 Ağustos 2008, Cuma 08:17:42

Türkiye'den havacılık ittifakı!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği Kafkas İttifakı’nın ardından şimdi de bölgedeki altı ülke ve Monako havacılık otoriteleri, sivil havacılık konusunda yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye karar verdi...
  • Bu güzel bir gelişme, onurlu bir yaklaşım diyebiliriz. yinede JAA,EASA gibi kuruluşların standartlanlarının takip edilmesi bu kurallara uyum sağlanması her zaman havacılık açısından emniyetli ve olumlu olacaktır.AB ve ABD'nin tüm kuralları ben koyarım baskısını kırabilmek için gerekli olan bir başlangıç. hayırlı olsun.

Havacılık Otoriteleri Birliği (JAA) yetkilerinin Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’na (EASA) devredilmesinden rahatsız olan Türkiye’nin de içinde olduğu Ukrayna, Azerbaycan, Moldova, Ermenistan, Gürcistan ve Monako yeni bir oluşum için harekete geçti. 8-9 Ağustos’ta Ukrayna’nın Yalta şehrinde biraraya gelen, Türkiye, Ukrayna, Azarbeycan ve Moldova’ya, Ermenistan, Monako ile Gürcistan’tan da destek geldi.

Bu da havacılık ittifakı

Yedi ülke, JAA’nın Haziran 2009 itibariyle yetkilerini EASA’ya devretmesi kararının AB üyesi olmayan ülkelere yapacağı olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması amacıyla ortak bir bildiri yayımlamaya ve ’Bölgesel Emniyet Gözetim Organizasyonu’ kurmaya karar verdi. Monako, Gürcistan ve Ermenistan sivil havacılık otoritelerinin de desteklerini yazılı olarak bildirdiği toplantıda, JAA’nın kapatılmasının ardından, yetkilerinin EASA’ya devredilmesi ve AB üyesi olmayan ülkelerin bundan sonraki süreçte AB havacılık sistemi ile ilişkilerinin geleceği görüşüldü. Toplantıya katılan ülkeler, Ermenistan’ın Başkenti Erivan’da 28 Ağustos 2008 tarihinde yapılacak olan ECAC (Avrupa Sivil Havacılık Konferansı) Genel Müdürler Toplantısı’na sunulmak üzere ortak bir bildiri imzaladı. Bildiride, AB komisyonu tarafından, AB üyesi olmayan ECAC üyesi ülkelerle EASA bünyesinde kurulacak ’İrtibat Birimi’ konusunda en geç Ekim 2008’e kadar bir işbirliği anlaşması yapılmasını teminen EASA’nın yetkilendirilmesinin yanı sıra EASA’nın taslak bir anlaşma hazırlayarak tüm ilgili ülkelerle görüşmeler yapması ve sonuçta AB üyesi olmayan ECAC üyesi ülkelerin kazanılmış haklarının korunmasına yönelik bir çözüm bulunması talep edildi.

Gökdelene heliport zorunluluğu geliyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), gökdelenlere heliport (helikopter pisti) zorunluluğu getirmeye hazırlanıyor. Genel Müdürlük, hızla gelişen havacılık sektörü için yeni inşa edilen gökdelenlere heliport zorunluluğu kararını İçişleri Bakanlığı’na gönderdi. SHGM, İçişleri Bakanlığı’ndan bu konuda tüm belediyelerin uyarılmasını istedi. SHGM yetkilileri, alınan kararının hava ulaşımına büyük katkı sağlayacağını savundu. Yetkililer, sayısı her geçen gün artan gökdelenlerde heliportların zorunluluk haline geldiğini vurguladı.

Türkiye'den havacılık ittifakı!

Yorumlar

Rumuz yağız ~ 16 yıl önce
Bu güzel bir gelişme, onurlu bir yaklaşım diyebiliriz. yinede JAA,EASA gibi kuruluşların standartlanlarının takip edilmesi bu kurallara uyum sağlanması her zaman havacılık açısından emniyetli ve olumlu olacaktır.AB ve ABD'nin tüm kuralları ben koyarım baskısını kırabilmek için gerekli olan bir başlangıç. hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000